Sanja Grohar: “Bila sem nesrečna”

Sanja Grohar: “Bila sem nesrečna” (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Story
7. 10. 2012

Pevka Sanja Grohar je v tem letu doživela kar nekaj življenjskih sprememb, spoznala je svojega bodočega moža Mateja, veliko novega pa jo čaka tudi na poslovnem področju. Tako kot se je poslovila od bivšega zaročenca Samija, se zdaj poslavlja tudi od njune skupne modne znamke oblačil.

Znamko DS ste prepustili Samiju. Je bil to skupni dogovor in sta se oba strinjala, da nadaljujeta v tej smeri, oziroma kdo je bil pobudnik te ideje?

Težko je delati, ko si na tisoče kilometrov narazen. Vsak s svojimi idejami in željami. Škoda bi bila, da bi znamka stagnirala, zato sem se v dobro znamke morala odločiti za neko potezo, rešitev, saj sem preveč delala in vložila, da bi vse skupaj propadlo. Za znamko sem garala od začetka do konca, od skic in idej do ustvarjanja logotipov z Gojkom Zrimškom, treba je bilo narediti spletno stran, katalog, snemanje, modno revijo na gradu ... Spomnim se, da pred revijo dneve nisem spala, da sem se zaprla v kopalnico in zjokala, se spravila k sebi in nadaljevala. Organizirati dogodek, dobiti pokrovitelje, luči, rdečo preprogo, manekenke, vabila, sedežni red ... to je res breme. So pa bili ljudje, ki so mi izredno pomagali in jim bom vedno hvaležna.

Torej vas na to znamko ne bo vezalo nič več? Najbrž se počutite, kot da bi izgubili del sebe, saj je bila nekako vaš 'otrok'.

Uh ... Ob teh besedah me je pa kar stisnilo. Ja, morala se bom posloviti od svojega 'otročka'. Ne bom več pustila, da se mi to zgodi, pri naslednjem projektu vem, kaj moram storiti, bila je velika šola.

Od vajinega razhoda je minilo že kar nekaj časa. Koliko sta bila v tem času v stikih?

Ne bi šla v podrobnosti. Bila sva v stikih glede znamke. Glede na to, kako in zakaj so se stvari končale, nisem imela drugih interesov kot poslovne.

Rekli ste, da je bil eden izmed razlogov tudi, da mu s sporočili poslovne narave niste želeli zbujati upanja tudi na drugih področjih. Torej vas Sami še ni prebolel in si vas želi nazaj?

Vedno po razhodu ostane nekdo, ki se ne želi sprijazniti. Lahko rečem, da sem v zvezo dala 110-odstotkov sebe, truda. Moji najbližji vedo, koliko sem žrtvovala, moja vest je čista, zato sem šla lahko naprej in sem srečna, da se je vse zgodilo z razlogom, saj sicer nikoli ne bi spoznala svojega bodočega moža in očeta mojih bodočih otrok - Mateja.

Se kdaj vprašate, kakšno bi bilo vaše življenje danes, če bi se odločili ostati v Španiji, kjer sta s Samijem živela nekaj časa?

Hm, žalostno. Po resnici povedano, sem bila nesrečna.

Menda že kujete načrte, da boste v modne vode spet zaplavali sami?

Zdaj smo znova na začetku, spet začenjam delo z idejo, s skicami, z zagonom in sanjami. Težko bo, ampak vem, da bo, ker imam zdaj že nekaj za seboj in še večja pričakovanja in sanje. Verjetno bo kar trajalo, morda tudi kakšno leto, ampak želim dokazati, da to zame ni bila šala, ampak resen projekt, samo malo nesreče sem imela.

Se boste spet osredotočili na džins ali ka­tero drugo področje?

Džins bo ostal moja ljubezen, kar pa bo dodatno, naj ostane presenečenje.

Od kod pa sploh izvira ta vaša ljubezen do mode in oblikovanja?

Preden sem se vpisala na ekonomsko šolo, sem pravzaprav želela na oblikovalsko, saj rišem že od malega, vedno sem si želela imeti svojo znamko, a potem me je življenje zaneslo v drugo smer. No, in zdaj me je zaneslo nazaj k mojemu hobiju. Ljudje pravijo, ah, pa kaj še - pevka, voditeljica, oblikovalka. Ja, točno tako. Če to naredi neka tuja zvezda, ki poje, igra in ima svoj parfum, je vse v redu, če pa to stori nekdo iz naše male Slovenije, pa pljuvamo. Ne oziram se na to, jaz samo delam, kar me veseli, pa če je komu všeč ali ne.

Besedilo: Anja Kontrec

Značke: Sanja Grohar

Nova Story že v prodaji

Story