Tanja Ribič: Angelina ji je ljubeče čestitala za novo leto

29. 1. 2013 | Vir: Story
Deli

To leto bo za Tanjo Ribič očitno zelo delovno, saj ima že kar nekaj dogovorjenih projektov, ki ji pomenijo tudi velik izziv. Za začetek bo v kinodvorane pospremila novi slovenski celovečerec Hvala za Sunderland, ki je navdušil že na festivalu slovenskega filma, tako da bo gotovo zelo dobro sprejet tudi pri gledalcih.

Story: Kako se je za vas začelo to leto?

Mirno z zmernim pospeševanjem.

Story: Pričakujete, da bo še posebej delovno?

Vedno si najdem delo tudi sproti, a letos imam smernice načrtovane kar precej vnaprej.

Story: Kolikor nam je znano, ste že zdaj zelo zaposleni, kajne? Menda vas čaka pravi živčni zlom!

Upam, da samo v naslovu komada. Začeli smo pevske vaje za nov muzikal po Almodóvarjevi uspešnici Ženske na robu živčnega zloma. Igram Pepo, osrednjo junakinjo, bolj mediteransko temperamentno Bridget Jones. Komaj čakam, saj je zasedba izvrstna in besedilo ponuja toliko komičnih situacij.

Story: Imate sicer radi Almodóvarja?

Ta film je iz njegove zgodnejše faze in zdi se mi, da se še ni toliko ukvarjal z igralci. Seveda je v filmu prepoznati njegov pisano odštekani slog in temu bomo verjetno zvesti tudi mi, le da naše like vidim mnogo bolj smešne.

Story: Sicer pa v kinodvorane kmalu prihaja vaš novi film Hvala za Sunderland, ki je bil na portoroškem festivalu izjemno dobro sprejet. Ste vi zadovoljni s filmom?

Vse skupaj je najprej delovalo, kot da delamo razmeroma skromen televizijski film, ko pa nam ga je režiser Slobodan Maksimović pokazal, nam je zaradi lepega presenečenja padla čeljust. Prav tako v Portorožu, ko so film po mnenju strokovne žirije razglasili za najboljši slovenski film. V Portorožu smo sicer takoj začutili, da bo priljubljen pri občinstvu, ampak redko se zgodi, da strokovne žirije ni strah filmov, ki so ljubljenci občinstva.

Story: Po čem ste si najbolj zapomnili snemanje Sunderlanda?

Da sem imela to srečo in čast, da sem še zadnjič igrala z velikim Poldetom Bibičem. In tudi, da sem zaigrala z večno Štefko Drolc.

Story: V svoji karieri ste posneli že kar nekaj filmov. Zakaj ste sprejeli vlogo v Sunderlandu?

Veliko razlogov je bilo: režiser, s katerim se razumem, zanimiv aktualen scenarij, VRHUNSKA igralska zasedba in rada imam vsakdanje like.

Story:  Kaj imate v resničnem življenju skupnega s svojo tokratno junakinjo?

Razen tega, da je poročena, nič. Za igralca je največji izziv, da se odrine daleč od svojih lastnosti in okvirov. Pa še črna sem v filmu.

Story: Vam je Đuro kaj pomagal pri oblikovanju vloge?

Ne. V tistem času sva oba delala še toliko drugih stvari, da preprosto ni bilo časa.

Story: Koliko pa vi pomagate njemu pri delu? Trenutno se menda ukvarja z nekaj scenariji ...

Ko piše, se veliko pogovarjava, premlevava in vedno sem prva za nasvet pri ustvarjanju zapletov, 'odpletov' in pri nastajanju likov in njihovih neumnosti.

Story: Vam je kaj žal, da niste v zasedbi v Čisti desetki?

Kot da sem, prihajam na snemanja, sodelujem pri ustvarjanju, v bistvu sem z njimi. Fantastična ekipa so. Pa tako lepo se vsi razumejo.

Story: Đuro je tik pred novim letom prišel iz Beograda, kjer je končal snemanje drugega dela filma Montevideo, Bog te video. Vi pa se boste v tem letu večkrat odpravili na Balkan, kajne? Menda vas čakata vsaj dve večji vlogi - v filmu in nadaljevanki ...

Saj vidite, kakšni časi so - ničesar si ne upam napovedati. Gre za mednarodne projekte. V nadaljevanki naj bi bila eden izmed šestih stalnih likov, ki naj bi bili vsak iz druge države. Mene so izbrali za predstavnico Slovenije. Lepo, ne?

Story: Zdi se, da ste trenutno spet na enem izmed kariernih vrhuncev, saj imate kar nekaj projektov pred sabo. Ste veseli, da imate toliko dela?

Kaj naj rečem, za zdaj kaže super, pa tudi če ne bo nič iz tega, je lepo, da imajo ljudje ideje in želje. Pa da si me želijo v ekipo ...

Story: Kako pa se bosta z Đurom uskladila pri skrbi za hčerki in dom?

To je najtežje, saj me Ela niti na predstavo zvečer noče spustiti, tako zelo je navezana name. Mogoče bo zdaj čas, da bo kakšen dan več očka doma namesto mame, ko pa ni šole, pa itak pride vsa družina za tistim, ki je zdoma zaradi dela.


 Angie je čestitala med prvimi: Ljubeča čestitka

Tanja je skupaj s svojim možem Brankom Đurićem še vedno v rednih stikih z največjima svetovnima zvezdnikoma Angelino Jolie in Bradom Pittom, s katerima sta se spoprijateljila med snemanjem Angelininega filma V deželi medu in krvi, v katerem je imel Đuro eno izmed večjih vlog.

Seveda so bili v stiku tudi okoli novega leta. "Vsem svojim prijateljem smo po elektronski pošti poslali animirano voščilnico, kjer je naša celotna družina kot rokovski band. In veste, kdo nam je med prvimi odgovoril - prav Angie v svojem toplem ljubečem slogu," nam je zaupala Tanja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord