Sara Isaković: ‘Pada’ na plavalce

Sara Isaković: ‘Pada’ na plavalce (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
27. 8. 2012

Teden dni po tem, ko se je vrnila iz Londona, smo dan preživeli s simpatično plavalko Saro Isaković, ki se bo kljub slabšemu rezultatu olimpijskih iger spominjala z lepimi občutki. V Dubaju bo uživala na zasluženem dopustu, konec meseca pa se že veseli vrnitve v Ameriko, kjer jo čaka še zadnji letnik študija.

Story: Pred tednom dni ste se vrnili z olimpijskih iger v Londonu. Kako se znova počutite doma?

Tekmovanja sem sicer končala že prej, vendar sem svoje bivanje v Londonu podaljšala še za štiri dni, saj tam živi moja najboljša prijateljica, s katero se vidiva samo enkrat na leto; z njo sem želela preživeti vsaj nekaj prostega časa. Odkar sem prišla domov, še nisem imela časa zase, vsak dan se nekaj dogaja, predvsem obveznosti do sponzorjev, fotografiranja, snemanje reklam in podobno, vendar pa so same zabavne stvari, tako da se ne morem pritoževati. (smeh)

Story: Kako pa se počutite v tej manekenski vlogi - kot riba na suhem ali enako sproščeno kot v bazenu?

Pred kamero ali fotoaparatom sem zdaj veliko bolj sproščena kot včasih, še bolje pa se počutim v takšni vlogi, kot sem danes, torej, da dan preživim obkrožena z otroki, saj je resnično lep občutek, ko te ima nekdo za svojega vzornika. To mi veliko pomeni, saj sem imela v otroštvu tudi sama svoje idole, med drugim sestri Kejžar in Petra Mankoča. Otroci so resnično zabavni in predvsemizjemno srčni, vsak izmed njih mi je povedal kaj o sebi, od tega, kdaj ima rojstni dan, pa do tega, da ima raje pico s tunino kot šunko.

Story: Kdaj pa si boste lahko vzeli kaj časa zase, za počitek in oddih na morju?

Odhajam v Dubaj za šest dni, ki jih bom preživela nekje na plaži, predvsem pa bo to totalen odklop od vsega, kar se je dogajalo v zadnjih mesecih. Tam imam tudi kar nekaj prijateljev, tako da bom izkoristila čas za druženje, ki ga čez leto zaradi treningov in potovanj navadno zmanjka. Potem se pa kmalu vračam v Ameriko, saj se mi že začnejo predavanja na fakulteti.

Story: Pa vas študij še vedno veseli ali vam je bližje tamkajšnje študentsko življenje?

Letos začenjam peti letnik, zadnji semester sem sicer študij postavila na stranski tir, saj sem se intenzivneje pripravljala na London, ampak bom hitro nadoknadila zamujeno. Že komaj čakam, da se vrnem v šolo, študij me z vsakim letom bolj navdušuje, zato že počasi razmišljam o podiplomskem študiju. Prav zato se v Ameriko vračam za vse leto, saj želim razmisliti, kako in kaj bi si želela v daljni prihodnosti početi.

 

Celoten intervju si preberite v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story