S.W.A.G.: Imamo še veliko za pokazati in odpeti!

Vir: Lea
15. 6. 2012

Suzana, Tjaša, Sara, Maja in Bianca so se na avdicijo za šov X Factor prijavile kot solistke, oddajo v živo pa so po četrtem tednu zapustile kot skupina S.W.A.G.

Zvezdniški žiranti šova X Factor so v njih videli potencial, ki ga bodo dekleta zdaj le še razvijala. Čeprav so že izpadla iz šova, so dekleta odločena, da bodo zavzela slovensko glasbeno sceno. O nadaljnjih načrtih, o žiriji in mnenju o drugih članicah skupine so spregovorile samo za Leo.

Lea: Čeprav ste izpadle, še naprej ostajate skupina, kajne?

Bianca: Absolutno! Jaz si sploh več ne predstavljam, vsaj v mladostniških letih ne, da bi imela solo kariero. Delo v skupini je tako super, narediš lahko veliko zanimivih stvari, na primer soglasje, koreografija ... Tega res ne bi zamenjala za solo kariero. Dekleta so zakon!

Suzana: Tako je! Z dekleti smo prišle kot skupina in mislim, da si vse želimo v taki obliki naprej.

Sara: Seveda! Nič ni lepšega kot uresničevati svoje sanje z najboljšimi prijateljicami. Poleg tega je vse boljše, če delaš v skupini – med seboj se podpiramo in konec koncev več glav več ve.

Tjaša: Ja, drži. To je v interesu vseh in vse komaj čakamo na nadaljnje sodelovanje s strokovnjaki z glasbenega področja.

Maja: Seveda.

Lea: Kakšni so torej vaši skupni načrti za naprej?

Bianca: Trenutno so naše misli usmerjene k uspehu skupine.

Suzana: Glasbena kariera! (smeh) Hmm, z dekleti bomo zagrabile priložnost in prepoznavnost iz šova X Factor izkoristile za odskočno desko. Močno upamo, da nas bodo ljudje tudi zunaj tega šova začutili in nas podprli.

Sara: Poskušale bomo biti čim bolj aktivne in se potruditi, da nas Slovenija končno sprejme kot skupino.

Tjaša: Upamo na čim bolj delovno poletje, polno nastopov, saj nas to res veseli in bi to počele nonstop!

Maja: Želimo si nastopov in skupnega ustvarjanja ter postati kakovostnejše. Vemo, da imamo še veliko rezerve, in če smo že v tako kratkem času napredovale, lahko dosežemo marsikaj.

Lea: Koliko in v kakšnem smislu se vam je življenje, odkar ste nastopile v šovu, spremenilo?

Bianca: Mislim, da sem s tem šovom tudi nekako osebnostno zrasla in z dekleti še vedno rastemo. Moje misli so trenutno usmerjene samo še na šolo in pevsko urjenje.

Ko dejansko vidiš, da mogoče res nisi tako slab izvajalec, ti to da neko dodatno moč in voljo za naprej. Hvaležna sem žiriji in ekipi X Factorja, da so mi dali priložnost.

Suzana: Moje življenje se je ob vstopu v ta šov zelo spremenilo. Kot oseba se nisem bistveno spremenila, ker mislim, da je namen vseh nas, da ostanemo to, kar smo. Postala sem močnejša in bolj prilagodljiva. Ta šov ti veliko da, naučiš se sprejemati odgovornost, hkrati pa spoznaš, kaj si želiš početi v življenju.

Sara: Življenje se mi je res popolnoma spremenilo, s šovom sem se naučila veliko novega in spoznala ogromno ljudi. V tem času sem tudi precej odrasla, prav tako preostala dekleta, in to je bila res izjemna izkušnja, kjer smo res spoznale, da je to tisto, kar želimo početi.

Tjaša: Občutek imam, kot da bi se mi življenje obrnilo na glavo. V dveh tednih sem bila prisiljena odrasti, nisem imela več časa za posedanje pred računalnikom ali druženje s prijatelji – vsemu sem se skoraj odpovedala. Začela sem si načrtovati stvari za vsak dan posebej, da sem se lahko prebijala čez tedne, kar mi tudi zdaj, ko je šova konec, zelo koristi. Tudi vokalno sem 'zrasla', izgubila sem tremo pred nastopanjem in ugotovila, kaj bi rada počela do konca življenja.

Maja: Moj vsakdan je po koncu X Factorja ostal nespremenjen, mislim pa, da se bodo pojavile spremembe, ko bomo začele nastopati in delati kot skupina. Med nastopi v živo pa je bilo vse obrnjeno na glavo, nisem imela časa za nič drugega, ampak sem te tri tedne kljub vsemu res uživala.

Lea: Kako bi opisala druga dekleta v skupini?

Bianca: Vsaka je 'klasa' zase. Dobesedno. Prav vsaka ima zelo posebno in pozitivno energijo. Kljub raznolikosti smo si vseeno nekako podobne in prav to je tisto, kar nas tako močno povezuje. Srčice so, res.

Suzana: Z dekleti smo si čisto različne, a hkrati imamo veliko enakih pogledov na svet. Vsaka posebej je nekaj posebnega in vsako imam na drugačen način rada. Ne predstavljam si dela brez katere od njih. (smeh)

Sara: Vse so takšne pikice, da se jih ne da najti, pa če bi jih iskal. (smeh) Suzana je takšna skupinska mamica, organizirana, iskrena in super oseba. Tjaša je perfekcionistka, ki jo vsaka skupina potrebuje, hkrati pa skupaj z Majo marsikdaj poskrbita, da nas s 'škratki' spravita v smeh (škratki so njun spačen izraz na obrazu, ki ga pogosto naredita, op. a.). Maja je pametna in iznajdljiva punca, pogosto na stvari gleda širše in opazi nekaj, kar mogoče same ne bi, tako da se super dopolnjujemo. Bianca je res izredno preprosta, ampak tudi čustvena oseba. Je velika realistka, je pa tudi vraževerna.

Tjaša: To vprašanje me je spomnilo na telefonski pogovor s Suzano, ko sem ji razlagala, da smo me štiri kot avtomobilske gume, Sara pa kot volan. Če katera od nas manjka, se avto ne more peljati. Se pravi, vsaka prispeva svoj poseben del in zato funkcioniramo!

Maja: Vsako dekle zase je nekaj posebnega. Tjaša je bila kot naša profesorica glasbe, saj je največ vedela o večglasnem petju in tehniki petja nasploh. Sara in Bianca sta bili od začetka kot naši mlajši sestrici, vendar sta iz dneva v dan postajali močnejši. Suzana je kot najstarejša prevzela tiste bolj uradne zadeve. Vse pa imamo enak cilj, in to nas pelje naprej.

Lea: Kako je bilo delati z mentorjem Alešem Uranjkom?

Bianca: Aleš je odličen mentor, ki točno ve, kaj je treba, da ustvari 'zvezdo'. Je tudi izjemen glasbenik, zato smo s puncami v pravih rokah.

Suzana: Z našim mentorjem smo se zelo razumele, dal nam je pametne nasvete in nas podpiral. (smeh)

Sara: Aleš je legenda! Je odličen mentor, ki pove, kaj si misli. Najbolj všeč mi je bilo to, da nam nikoli ni dajal občutka, da je zatežen profesor, ampak res super oseba, ki nam je vedno stal ob strani in pomagal.

Tjaša: Že na X-Kampu sem takrat še kot solistka izrazila željo, da bi za mentorja najraje imela Aleša Uranjka. Je strokovnjak in nima izkušenj le pri nastopanju na odru, temveč tudi pri tem, kar se dogaja za njim. Zato sem Aleševo mnenje vedno spoštovala, ker mu zaupam in ker ve, kaj dela.

Maja: Delo Aleša Uranjka na slovenski glasbeni sceni zelo spoštujem, zato mi je bilo v veselje sodelovati z njim.