Severina: "V Zagrebu me je ljubilo 20 tisoč src hkrati"

Vir: Story
9. 6. 2013

Z dveinpolurnim spektaklom Dobrodošao u klub je Severina opozorila, da se s pravo divo ne zoba češenj in da so tovrstni spektakli zaradi smernic in teženj iz tujine nujno potrebni.

Občinstvo ji je jedlo z roke, ko je 'Seve nacionale' postregla z dobrim odmerkom pravega pop senzacionalizma, ki se za 21. stoletje tudi spodobi. Blestela je ob plesalcih skupine Maestro in v črnini srbskega oblikovalca Marka Mitranovskega, ki je vajen dela z divami podobnega kalibra, oblačil je že Lady Gaga in Beyoncé. Na pompozen oder, scensko dodelan do zadnje podrobnosti, jo je režijsko vodil nihče drug kot odličen Tomaž Pandur.

K njeni prepoznavnosti pa prav gotovo pripomore spodbuda, ki jo ima že od nekdaj tudi na naši strani Alp. Le koga zadnjih 20 let niso oplazile uspešnice Ante, Djevojka sa sela, Štikla in številne druge, še bolj zimzelene? Slovenci jo prav gotovo obožujemo, kar nam Severina z veseljem vrača. Po končanem spektaklu je dejala celo, da je bil to koncert, ki se ga bo spominjala vse življenje in za katerega je bilo vredno živeti.

Story: Nekako bi lahko naredili primerjavo med vami in Beyoncé. Obe sta novopečeni mamici in obe sta se lotili velikega spektakla. Kako usklajujete kariero z družinskim življenjem? Kako vam to uspeva?

Najprej hvala za kompliment. To, da me primerjate s svetovno produkcijo, je velika stvar. Pravzaprav sploh nisem razmišljala v tej smeri. Za naše pogoje smo v produkcijo vložili veliko, a spet ne toliko, kolikor vlagajo v tujini. To je tako, kot bi primerjali evropski in ameriški film.

Story: Dobro, a vseeno je spek­takel na nivoju ...

Imeli smo odlično idejo. Sem Pandurejeva oboževalka že od prve predstave, in ko sva šla pred šestimi meseci na neobvezno večerjo v Ljubljani, kjer sem snemala novoletni program, sem srečala tudi fante iz Maestra ... Ne spominjam se, kdo je dal pobudo za turnejo, a Pandur je takoj rekel, da bi vključil plesno skupino Maestro, sama pa sem mu v isti sapi razlagala, da sem pravkar videla plesalce, ki bi bili odlični za turnejo, in to je bila prav skupina Maestro. Takoj sva začela snovati ideje in sestavljati ekipo.

Srečna sem, da lahko tudi slovensko občinstvo vidi to, kar so videli drugje, saj pogoji niso povsod enaki. Ko smo pred mesecem dni začeli to veliko produkcijo, smo vedeli, da jo bomo uspešno izpeljali le v velikih dvoranah, zato sem predlagala, da bi koncert naredili v ljubljanskih Stožicah. Takrat so me novinarji spraševali, ali mislim, da bom napolnila stadion, pa nisem razumela, zakaj, ker se mi je to zdelo povsem normalno. Nisem vedela, da se je takrat to slišalo kot norost, izkazalo pa se je, da je pravzaprav pogumno, saj je bila dvorana res napolnjena. Nisem pa vedela, da v njej nimate domačih koncertov. No, sicer pa se imam tudi jaz za domačo izvajalko ...

Story: Vlogi, ki ju imate kot superzvezda in mama, se prepletata. Je težko, sploh ker ste nenehno na poti?

Marca smo bili z družino in otrokom tukaj tri tedne. Ob šesti uri sem imela vaje s skupino Maestro in Tomažem, vmes pa sem živela povsem normalno, se sprehajala po Ljubljani, živeli smo sicer v hotelu, a sinček hodi povsod z mano, postal je že pravi svetovljan. (smeh)

Danes grem po tej tiskovki v Zagreb, ker ni tako daleč, in zato otroka ni z menoj, ker ga nisem želela preveč obremenjevati. Če grem za dalj časa, pa seveda ne morem zdržati brez njega, vsak prost trenutek želim preživeti z njim. Ne bom rekla, da ni naporno, ker je. Na začetku se znajdeš v povsem novi vlogi, vse je spet drugače, kar še zlasti velja, če si v šovbiznisu. Vse se je nekako začelo razvijati, nova plošča, turneja, no, otrok je tu in življenje gre naprej. V zvezi s tem nisem nikoli delala težav, je samo stvar organizacije.

Story: Vaš sin bo pravi hipi, kot vidim, kaj­ne?

Da, da. (smeh) No, mali je že pokazal, da ga zanima glasba in je vesel otrok, saj se rad druži z vsemi.

Story: Zapleše na vaše pesmi?

Pleše na vse živo. (smeh)

Story: Danes ste prišli pogledat svoje oboževalce, se z njimi fotografirat in izmenjat nekaj besed. Kaj vam navadno rečejo in ali vam prav oni dajejo zagon za nadaljnje ustvarjanje?

Vsi ljudje smo radi ljubljeni. Imam srečo, da me je v Zagrebu ljubilo 20 tisoč src hkrati, lahko si samo predstavljate, kakšna energija je to. Čutila sem jo že uro in pol prej, preden sem se povzpela na oder. Ko zmorete osrečiti 20 tisoč ljudi, je to nekaj neprecenljivega. Imam oboževalce, ki že od malih nog hodijo na moje koncerte in so ustanovili celo klub. Ustanovilo ga je pet oboževalcev, ki so zdaj že končali študij, v klubu pa jih je že več kot 420 tisoč.

Občasno se jim oglasim, sicer pa kar sami vodijo klub in urejajo vse, kar je na Facebooku. To je izjemnega pomena, ker je ljubezen najlepša. Vesela sem, da je založba Dallas organizirala tole srečanje, kamor so prišli moji oboževalci, ker imam redko priložnost, da se z njimi družim. Nekoč so mi celo prinesli čevapčiče za po koncertu, mala Anči mi je prinesla metuljeva krila s celo zgodbo o tem, kako je bila prvič na koncertu, Ivana mi je prinesla 'batke', Ljubomir mi je prinesel majice ...

Story: Svoje oboževalce poznate poimensko?

Seveda, saj že leta hodijo na koncerte ... Vedrana Vasič je iz Osijeka, in že ko je bila majhna deklica, je bila na mojem koncertu in tudi zdaj ne zamudi nobenega. Piše celo knjigo o turneji. Gre za mirne oboževalce, ki so nenasilni, ne želijo ničesar, samo dajejo ljubezen in upam, da jim jo vračam. Sploh ne vem, zakaj jih je pravzaprav toliko ...

Story: Kaj naredite, ko je vsega konec, kako se boste spočili po končani turneji?

Nimam premora do novega leta. Delamo prav vsak vikend, po Ljubljani imamo v enaki produkciji samo še Dubrovnik 20. septembra in jeseni še Split ter Sarajevo. Sicer pa imamo majhne koncerte, ker ni povsod pogojev za veliko produkcijo. Zato pa sem se še toliko bolj veselila, da smo lahko to izpeljali v Ljubljani.

Story: Je to vrhunec vaše kariere?

Nimam pojma. Še bo, seveda. Šele začela sem ... (smeh)

Manja Plešnar za revijo Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 24/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 24/2013

Story Story 24/2013, od 05. 06. 2013