Ota Širca Roš ne verjame v novoletne zaobljube

Ota Širca Roš (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Story
31. 12. 2013

Priljubljena televizijska voditeljica Ota Širca Roš je v teh dneh še posebej razigrana, saj obožuje praznični december. Spregovorila je o božičnih navadah, o nakupovanju daril, o tem, kako se (ne) znajde v kuhinji, pa tudi o novoletnih zaobljubah.

Glede na to, da kar oživite, ko vas obdajajo jelka, darila in praznično vzdušje, vam torej božič veliko pomeni. Kako ga praznujete?

Ponavadi se zvečer dobi vsa družina pri mojih starših, okrasimo jelko in pojemo najboljšo večerjo na svetu, ki jo pripravi moja mama. Skoraj obvezno se malo skregamo in veliko nasmejimo ... Po večerji pa se s prijatelji tradicionalno dobimo na kuhančkih in opolnoči prijatelju zapojemo 'Vse najboljše', saj praznuje ravno 25. decembra.

Ste torej raje v krogu družine ali kje zunaj na zabavi?

Kot rečeno, oboje. Združim najboljše. (smeh)

Se razveselite daril ali raje obdarujete?

Obdarovanje mi je predvsem breme. Predvsem ne maram prenatrpanih trgovin in tega, da o darilih vedno razmišljam tik pred zdajci. Obdarovanja bi z veseljem ukinila, ne bi pa se odpovedala prijetnim druženjem v tem času in drugim ritualom.

Po kakšnih darilih pa najraje posegate in kako se za njih odločite?

Darilo kupim, ker nimam posebnih ročnih spretnosti, niti časa, da bi jih naredila, pri izbiri pa sem predvsem praktična.

Postavljate jaslice?

Ne. Mi je pa všeč, če vidim kakšne domiselne.

Glede na to, da sta si z možem Borutom pred kratkim uredila domovanje tudi v Ljubljani, je že božično okrašeno?

Joj, ne! Niti v Ljubljani niti v Gorici nisva okraševala in, kot kaže, verjetno tudi ne bova. Imava pa božično zvezdo ... dokler bo pač živela. (smeh)

Kaj pa peka dobrot? Ste tudi na tem področju mojstrica?

Joj, ne. Pritiski so sicer veliki, ampak je za slaščice mojstrica predvsem moja tašča, ogromno najboljše potice pa speče Borutova stara mama, tako da vseeno nikoli ne ostaneva brez. (smeh)

Ljudje ponavadi rešujejo kakšne še nerazrešene težave do konca leta - vi tudi ali s tem nimate problemov?

Eh, novo leto mi ne predstavlja kakšne velike prelomnice. Cilje si postavljam sproti in težave prav tako odpravljam sproti, po potrebi.

Kaj načrtujete za 2014? Kakšni veliki načrti?

Za zdaj je načrt, da uspešno preživim do 1. 1. 2014 in v slovo pomaham tej 'smotani' trinajstici v upanju, da bo prihodnje leto boljše za vse.

Ob koncu leta si ponavadi dajemo zaobljube. Kaj pa vaše letošnje, kaj si boste zadali?

Uf, nisem ena izmed tistih, ki si na lističe pišejo sezname, na katere potem do sredine januarja pozabijo ... Saj pravim, ovire premagujem sproti, zraven pa se trudim, da so vsi okoli mene vsaj kakšen trenutek srečni. No, pa saj je že to veliko, kajne? 

Napisal: Nejc Simšič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 01/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 01/2014

Story Story 01/2014, od 23. 12. 2013