Patricia Peklar: "Alen to razume, zato najina zveza uspeva"

20. 11. 2014 | Vir: Story
Deli
Ne bo žena nogometaša! (foto: Aleksander Štokelj)
Aleksander Štokelj

Patricia Peklar je ena od tistih lepotic, ki s svojo ambicioznostjo in brezhibnim videzom spominjajo na mlado Melanio Trump. Dih jemajoča Primorka ni le ena od misic, ki si želijo uspeti v glasbenem svetu, saj ima 25-letna študentka prava veliko večje načrte.

V tem trenutku je Patricia na Filipinih, kjer jo čaka svetovni izbor Miss Earth, ki ga bo podjetna svetlolaska zagotovo znala dobro izkoristiti.

Na njeni poti jo poleg družine že pet let podpira tudi zaročenec, nogometaš Alen Pavič, s katerim zvezo trenutno ohranjata na daljavo. Patricii pa bi lahko rekli tudi zelena lepotica, saj skrb za okolje ni nekaj, za kar bi se začela zanimati z osvojitvijo naslova miss Earth Slovenije, ampak je lepotička z naravo povezana že od nekdaj.

Patricia, trenutno ste že na Filipinih, kjer bo letos potekal svetovni izbor. Kako ste se pripravljali na tekmovanje?

Zelo rada se ukvarjam s športom, najraje tečem v naravi. Zdi se mi, da ti narava resnično da največ in je odlična protiutež današnjemu stresnemu življenju. Vesela pa sem, da obstajajo takšna tekmovanja, kjer se izpostavijo tudi okoljevarstveni problemi, in ne le zunanji videz. Ravno po tej dodatni noti in znanju, ki ga pridobiš, se to tekmovanje razlikuje od drugih.

S predstavitvenimi videi drugih deklet in držav se izobraziš tudi v tem smislu, da vidiš, kaj druge države ponujajo na področju ekologije. Tako izmenjaš znanja, pomembno pa se mi zdi, da z dekleti ohranjaš stike tudi po tekmovanju in skupaj organiziraš kakšno akcijo. Na to priložnost vsekakor gledam kot na dolgoročen projekt.

Peklar

Skrb za okolje vam torej ni tuja, kaj sami naredite za to?

Ne gre le za to, da si udeležen pri nekem megalomanskem projektu. Ogromno je že to, da si kot posameznik ozaveščen, da spodbujaš tudi okolico, družino in prijatelje, da varčuješ z elektriko, zapiraš vodo, ločuješ odpadke ...

Si želite znanje iz prava unovčiti v tej smeri?

Puščam si prosto pot. Pravo bi sicer zelo rada končala, a bom verjetno šla v drugo smer. Zelo sta me pritegnila turizem in promocija ekoturizma v tujini.

Seveda so del takega tekmovanja tudi obleke in vse, kar spada zraven. Menda ste s seboj vzeli kar nekaj kovčkov. S katerimi oblikovalci ste sodelovali?

Nacionalni kostum kurenta sta izdelala mlada oblikovalka Karmen Koren in družina Klinc iz Spuhlje pri Ptuju, za kopalke je poskrbela Nancy Aljančič, za večerni in dnevni videz pa oblikovalka in stilistka Jerneja P. Zhembrovskyy. S seboj sem vzela kar štiri kovčke.

Peklar

Merite na visoko uvrstitev?

Mislim, da moraš na lepotna tekmovanja iti predvsem dobro pripravljen. Tam bodo lepe punce in vsaka ima svoj čar. Tudi ti ga imaš in sama se nikoli ne primerjam z drugimi, saj zase veš, da lahko ponudiš nekaj več in izžarevaš neko notranjo energijo, ki je samo tvoja. To se mi zdi najbolj pomembno. In pa seveda to, da čim več doživiš, ne pričakuješ preveč, temveč ostaneš na realnih tleh. Pomembno je tudi, da so v Sloveniji ljudje, ki me zelo podpirajo. Med njimi so organizatorka Miss Earth Slovenije Jelka Verh pa družina in zaročenec.

Peklar

Kaj pa o vaših uspehih meni zaročenec?

Zelo me podpira. Je nogometaš in igra na Sardiniji. Trenutno imava zvezo na daljavo, v Novi Gorici pa skupni dom, a se že eno leto obiskujeva. Poleg tega sva nenehno v stikih prek družabnih omrežij, zaradi česar imam občutek, kot da sva ves čas skupaj.

Torej boste žena nogometaša?

Kje pa. V meni se neprestano porajajo nove ideje in vsekakor nisem tip, ki bi lahko bil le doma in gospodinjil. Alen to razume, zato najina zveza uspeva. Veva, česa si želiva, in se pri tem stoodstotno podpirava. To se mi zdi pomembno, prav tako pa to, da si s partnerjem tudi najboljši prijatelj.

Napisala: Ana Fetih

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

ElleSTORY 47/2014

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 47/2014

Story Story 47/2014, od 13. 11. 2014