Saša Lendero: Vredno se je truditi in boriti

"Situacija v Sloveniji me res skrbi in boli." (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Story
5. 12. 2014

Kot voditeljica razvpitega šova Kmetija: Nov začetek je trenutno ena od najbolj zaželenih medijskih obrazov, a Saša Lendero se ne namerava odpovedati svoji prvi ustvarjalni ljubezni, zato že decembra napoveduje vrnitev na glasbeno sceno.

Da bo tudi nova skladba udarna, ne dvomimo, saj je Saška pravi multipraktik, ki svoje zavetje in svežo energijo najde v družini. Kljub nabitemu urniku zvezo z Mihom uspešno krmari že 15. leto, potihoma pa razmišljata tudi o drugem otroku, čeprav je svetlolaska glede tega bolj zadržana kot njen Pajki, kot Saša ljubkovalno kliče svojo ljubezen.

Trenutno imate po nekaj mesecih intenzivnih snemanj malo več časa za družino. Je težko krmariti med voditeljstvom, pevsko kariero in družinskim življenjem?

Ne morem reči, da je ravno vedno lahko, a to, da imaš rad tisto, kar delaš, v resnici pomaga! (smeh) Seveda je tako kot pri vseh drugih službah: pridejo trenutki, ko se ne počutiš najbolje, ko nisi preveč kreativen, ko nisi družaben - pa se je treba vseeno spopasti z obveznostmi in izzivi, ki jih delo prinaša. Trenutno aktivno sodelujem v pripravah na veliki finale oddaje Kmetija: Nov začetek, ki bo potekal v živo in kjer bomo dobili zmagovalca sezone. Večino preostalega časa preživim v studiu, kjer prav zdaj nastaja moja nova pesem. Ob tem moram nekaj časa posvetiti tudi svoji spletni galeriji in znamki Angelik, saj je zanimanje za grafike in hišne talismane 'angelov s poslanstvom' vedno večje.

Znano je, da vam je vaš Miha v veliko oporo tako zasebno kot poslovno. Kaj vam pomeni vajina zveza?

Miha je že več kot 14 let moj prijatelj, ljubimec, partner, opora in izziv. Vpleten je v vse zasebne in karierne segmente mojega življenja. Z njim mi je zares lepo, zato si želim, da bi nama bilo naklonjenih še veliko takih let.

Skupaj sta že 15. leto, kar je v današnjih časih, ki so povsem obrnjeni na glavo, že pravi dosežek. Kako vama uspeva?

Trudiva se za tisto, kar nama veliko pomeni.

Lendero

Nikoli pa niste skrivali, da sta imela tudi krize. Za kaj se vam v takšnih trenutkih zdi vredno boriti?

Tudi krize so del razvoja vsakega odnosa. Včasih prav zaradi težav vložimo več sebe v neki odnos. Ob krizi partnerja še enkrat pretehtata, kako pomembno je zanju v resnici njuno partnerstvo, in morda ugotovita celo, da je na lestvici vrednot višje, kot sta mislila. Za pomembne stvari se je vredno boriti in predvsem truditi.

Česa pa ne bi mogli oprostiti?

Odgovor na takšno vprašanje se z leti, izkušnjami in zorenjem spreminja. Menim, da večina partnerstev umira počasi in z majhnimi razočaranji. Srce ne neha imeti rado čez noč.

Zakaj po vašem mnenju danes toliko zvez propade, smo premalo vztrajni?

Preveč je pravljičnega dojemanja ljubezni. Marsikdo meni, da bo - ko bo srečal pravo osebo - z njo srečen do konca življenja, ne da bi moral v to ljubezen vlagati čas, trud in vztrajnost. Partnerska ljubezen ni brezpogojna. Partnerja ljubiš zaradi tega, ker je takšen, kot je! Ker ima določen način čustvovanja, obnašanja, razmišljanja, vrednot ... In seveda tudi partner nas doživlja na enak način. V ljubezenskem odnosu je zatorej - zaradi usode in hormonov - podarjenih le prvih nekaj mesecev sreče. Vse ostalo je odvisno od nas! Vse premalo se zavedamo, da bodo odnosi v našem življenju točno taki, kot jih bomo ustvarjali.

A glede na to, da je vaš Pajki malce mlajši, ga pred 15 leti niste jemali resno, je tako?

Moj Miha je bil vedno očarljiv, a v mojih očeh res še nikoli tako kot zdaj.

Lendero

Se je vajina zveza s prihodom Arie še poglobila?

Ja, mnogo lepša je!

Pred kratkim ste omenili, da Miha in Aria navijata za novega družinskega člana ali članico, kaj vas zavira?

Verjetno bi bilo še najbolj iskreno, če bi rekla strah. Moderni, neusmiljeni svet, poln tekmovalnosti, krivic, namerne destruktivnosti ... Slabo delujoči sistemi, s katerimi v veliki večini upravljajo nemoralni in brezobzirni ljudje ... Ne vem, situacija v Sloveniji me res skrbi in boli.

Kot voditeljica ste trenutno močno vpeti v šov Kmetija: Nov začetek. Glede na to, da so vam odnosi in psihologija blizu (Saša je po izobrazbi univerzitetna diplomirana sociologinja, op. p.), kako ste šov spremljali s tega vidika?

Oddaja Kmetija: Nov začetek je pri tekmovalcih in gledalcih izzvala neverjetno čustveno vpletenost in polarizacijo ter ima izjemno visoko gledanost. Zato gre po strokovni plati za zelo uspešen projekt. Resničnostni šovi so v prvi vrsti namenjeni zabavi in odklopu od vsakodnevnih skrbi. Pri tem pa prav gotovo ni bistveno le delo, ampak dinamika odnosov, iz katerih gledalci spoznavajo tekmovalce in se do njih lahko opredelijo. Ker sem del ustvarjalnega procesa oddaje, mi veliko pomeni, da doživlja takšen uspeh in zanimanje. Vesela pa sem tudi vseh pozitivnih komentarjev v zvezi z vodenjem, saj koncept oddaje tudi zame predstavlja poseben izziv.

Bi znali na podlagi karakterja predvideti, kdo bi lahko bil zmagovalec?

Ne! Moram priznati, da me je mnogo razpletov zelo presenetilo.

Napisala: Ana Fetih
Fotografije: osebni arhiv, Primož Predalič, Planet TV

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 49/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 49/2014

Story Story 49/2014, od 27. 11. 2014