Rok Ferengja: "Dekleta, preizkusite se v hulahupanju"

Rok Ferengja (foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Vir: Nova
11. 8. 2014

Roka smo že v juniju srečali na dobrodelnem koncertu Preplavimo trg, kjer je s svojo skupino Rok'n'band dobrodelno preplavljal s pozitivno energijo. Pred kratkim pa smo ga ujeli še na koncertu v Kranju in ustavili čas ter ga z zanimanjem povprašali, kje se skriva oboževani pevec, kaj počne in kje ga bomo imeli priložnost videti.

S skupino ste se z veseljem odzvali na povabilo organizatorjev dobrodelnega koncerta Preplavimo trg. Se pogosto odzovete tovrstnim vabilom? Ste pazljivi pri tem, komu pomagate in kam gre zbrani denar?

Velikokrat, še najraje pa direktno za otroke. Z leti postaneš pazljiv in spremljaš, ali gre vse tja, kamor je namenjeno, da na koncu ne vzame večjega dela organizator, kot se to pogosto zgodi!

Spominjamo se še časov, ko ste preplavili Slovenijo z uspešnico Jagode in čokolada, ki je še danes stalnica na plesiščih. Kako to pesem doživlja občinstvo danes, ko jo prepevate? In kako vi, ko jo pojete? Še vedno tako sladko?

Zanimivo mi je predvsem to, da jo zna že druga generacija na pamet, tisti, ki so rastli z nami, jo imajo še vedno radi in je seveda stalnica na vsakem nastopu. Ker vedno igramo v živo, jo doživljam vsakič malce drugače, nikoli ne more biti isto in v tem je čar. Vsakič pa je drugačno tudi že zaradi drugega občinstva in njegove odzivnosti.

Kaj je popolnejše – ugriz v sočne jagode, čokolado ali zaljubljenost?

Zraven dodaš še rokenrol – to je popolnost ...

Pred kratkim, na Kranjski noči, ste Rok'n'band premierno zaigrali nov singel Petra/Hulahop. Je to Petra, ki bo dobila vse jagode in čokolado?

Res je in odziv je bil fenomenalen. Gre v odlični smeri, da postane nov hit na plesiščih. Petri gre vse, kar si zaželi, tudi jagode in čokolada. Zdaj bo naša nova spremljevalka na vseh odrih, deli pozitivno energijo, kliče po plesu in z nagajivim pogledom prikliče nasmehe na obraz.

Vaše pesmi se dotaknejo poslušalcev, ker so tako resnične. Jemljete navdih iz resničnih situacij?

Kar nekaj jih je iz resničnih naših ali življenj prijateljev, znancev ... Se pa vedno ob petju dobro vživim v tekst in njegovo sporočilnost, da ga lahko kar najbolje interpretiram. Pazim pa tudi, da so pesmi pozitivne in malce nagajive.

Ob zadnjem singlu smo se spraševali, ali je bil plod resnične zaljubljenosti. Je na poti mogoče kakšen nov singel, ki je plod resničnosti?

Zaljubil sem se je tak komad, ki se ti lahko zgodi vsak dan. In vsak dan se dogaja. Vedno je lepo biti zaljubljen. Zakaj ne bi o tem prepevali ... Mi smo se zdaj zaljubili v Petro s hulahupom.

In kakšni so še načrti v bližnji prihodnosti na glasbenem področju poleg izdaje novega singla?

Z bandom smo ravno nekje na polovici snemanja novega albuma, je pa kar precej več dela pri samem aranžiranju pesmi. Upam, da nam uspe še letos, omenjeni singel Petra/Hulahop pa ravno pošiljamo na radijske frekvence.

Poleti ste precej zasedeni z nastopi. Najdete čas za poletni družinski oddih? Kako ga najraje preživljate?

Vedno si najdemo čas, vsaj med tednom, če ne gre drugače. Čas se mora ustaviti, da se napolnim s svežo energijo, da se posvetim družini. Ni mi pomembno, kje smo, le da smo skupaj.

Rok je na odru in pod njim vedno urejen, privlačen, nasmejan, poln energije, odprt in iskren. Kakšen je Rok doma?

To ni ravno vprašanje zame ... No, včasih doma uživam ob delu, najbolj na vrtu, v napol raztrganih cunjah, medtem ko me usnjeni suknjič in kavbojke na obešalniku čakajo v omari.

Imate kakšen sladek poletni nasvet za naše bralce?

Čim več rokenrola ter imejte se radi! Dekleta, preizkusite se v hulahupanju čim prej.

Napisal: Domen Mavrič

Značke: Rok Ferengja

Priporočamo