Prisha Justinek razkriva podrobnosti s potovanja

Vir: Story
26. 11. 2013

Medtem ko je pri nas že skoraj zima, je manekenka Prisha Justinek pred kratkim uživala na Siciliji, kamor se je odpravila z družino. Obredli so ves otok, le do ognjenika Etna jim ni uspelo priti, saj je ta ravno v tistih dneh izbruhnil. V intervjuju nam je razkrila podrobnosti s potovanja.

Kako ste se imeli?

Bilo je noro! Ko smo prispeli, nisem mogla verjeti, da sem se lahko preoblekla v kratke hlače in preobula v sandale. Tako blizu pa tako rajska je Sicilija. Konec oktobra je bilo, pa smo imeli 27 °C, morje jih je imelo 23 °C, tako da smo se lahko brez težav kopali. Plaže na Siciliji so popolne! Obožujem belo mivko, čisto morje, da lahko vidiš morsko dno. Od zdaj naprej bi se samo še tja hodila kopat. Bil je jesenski pobeg nazaj v poletje, čisto drugačna 'scena' kot pri nas.

Ste prvič obiskali ta otok?

Prvič in vem, da ne zadnjič. Italija mi je že tako zelo všeč in jo zato večkrat obiščem, saj obožujem njihovo hrano. Na Siciliji sem do sedaj jedla najboljšo pico na svetu, najboljši sladoled na svetu in najboljši pečen kostanj na svetu! Sicilija ima tudi veliko umetnostnozgodovinske dediščine, ki pritegne mojo pozornost, glede na to, da sem naredila maturo iz umetnostne zgodovine. Tako da sem sedaj na Siciliji z navdušenjem prvič videla tudi amfiteater iz grške antike.

Na počitnice ste se odpravili z družino, mamo, očimom, mlajšo sestrico, polbratom in babico. To je med mladino že skoraj neobičajno, da gredo na dopust s starši. Kako pa se vi razumete?

Na začetku, ko me je mami povabila zraven, nisem bila takoj za, prepričala me je šele, ko je rekla, da je povabila še babico. Takrat sem si rekla, da tega potovanja ne smem zamuditi, ker je odlična priložnost, da z babi preživim kvaliteten čas. Zanimalo me je tudi, kako bo ona doživljala to potovanje, in tudi babi je neizmerno uživala, najbolj v kopanju v morju. Ni mogla verjeti, da se v tem času kopa in da je na potovanju. Z mami in očimom se v redu razumem, saj sta oba zelo mladostna, drugače pa sem lahko samo vesela in hvaležna, da me vzameta s sabo. Očim se vedno zelo potrudi, da vse zorganizira za nas, v naši družini pa je najpomembnejše, da dobro jemo, tako da kamorkoli grem z družino, vem, da bom brezskrbno uživala.

Z mamo sta zelo dobri prijateljici in si skoraj vse zaupata. Pa se vseeno kdaj spreta?

Nikoli se zares ne spreva. Včasih se pač v kakšni stvari ne strinjava, vendar najdeva skupno pot. Je pa konec koncev moja mama in prav je, da jo spoštujem. Večkrat bi rekla, da se strinjava druga z drugo, ker sva si podobni, ker se zgledujem po njej, in tudi zato, ker ona resno vzame moje mnenje. Tako tvoriva dober odnos.

Ravno v tem obdobju je na Siciliji zopet izbruhnil ognjenik Etna. Ste se vseeno odločili za izlet ali zaradi nevarnosti ni bil izvedljiv?

Etne si nismo mogli ogledati, čeprav smo imeli ta namen. Bili smo že eno uro na poti do tja, vendar nam GPS ni deloval pravilno, tako da nismo našli prave poti. Ko smo nekoga na cesti vprašali za napotke, nam je rekel, da imamo še dve uri do tja, kar nam je bilo predolgo, ker je bilo že pozno za mojo sestrico, tako da smo se odločili, da ne gremo. Včasih nam je zmanjkalo časa za kakšno atrakcijo, pa vendar smo šli na Sicilijo na dopust počivat, in ne noret naokoli, tako da se nihče ni kaj dosti vznemirjal, če nismo vsega videli. Toliko bolje, saj je ostalo še kaj za naslednjič.

Sicilija je znana po naravnih danostih, še posebej sanjskih plažah. Kaj pa se je vam najbolj vtisnilo v spomin?

Najbolj sem bila navdušena prav nad temi sanjskimi plažami. Tako lepa čista voda je bila, kot da bi se kopal v ogromnem bazenu. Še toliko bolj fascinantno je bilo to, da ti sploh ni bilo treba iti na neki oddaljen samotni otok, da si jo našel. Iz centra Palerma smo se do plaže peljali le dvajset minut. Če bi živela tam, bi bila vsak dan na plaži.

Še vedno ste zelo dejavni v manekenskih vodah, svoj prvi daljši modni krst v tujini ste že doživeli v Parizu. Se obeta še kakšen?

Za zdaj še nič ne vem, željo imam sicer veliko. Če bi mi sedaj agentka rekla, da jutri grem, kamorkoli že, bi takoj spakirala kovčke in šla. Sanjsko bi bilo, če bi šla lahko kam v toplejše kraje, kot je Avstralija ali Cape Town, da se izognem tej sivini, ki nas čaka. Vendar je dobiti agencijo in iti v tujino kot zadeti na loteriji. To ni kar takrat in tam, kjer se ti spomniš. Moja agentka Svetlana Shaykhoun iz agencije Immortal Models pošlje moje slike po agencijah, ki so že tako polne različnih modelov, in ni lahko dobiti dobre agencije, ki bi bila zainteresirana. Zahtevajo veliko fotografij v predstavitveni knjigi iz različnih revij, ki jih v Sloveniji nimamo, tako da je težko prebiti led.

Potem bi šli s trebuhom za kruhom, če bi se vam ponudila prava priložnost?

Ja! V bistvu je v manekenstvu vedno tako. Da nekam greš, izveš nekaj dni prej. Tako je bilo tudi prvič, ko sem šla v Pariz. Teden prej sem izvedela, da grem. Vendar se to pričakuje, ker želja je po tem, in ko se pojavi priložnost, jo zgrabim z obema rokama.

Glede na to, da ste že nekaj let srečno zaljubljeni, bi bil odhod v tujino kar težka preizkušnja za vas, kajne?

Za zdaj je ta preizkušnja trajala največ dva meseca, pa je šlo. Ne vem, kako bo v prihodnje, ker nikoli ne vem, za kako dolgo bom kam šla. Včasih ti agencija kupi samo enosmerno letalsko karto in lahko ostaneš tam tudi pol leta ali več. Vendar če si v Evropi, še ni problem, se da priti za en teden vmes domov, saj je veliko letalskih povezav, možnosti letenja z nizkocenovnimi letalskimi družbami, je pa to težje, ko enkrat delaš v Ameriki ali Aziji. Z mojim dragim se takrat, ko sem v tujini, slišiva in vidiva vsak dan po Skypu, celo več se pogovarjava, kot bi se, ko sem doma. Hvala Bogu za tehnologijo, ker če ta ne bi obstajala, potem bi bilo res težko tudi zaradi navezanosti na družino.

Pa se s fantom kdaj pogovarjata o tem? Vas spodbuja pri karieri ali je kdaj ljubosumen?

Moj Aljaž me zelo podpira, je ponosen in ni nikoli ljubosumen, ker oba veva, da gre za posel, in ker sva oba še mlada, se v tej smeri ne želiva omejevati, ampak se spodbujava. Veliko sva se že pogovarjala o tem, vendar so časovna obdobja, koliko časa bom jaz v tujini, hipotetična, zato je brez veze se s tem obremenjevati zdaj. Kar bo, pač bo, lahko bi rekla, da živim za danes, za ta trenutek, da zdaj uživam.

Modni svet je izredno krut, tudi konkurenca je izredna. Ste imeli že kdaj negativne izkušnje, vsaj kar se tekmovalnosti med dekleti tiče?

Zaenkrat še nisem imela nobene slabe izkušnje. Ne maram tekmovalnosti in rivalstva, tako da nisem tekmovalna oseba in se v takšnih situacijah raje umaknem. Mislim, da je dovolj prostora za vse. Je pa res, da je konkurenca ogromna. Če si predstavljate samo, da je v Parizu okoli 20, 30 agencij, v katerih je v vsaki od 50 do 70 deklet, in ko je tamkajšnji teden mode, so vse agencije polne manekenk in vse punce se potegujemo, da bi delale čim več revij, od stotih, ki se zvrstijo v enem tednu mode. Za eno revijo vzamejo lahko od 15 pa do 50 in več punc, vendar najpopularnejše manekenke, recimo prvih 50 na listi models.com, zavzamejo skoraj vse modne revije. V tujini sem torej samo ena izmed tisočih.

Dekleta so pripravljena storiti skoraj vse, da bi dobila priložnost. Kje pa bi sami potegnili mejo?

Zame je že meja, da zapustiš dom, družino, greš nekam čisto sam v neznano, zelo visoka. Nenehno je treba tudi paziti na videz. Da sem prisotna na kastingih, točna, delovna, marljiva, komunikativna, prijazna do strank, agentov, več kot to ne morem narediti. Če mi ni usojeno, se ne bom vsiljevala.

A. K.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 48/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 48/2013

Story Story 48/2013, od 20. 11. 2013

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri