Svetlana Ražnatović - Ceca je svoj raj našla na Cipru

"Slovensko občinstvo me vedno pričaka z navdušenjem." (foto: promocijski material - Planet Tuš) promocijski material - Planet Tuš
Vir: Story
21. 9. 2014

Prva dama balkanske narodno-zabavne glasbe Svetlana Ražnatović - Ceca v drugi polovici septembra, natančneje 27. septembra, prvič prihaja na slovensko obalo, v Koper.

Tam bo pred nakupovalnim središčem Planet Tuš organiziran glasbeni spektakel Meteor zabave, kjer bodo poleg Cece za dodatno poslastico skozi nepozaben večer poskrbeli glasbeniki Allegro band, MC Stojan in DJ Edi & MC Malik. Izvedeli smo, da naj bi Ceca, če bo šlo vse po zastavljenih načrtih, slovensko obalo obiskala nekaj dni pred dogodkom ter pred koncertom uživala v mestu vrtnic, in sicer v elitnem portoroškem hotelu Palace Kempinski. Njena ekipa in gostje pa bodo nastanjeni v elitnih sobah hotela Carnevale na Škofijah pri Kopru, katerega lastnik je primorski poslovnež Rajko Hrvatič.

Glasbeno divo Ceco, ki je jeseni poleg s številnimi koncerti zaposlena tudi s TV-vlogo predsednice žirije v velikem glasbenem šovu Pinkove zvezde, smo povabili na krajši pogovor, kjer nam je razkrila kar nekaj zanimivosti iz svojega glasbeno-zasebnega življenja.

V septembru prihajate na veliki koncert pred koprski Planet Tuš, kjer se boste v sklopu Meteor zabave predstavili s številnimi uspešnicami v sklopu vaše evropske turneje Poziv 2014. Kakšen je vaš pogled na nastope v Sloveniji?

Slovensko občinstvo me vedno pričaka z navdušenjem. Če sem iskrena, sem pred vsakim koncertom, ne glede na to, kje je, adrenalinsko neučakana in polna energije. To, da dam vse od sebe na odru ter da mi stik z mojo publiko pomeni veliko, vam je najbrž že popolnoma jasno! (smeh) Iskreno povedano, ne vidim lepše povezave med glasbenikom in občinstvom, ki poje tvoje pesmi. Težko opišem z besedami, a to so posebni trenutki, ko se v meni dogajajo posebna čustva in zadovoljstvo. Presrečna sem, da me občinstvo vedno znova pričaka s polno mero energije in uživa v mojih koncertih.

Vaša turneja Poziv 2014 podira vse rekorde. Ste pričakovali takšen odziv občinstva, ki vas na vsakem nastopu pričaka z neopisljivo evforijo in vas le stežka pusti z odra?

Moje občinstvo je res številčno, v množici ljudi pa se odlično prepletajo različne generacije ljubiteljev mojih pesmi. Vsakdo izmed njih pet do šest pesmi uvršča med svoje najbolj priljubljene. Z vsakega albuma občinstvo kar nekaj pesmi sprejme za svoje in jih v nasprotju z mojimi pričakovanji skozi čas spremeni v hite, ki jih na koncertih z veseljem s svojim bendom pojem v živo. Iskreno povedano, moja pričakovanja so dostikrat bolj skromna, a jih občinstvo v trenutku spremeni. (smeh)

Kako potekajo glasbene priprave na veliki septembrski koncert v Kopru? Nas boste presenetili s kakšnim posebnim presenečenjem?

Priprave za koncert niso nič posebne, saj se moram pripraviti za vsak koncert, da sem ob prihodu na oder polna energije ter da občinstvo takoj začuti tisto posebno, pravo energijo, s katero se nato koncert razvije v nepozaben skupen večer. V Kopru bodo tudi presenečenja, a jih ne bom razkrila. (smeh) Rada presenečam svoje občinstvo in tako naj tudi ostane. (smeh) V Koper, kjer se vidimo 27. septembra, prihajam s svojo glasbeno ekipo z navdušenjem, saj je slovensko primorje res lepo in nekako ustreza mestom, ki me v hipu prevzamejo. Ker pa imam kar nekaj glasbeno-poslovnih obveznosti, ne vem, ali bom imela čas za sproščen ogled turističnih znamenitosti. Najverjetneje ne, a se bom vrnila in si z veseljem vzela kakšen dan, da sproščeno in v družbi najdražjih preživim čas in spoznam slovensko obalo od blizu.

Na odru ste vedno videti urejeni od glave do peta. Kdo skrbi za to, da ste vedno videti urejeni do popolnosti?

Moj dober osebni prijatelj oz. kar osebni stilist Saša Vidić je zaslužen, da sem videti vedno urejena in popolna na odru v vseh kreacijah. Pri tem, kaj bom oblekla skozi glasbeni večer oz. v katerih kreacijah oz. oblačilih bom stopila pred občinstvo, ne kompliciram. Vse je odvisno od mojega razpoloženja na dan koncerta. (smeh)

Glede na to, da ste vedno modni, kdo so vaši priljubljeni svetovni in domači modni kreatorji? Za katere zapravite zajeten kupček evrov?

Ženske res ljubimo modni svet. Obožujem italijanske kreatorje in v njihovih kreacijah se res počutim ženstveno, elegantno. Kot vsaka ženska imam tudi jaz posebne strasti pri nakupovanju modnih kosov oblačil oz. modnih dodatkov. Noro obožujem posebne ženske čevlje in torbice, ki jih nikoli ni dovolj. (smeh)

Ceca

Letošnje poletje je za vas kar delavno, saj kot za stavo polnite vsa koncertna prizorišča, kjer se pojavite, ki so na trenutke premajhna in pokajo po šivih. Nam razkrijete, kje preživljate poletne dni, daleč od medijskih luči, ko nimate poslovnih obveznosti (koncertov), oz. kako se diva Ceca odklopi in si vzame čas zase?

Res je, presrečna sem, da so koncerti oz. prizorišča polna ter da je vsak koncert razred zase, o katerem se še dolgo govori. Rada se odklopim od poslovnih obveznosti in takrat se pred medijskimi lučmi umaknem v svojo vilo v Aja Napi na Cipru, kjer dopustujem v krogu najdražjih družinskih članov oz. prijateljev. Zaljubljena sem v Ciper, tam sem si našla košček, ki ga z veseljem opišem kot raj na zemlji.

V prvih poletnih dneh, natančneje junijskih, ste predstavili svoj novi singel Ne zanosim se ja, ki ga pojete v duetu s priljubljenim pevcem in vašim osebnim prijateljem Acom Lukasom. Pesem je v trenutku postala pravi hit, ki ga je vaša publika nagradila tudi z milijonskimi ogledi pesmi na portalu YouTube. Nam razkrijete, kako je prišlo do tako plodnega glasbenega sodelovanja?

Prvotno idejo za skupno pesem oz. duet je predstavil moj prijatelj Aca Lukas. Pesem me je v trenutku prevzela in mi bila že na prvo žogo všeč, tako da sem jo sprejela in brez večjega oklevanja vzela za svojo. Presrečna sem, da se je zgodil ta prečudoviti duet z Aco, ki ga je občinstvo v trenutku nagradilo in vzelo za svojega.

Odlična besedila pesmi so polna čustev, ki jih tudi sami vedno znova na odru odlično odpojete z dovršeno interpretacijo. Kdo je zaslužen, da besedila takoj začutite, saj je dostikrat čutiti, da ima marsikatero za vas prav poseben pomen oz. je izraz določenega trenutka, zgodbe iz vašega življenja?

Hvala na iskreni pohvali. Tekste pesmi mi piše moja Marina Tucaković, ki je prava umetnica v tem. Vsekakor se nato rada o vseh pogledih pogovorim tudi s svojim odličnim glasbenim producentom Aleksandrom Milićem ter se nato ob vseh mnenjih na koncu odločim, kaj in kako s katerimkoli novonastalim besedilom in v kakšni smeri bomo pesem dogradili oz. ji dali nov, svež videz. Od vseh glasbenih hitov pa je eden in edini moj, ob katerem me vedno znova prevzamejo močna čustva, Pile moje, ki sem ga posvetila pokojnemu možu Željku Ražnatoviću - Arkanu.

Napisal: Alojz Petrovčič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 38/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 38/2014

Story Story 38/2014, od 11. 09. 2014