Omar Naber: Z očetom sva prijatelja

Omar že nekaj let redno obiskuje angleško prestolnico, kjer je spoznal veliko prijateljev, zato so njegovi obiski Londona vse daljši, včasih tam ostane tudi več mesecev. Predvsem zato, da malo ‘pobegne’ iz Ljubljane, kjer se večkrat počuti ujetega v vsakodnevno rutino. “Ljubljana je lepo mesto, tu imam družino, prijatelje, svojo bazo, tu imam uveljavljeno ime. Ko pridem v London, sem nihče, vendar pa se počutim popolnoma neomejenega in neobremenjenega.” Kljub temu pa ne čuti potrebe, da bi spakiral kovčke in se dokončno preselil v Anglijo, saj ne želi zavreči vsega, kar si je ustvaril doma. “Šele ko se za nekaj časa umakneš iz svojega domačega okolja, vidiš in začutiš, kako lepo ti je dejansko tam.” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
13. 1. 2013

Vsakič, ko se pred fotografski objektiv postavi pevec Omar Naber, je delovni dan toliko lepši, saj ni trenutka, ko nas 31-letni Ljubljančan ne bi zabaval s svojimi komentarji. Kljub vsemu pa je v intervjuju pogovor zašel tudi v resnejše teme, saj nam je Omar razkril nekaj podrobnosti o odnosu z očetom, ki ga ni videl nekaj let.

Ob pregledovanju fotografij, ki smo jih posneli visoko nad Ljubljano, je Omar ugotovil, da je vse bolj podoben svojemu očetu, vendar le po videzu, značajsko pa sta si menda popolnoma različna. Pogovor se je hitro obrnil tudi na dekleta.

Story: Ste si všeč, ko takole vidite svojo fotografijo?

Ne bom rekel, da sem si všeč, se pa nad svojim videzom ne pritožujem. Moram priznati, da ob gledanju fotografij opažam, da z leti postajam vse bolj podoben svojemu očetu v njegovih mladih letih, le da nisem tako lep. (smeh) Njegovih fotografij nimam ravno veliko, se ga pa spomnim z videoposnetka, na katerem sem star leto in pol, on pa jih je imel nekaj čez 40, in moram priznati, da je bil kot moški izredno lep. Na pogled pravi Arabec, še zlasti pa te je očaral njegov nasmeh. Malce je bil podoben egiptovskemu igralcu Omarju Sharifu, za katerim so takrat vzdihovala vsa dekleta.

Story: Torej je najbrž z nasmehom očaral tudi vašo mamo?

Sicer sta danes ločena, vendar mi je povedala, da so ji vse sodelavke in prijateljice zavidale, ko sta se spoznala in začela hoditi. Včasih jih je celo zalotila, ko so ga zaljubljeno gledale, medtem ko so bili skupaj na kavi. Ne morem reči, da je bil ravno maneken, saj je bolj nizke rasti, ampak njegov obraz je bil pa res nekaj posebnega. Vendar je moja mama to sprejela in menda ni bila ljubosumna. To je vse odvisno od osebe in njenega značaja. Če je zveza zdrava, potem ni razloga za ljubosumje.

Story: Pa ste sami že doživeli takšno 'popolno' vezo?

Ne. Sem pa že mislil, da mi je uspelo z nekdanjim dekletom. Najprej sva se razšla in se po mesecu dni, ko se nisva videla, odločila, da znova poskusiva, a sva hitro zašla na stara pota. Bi pa to popolno zvezo rad enkrat doživel tudi sam, ker je to menda najlepša stvar na svetu.

Story: Torej menite, da se moški lahko spremeni in neha varati?

Pri tem sploh ne gre za spreminjanje. Bodimo iskreni, tudi ženske varajo. Bistvo je v tem: če človek ni seksualno zafrustriran in če je s svojim partnerjem spolno osvobojen, potem ni razloga za varanje. Nisem pa prepričan, da je monogamija nujno potrebna za srečno zvezo.

Story: Pravite, da ste očetu podobni na pogled. Kaj pa značajsko?

Mislim, da na svetu ni dveh ljudi, ki bi bila karakterno bolj različna, kot sva midva. On v nasprotju z mano vse jemlje zelo osebno, stvari doživlja zelo čustveno in je zaradi tega tudi hitro užaljen. Najbrž mi bo zameril, da sem to povedal. (smeh) Včasih ima občutek, da je ves svet proti njemu in da ga vsi izkoriščajo, jaz pa, nasprotno, da me imajo vsi radi in da je vse okoli mene le ljubezen. Zato vse, tudi tiste, ki jih ne poznam dobro, vedno objamem, pa naj bo to ženska ali moški. Zato, ker jih imam rad in ker sem vesel, da jih vidim, ne zato, ker mislim, da bom imel kaj od tega.

Story: Se zaradi teh razlik z očetom razumeta slabše, kot bi se sicer?

Kar nekaj časa nisva imela stikov, kar je bila seveda posledica ločitve in nesoglasij, ampak nekako smo premostili te težave in prav pred kratkim sem ga poklical in povabil na kavo. Nikoli nisva bila sprta, nikoli mu nisem nič zameril, ali pa ga sovražil zaradi občutka, da mi ni posvetil dovolj časa, pozornosti in znanja. Ne glede na vse je moj oče in ga imam rad prav zaradi tega. Z očeti je tako težko prav zato, ker od njih pričakujemo, da bodo naši zaščitniki in vzorniki, da nas bodo naučili vseh malenkosti, ki jih bomo lahko pozneje prenesli na svoje otroke. To je pri nama manjkalo.

Story: Mislite, da boste zaradi tega prikrajšani, ko boste te modrosti prenašali na svojega sina ali hčerko?

Mislim, da mi je oče naredil veliko uslugo, saj me je naučil, kako se z otrokom ne ravna. Za to sem mu hvaležen, saj sem po naravi tak, da vse negativne stvari v življenju obrnem v pozitivno, tako da mi pridejo prav. Zato vedno pravim, da slabe stvari ne obstajajo, so samo stvari, za katere si sami predstavljamo, da so slabe, saj niso po naših pričakovanjih.

 

Napisala Anja Kontrec

Nova Story že v prodaji

Story

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri