Špela Jereb: "Imela sem ogromno tremo"

Špela Jereb (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
3. 2. 2014

Špelo Jereb, ki je pustila napovedovanje vremena za seboj, odslej lahko občudujete v novi oddaji O na Planet TV, ki prinaša novice iz sveta zvezd, domačo in tujo modo ter nenavadne zgodbe 'navadnih' smrtnikov.

Do zdaj smo vas poznali kot vremenarko, zdaj vas bomo spremljali v vlogi voditeljice. Kako bi se predstavili gledalcem? Kdo je Špela Jereb?

Jerebova je sproščena in nasmejana punca, zelo odprta, včasih celo preveč. Rada je med pozitivnimi ljudmi, obožuje svoje prave prijatelje in družino, ravno slednja ji največ pomeni. Ogromno ji pomeni tudi njen mali kuža Toto. Rada živi življenje, se zabava, hodi v službo, gleda filme in se uči novih stvari. V glavnem ... Je carica! (smeh)

Za voditeljico oziroma voditelja prihajajoče oddaje je tekmovalo kar nekaj kandidatov, med njimi tudi znana imena iz drugih medijev. S čim ste prepričali 'komisijo'?

Joj, to bi morali vprašati kar njih! Res je, konkurenca je bila huda, imen punc res ne bi izdajala, lahko pa rečem, da so bile vse izkušene. Ko sem jih zagledala, sem si rekla: ''Okej, Špela, boš pač ostala na vremenu, dopoldne pa v pisarni.'' Imela sem ogromno tremo, z avdicijo niti nisem bila prav zadovoljna, a na koncu mi je le uspelo. Povedali so mi, da je prevladala energija. Aleluja! (smeh)

Prvič se boste preizkusili kot voditeljica. Kako se ob tem počutite in kako se je zato spremenilo vaše zasebno življenje?

Joj, počutim se super! Komaj čakam, da začnemo! V življenju se rada učim novih stvari in tako sem z veseljem sprejela to, da se bom preizkusila v vodenju oziroma se v tem še bolj izpopolnila. Retorika in dober govor sta vedno dobrodošlo znanje, ki ti vedno pride prav, tudi ko opravljaš katero drugo delo. Moje zasebno življenje se ni prav dosti spremenilo, še vedno je to samo služba, ki jo opravljam. Res pa je, da mi ta trenutno vzame ogromno časa, pripraviti moramo ogromno stvari. Od promocijskih snemanj do slikanja, intervjujev, učenja govora, počasi se bom morala naučiti tudi pravega novinarskega dela, saj bom pripravljala tudi prispevke. Torej, življenje je isto, le prostega časa mi primanjkuje.

Kakšen je trenutno vaš ljubezenski status?

Sem samska ...

Verjetno se bo število prošenj na Facebooku z novo oddajo povečalo ...

Joj, pa se je res! Ker prošenj zaradi omejitve ne morem več sprejemati, sem ustvarila še profil na Twitterju, kjer omejitev ni! (smeh)

Oddaja ima malce nenavadno ime. Kaj si gledalci lahko obetamo od nje?

Oddaja se bo imenovala O. Ja, preprosto O. Zato, ker ima 'O' ogromno pomenov; od 'Ooooh', začudenega 'O', presenečenega 'O', veselega 'O'. In tako, kot je raznovrsten naš 'O', bo raznovrstna tudi naša oddaja. Ta bo temeljila na življenjskem slogu, govorila bo o tujih in slovenskih zvezdah, njihovih življenjih, o navadnih ljudeh z nenavadnimi zgodbami, o lepoti in zanimivih, vedno pozitivnih zgodbah ...

Govori se, da naj bi bila oddaja predvsem prijazna do estradnikov ...

Resnice ne bomo olepševali, če bo kdo naredil napako, bo moral biti pripravljen na posledice. Naš cilj je, da bi se gledalci ob gledanju oddaje zabavali, torej je na prvem mestu humor. Želeli pa bi jim tudi približati zgodbe, ki jih še niso slišali, radi bi prišli tja, kamor do zdaj kamera ni imela vstopa.

Na svoj račun naj bi prišli tudi naši modni oblikovalci, saj naj bi za vašo garderobo skrbela izključno slovenska modna srenja. Drži?

Ja. Tudi ta del že komaj čakam! Zdi se mi, da so slovenski oblikovalci premalo cenjeni in preskopo predstavljeni širši publiki. Tako smo dobili idejo, da jih v modnem delu oddaje dobro predstavimo, seveda pa bom kot voditeljica njihove kreacije v oddajah nosila jaz. To bo kar zanimivo, saj nimam manekenske postave, ampak sem narejena iz mesa in krvi. Tako bodo gledalci lahko videli, da takšne kreacije lahko nosimo tudi mi, navadni smrtniki. Vsak teden me bo oblekel nov slovenski oblikovalec, tako da bodo oblačila vedno pestra in raznovrstna, prav tako pa zelo posebna. Skratka, tudi s tega vidika nam ne bo dolgčas.

Vodenje oddaje, ki bo na sporedu vsak dan, verjetno zahteva kar nekaj odrekanj. Čemu se boste najtežje odpovedali?

Najtežje se bom odrekla druženju s prijatelji in preživljanju časa s psičkom Totom. Prav slabo vest imam, saj se skoraj prva zjutraj odpravim od hiše in se vrnem zadnja - pozno zvečer. Tako samo spiva skupaj. Prav tako sem navajena, da s prijatelji ves čas tičimo skupaj, v naslednjih tednih pa bodo morali kartati in kuhati brez mene. Poleg tega bom do poletja pogrešala tudi počitnice, saj sem edina voditeljica in nimam zamenjave. Ravno zato sem se prejšnji teden odpravila v Barcelono. No, daljše počitnice pa si bom privoščila poleti, ko bo tudi oddaja počivala. Vse do septembra.

Kot se za mlado dekle spodobi, se radi zabavate. Bo družabno življenje zaradi nove odgovornosti kaj trpelo?

Seveda bo trpelo, vsaj na začetku, ko se vse stvari postavljajo. Za zdaj bom spustila kakšen žur, ampak ne bo nič hudega, saj smo imeli pester december in v začetku leta bolj počivamo ... Prijatelji bodo odigrali kakšno partijo kart brez mene. Seveda bom to druženje malo pogrešala. Imam pa tudi v službi dobro in super družbo, tako da mi ne bo hudega. Res se že veselim skupnih dogodivščin in 'teambuildingov'.

Pred vami je nekaj napornih mesecev, vendar se lahko upravičeno veselite vikendov in dolgega, brezskrbnega poletja, ko oddaje ne bo na sporedu. Kako se boste sproščali izza kamer?

Gotovo si bom najprej privoščila kakšno masažo, ki bo zaradi sedenja na stolu razbremenila moje hrbtenične vozle. Med vikendi si bom omislila kakšen izlet v naravo s prijatelji in kužkom, si ogledala kakšen dober film. Seveda pa kartanje, kuhanje in naši večeri z družbo ne odpadejo.

Napisala: Tjaša Banko

Ste vedeli, da je Špela svojo kariero pred 7 leti začela prav na naši medijski hiši Adria Media Ljubljana? Enega izmed prispevkov si lahko ogledate TUKAJ.

Značke: Špela Jereb

Priporočamo