Sanja Grohar: Fanta bo peljala v Pariz

Sanja Grohar (foto: BFM Photography) BFM Photography
Vir: Story
31. 7. 2014

Sanja Grohar se je s fantom vrnila iz Londona, kamor sta se preselila pred meseci, po kratkem obisku domačih pa sta si privoščila dopust na hrvaškem otoku Krk. Pred dvema letoma se je zaljubila v tamkajšnjo plažo in turkizno morje, zato je ne odvrnejo niti naključni paparaci.

S fantom Matejem sta redna obiskovalca plaž pri naših sosedih. Vas nič ne moti, da tam kar mrgoli slovenskih turistov in vas skoraj vsakdo prepozna?

Do zdaj, ko sva živela v Sloveniji, sva večinoma hodila tja, prihodnje leto bova šla v Dominikansko republiko in potem spet k sosedom. Ko potuješ in vidiš kar nekaj 'umetno' narejenih plaž, začneš ceniti morje, ki ga imamo. Slaba stran tega je, da te ljudje morda prepoznajo in je nelagodno, saj samo čakaš, da bo kdo ven privlekel telefon, ampak čar počitnic je v tem, da daš možgane na 'off'. To, da je punca na plaži zgoraj brez, ni nič novega in ne bom se ukvarjala s tem, kaj bo, saj želim uživati dopust.

Vam je zaradi tega kdaj nelagodno?

Zna biti nelagodno. Na plažo gremo ljudje sproščeno, ne razmišljaš o pričeski in tem, da se bi moral lepo držati, ampak želiš biti sproščen. Najmanj si želiš tega, da si 'ujet' v kakšni čudni pozi. Eno je, da si zgoraj brez na plaži, drugo je, da je to potem zabeleženo v reviji.

Nedavne fotografije so razkrile vašo popolno postavo. Torej težav z odvečnimi kilogrami, s katerimi ste se 'borili' pred časom, ni več?

Pri 20 letih ni treba paziti, kaj poješ, nič se ne pozna in ne razmišljaš o tem, kaj si pojedel. Zdaj je seveda drugače. (smeh) Starejši si, težje je, realnost je taka, zato sem se prvič v življenju vrgla v šport in jem bolj zdravo kot prej. Seveda se občasno pregrešim, ampak res bolj pazim in ugotovila sem, da se počutim super. Včasih me je po kilometru teka zgrabil krč, pozneje pa sem štirikrat na teden pretekla vsakič šest kilometrov, včasih tudi osem. Zaradi poškodbe tetive in šepanja sem morala tek za nekaj časa opustiti, zaradi česar sem se odločila za telovadbo, kjer delaš s svojo telesno težo. Vsak dan sem aktivna od 30 do 45 minut.

Sanja

Pred nekaj meseci ste presenetili z odločitvijo, da se s fantom začasno selite v London. Se po dopustu tja tudi vračate?

London je postal moj dom, Slovenija pa moj drugi dom. (smeh) Vedno se rada vračam domov k družini, saj jih pogrešam, ampak lepo nama je tudi v Londonu.

Je bil to za vas težek korak, da zapustite Slovenijo in najdete svojo srečo v tujini?

Odločila sva se zelo hitro in v nekaj mesecih sva naredila vse potrebno za selitev. Za oba z Matejem je London dobra poslovna poteza, poleg tega je za mojo glasbeno kariero in blog lažje, če sem tam. Če bo kdaj treba, bom tudi delala in si našla službo, to je najmanjši problem, ampak glasba bo vedno na prvem mestu.

Torej je selitev izključno poslovna poteza, da vam uspe preboj med glasbene zvezde?

Glasba je bila glavni razlog, moj modni blog je hobi, ki je prišel zraven, in uživam v njem, zdaj imam tudi uradnega fotografa za blog, kar je super. Pri glasbi je tako, da nič ni zagotovljeno, poskusiš, greš na sestanke, snemaš ... Vedno vložim vso energijo in delam, če mi je namenjeno, se bo vse tako obrnilo, kot se mora, če ne, to že ni moja pot. Ne želim pa biti ena od tistih, ki govorijo, potem pa so videti butaste. "Work in silence and let the success make the noise" (delaj v tišini in naj uspeh govori zase).

Glede novega projekta ste bili pred odhodom kar malce skrivnostni. Nam zdaj lahko zaupate kaj več o tem, kaj se dogaja na Otoku?

Dokler ne bo kaj oprijemljivega, nima smisla govoriti o tem. Lahko se dobim z ne vem kakšnimi 'živinami', ampak to nič ne pomeni, dokler nimam pogodbe v rokah.

Koliko vam pomeni Matejeva podpora?

Prej nikoli nisem vedela, kaj pomeni, da je partner tvoj najboljši prijatelj. Zdaj vem. Skupaj sva v vsem, on je moj največji oboževalec, in ko mi je najbolj hudo, me dvigne. Zelo lep občutek je, ko si miren in srečen.

Letošnje poletje bosta praznovala drugo obletnico vajine ljubezni. Kako bi opisali to obdobje svojega življenja?

(smeh) Popravek: konec januarja sta minili dve leti. Je pa res, da avgusta praznujeva, saj ga za njegov rojstni dan peljem v Pariz.

Glede zveze ste bili vedno zelo iskreni, želje po otroku nikoli niste skrivali. Se je ta želja zaradi kariere zdaj kaj spremenila?

Mislim, da se po preteklih izkušnjah držim bolj zase, kar se najine zveze tiče, Mateja ne izpostavljam in tudi on si tega ne želi, seveda pa povem odkrito, da sva srečna in da želiva preživeti skupaj vse življenje. Mogoče bova morala počakati še nekaj let zaradi življenja, ki ga imava in načrtujeva, vendar želja še vedno ostaja.

Pri nas ste že uveljavljeni in prepoznavni. Je v tujini težko začeti znova od začetka?

Priznam, preden sva šla v London, sem se umaknila in se nisem želela pojavljati pri nas, saj sem bila z mislimi že tam. Ustreza mi, da me ne prepoznajo in da ko nekam pridem, ni predsodkov, ali je bila miss ali ne, ampak vidijo moje delo in jim je všeč. Tudi na ulici sem bolj sproščena in norčava, nisem v skrbeh, ali bo kdo čudno gledal in fotografiral. Rada bi ustvarjala v miru, preden se karkoli zgodi, če se bo ... Seveda je težko, ampak se mi zdi, da je prav tako, da se moraš boriti, saj potem uspeh toliko bolj ceniš.

Anonimnost je torej za vas kot svež veter?

Točno tako. Paše mi, saj sem se tega doma prenajedla. Ko vstopiš v svet naše 'estrade', si vesel in se ti zdi super biti na naslovnici in nastopati ter vse, kar spada zraven, potem pa ugotoviš, da ni vse tako glamurozno, in hitro vidiš drugo plat. Če bi pri nas zvezdniki vsaj živeli kot v tujini, bi si rekli, da je to pač ena od plati slave, v Sloveniji pa redkokdo živi samo od glasbe.

Napisala: A. K.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 31/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 31/2014

Story Story 31/2014, od 24. 07. 2014