Svetlana Ražnatović Ceca: Edina slabost so cigarete

Vir: Lea
15. 3. 2012

Srbska zvezdnica Svetlana Ražnatović Ceca je po osmih mesecih izolacije zaradi hišnega zapora začela svojo veliko turnejo, v okviru katere bo 31. marca in 1. aprila nastopila v Ljubljani.

Verjetno je težko oceniti, ali je vaša nova plošča maksimalno uspela. Ali bi bila prodaja lahko še boljša, če bi imeli več nastopov in predstavitev? Zadnjih osem mesecev ste namreč preživeli v hišnem zaporu ...

Zadnja plošča ni imela medijske predstavitve. To smo naredili namenoma, saj smo le spustili nove pesmi v eter. Pet let nisem ničesar posnela, zaradi ljubezni do občinstva pa smo distribuirali to ploščo, da so imeli nekaj novega. Zdaj bom na koncertih videla, kaj je občinstvu najbolj všeč.

Kako potekajo priprave na koncert v Ljubljani? Kaj lahko pričakujemo?

Slovensko občinstvo redno obiskuje moje koncerte in mislim, da bo vzdušje odlično, kot je bilo vedno. Pela bom nove in stare pesmi, tako da bo vsega dovolj. Zagotovim lahko, da se bodo vsi zabavali in se zadovoljni vrnili domov.

Kako ste skrbeli za kondicijo v zadnjih osmih mesecih, ko ste morali biti ves čas doma?

Očitno imam take gene, da se ne zredim kar tako. Hvala bogu, da je tako. Poleg tega zdravo jem, moja edina slabost pa so cigarete. Nikakor mi ne uspe, da bi nehala kaditi. Pogrešam več fizične aktivnost – te se bom lotila zdaj. Človek se mora posvečati svojemu telesu, se poslušati in negovati. Ni res, da ne delam nič in sem vseeno videti dobro. Najpomembnejši so zdrava prehrana, dober spanec in počitek, poleg tega pa tudi fizična aktivnost.

Ali je kaj novega v vašem zasebnem življenju? Morda ljubezen ...

Ne morem se spomniti ničesar posebnega ... (smeh)

Kako vzgajate otroke?

Vsak starš želi dati od sebe vse najboljše, žal pa ni priročnika, kako vzgajati otroke. Vsi se trudimo, da osebne izkušnje in vse najboljše prenesemo na otroke. Želimo jih tudi obvarovati pred vsem slabim, zato vzgoja res ni preprosta. Še posebej v današnjem času, ko se sprašujem, ali je bolje, da so prodorni ali raje umirjeni. Mene so starši vzgajali, da naj bom v ozadju, lepo vzgojena in naj vedno najdem lepo besedo. Ampak včasih se pa moraš braniti. Zdi se mi, da svoje otroke lepo vzgajam.

Ali jih razvajate?

To je odvisno od tega, kaj pričakujejo in kaj si želijo. Če se mi kaj ne zdi primerno za njiju, sem strožja, kar pomeni, da nečesa ne dovolim. Če je treba, to tudi ponovim, in to je tudi zgornja meja moje strogosti. Pri določenih stvareh sem zelo popustljiva, vse pa je odvisno od zaupanja, kar sem otrokoma tudi povedala. Zaupanje lahko hitro izgubita, izbira pa je njuna.