"Surova riba name zelo pozitivno vpliva," se je zasmejala Oriana Girotto, voditeljica oddaje Sol in poper, in takrat je fotografu postalo žal, da se nismo dobili v ribji restavraciji. Kljub temu pa je za revijo Nova razgalila svojo dušo in kot vedno nasmejana in simpatična sogovornica priznala marsikaj. Tudi to, da ni stvari, ki ji ne bi bila všeč. A le na jedilniku ...
Oriana, mediji smo v zadnjem času pisali le o vaši končani ljubezenski zgodbi, ampak v resnici ste veliko delali. Pohvalite se lahko namreč s svojo oddajo na TV3 Medias!
Zelo sem vesela, da lahko razmišljam tudi o drugih stvareh, ki se mi v tem času zdijo pomembnejše. Trenutno sem zelo zadovoljna s svojim življenjem! Seveda pa ob novi oddaji Sol in poper čutim tudi odgovornost, ker se dogaja na veliko, z veleplakati, ogromno medijske pozornosti in res ogromno reklame, zato čutim tudi nekaj pritiska okrog sebe.
Kaj je bila vaša prva misel, ko so vam vodilni na omenjeni televiziji ponudili kuharsko oddajo Sol in poper?
Bila sem zelo vesela, da so se spomnili name. So me kar motivirali! Izbrala pa me je režiserka Saška Sagadin, ker je menila, da sem prava oseba za to, saj tudi sama kuham in res uživam v teh stvareh.
In ste priložnost takoj zagrabili?
Absolutno! Že čez tri dni sva bili dogovorjeni za sestanek, takoj sva se ujeli in prva oddaja bo že jutri, v torek, na programu TV3 Medias.
Kaj je bilo tisto, kar vas je najbolj premamilo?
Nisem vedela, kako bo oddaja točno videti, premamila pa me je Saškina energija in kreativnost. Takoj sem vedela, da sem v dobrih rokah in da to ni kar nekaj, ampak da je to dober projekt, za katerim stojijo profesionalni ljudje. V tem svetu je pač tako, da se veliko govori, a malo naredi. Tega pa ob ekipi TV3 Medias ne čutim.
Tudi sicer slovite kot izjemna gurmanka. Kaj si najraje naročite v restavraciji?
Ni je stvari, ki mi ne bi bila všeč. To je problem. Včasih imam bolj problem, česa ne naročiti, kot pa, kaj bi, ker bi kar vse. No, sladic pa res ne naročam preveč, čeprav so mi všeč. Raje naročim zelenjavo in ribo na vse načine.
V čem pa blestite kot kuharica? S čim na primer navdušite sina?
Sin obožuje moje lazanje, prave italijanske z veliko bešamela in vsem, kar je povezano s testeninami. To ima že v krvi.
Veliko uporabljate začimbi, kot sta sol in poper?
Veliko, ja! Ne preveč soli, ampak drugih pa, kot so kari, muškatni orešek, kajenski poper, lovorovi listi, ingver v prahu, tudi česen in veliko vina.
V prvem delu filma Seks v mestu se Samantha gola uleže na mizo in obloži s sušijem. Ste tudi vi že kdaj kaj takega naredili za svojega partnerja?
Ne, to pa ne. Na mizi pa res ne bi. Rada uživam s svojim partnerjem, ampak v mislih imam, da bi skupaj jedla in si hrano podajala v usta, ne bi bila pa rada miza, ker rabim interakcijo, nenehno komunikacijo in hec. Najbrž bi med smehom vse dol z mene zgrmelo.
Ali vedno uporabljate pribor ali ste tudi kaj packa? Mislim, ali radi jeste z rokami, hehe?
Ne, ne, vedno uporabljam pribor, pa naj bodo to palčke ali kaj drugega. Jaz sem pravi kirurg, tudi pri piščancu uporabljam pribor.
Katera je za vas najbolj seksi hrana?
Suši, po njem se počutim odlično. Najbrž so v njem močnejši afrodiziaki. Surova riba name zelo pozitivno vpliva.
Kaj pa hrana za v posteljo?
Če si narediš piknik v postelji, je lahko zanimivo. Jaz hrano vidim bolj kot trenutek 'po tem', kot relaksacijo, neke vrste 'čohanje' po trenutku strasti. Da imaš malo hrane, malo vina, malo svečke, to je tisti topli trenutek komunikacije po tistem, ko je že bilo nekaj. Hrana kot igra ali predigra pa ne.
Čeprav, zajtrka v postelji se pa ne bi branili?
Ja, v redu, sprejmem. (smeh)
Ali pogrešate kakšnega kavalirja v svojem življenju?
Ne, ne pogrešam. Nobenega fanta ni ob meni, ampak mi drugi prijatelji naklonijo dovolj pozornosti. Počutim se odlično in seveda ljubljeno na daljavo!
Ste imeli na silvestrovo rdeče spodnje perilo?
Ne, nisem. Sem bila kar v črnem, ker sem šla na neki metal koncert v Ljubljani.
Za konec: katere so vaše novoletne obljube?
Da bom shujšala štiri kilograme, več fokusiranja na manj stvari, torej res dobra volja, trud za novo oddajo in prireditve, ki jih vodim. Želim si projekte, ki bi mi vzbudili radovednost in bi se jim lahko stoodstotno posvetila. Drugo naj pa kar tako ostane, kot je do zdaj! Tudi to, da me življenje preseneča in da mi ni dolgčas niti deset minut.
Napisala Marjanca Scheicher
Novo na Metroplay: ""Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del