Tanja: Želi si moškega, s katerim se bosta ljubila

Vir: Lea
4. 11. 2013

Kljub izjemno delovnemu poletju, številnim nastopom in dvema celodnevnima avtobusnima izletoma za oboževalce je Tanja Žagar pred dnevi izdala še predhodnico novega albuma, energično dance skladbo Številka 3.

Še letos bo izšel vaš četrti album, singel je še vroč ... Koliko lastnih skladb že imate?

Moja glasbena zbirka obsega okoli 50 pesmi, od tega 11 duetov. Včasih, ko sem v avtu, preposlušam vse tri albume. Takrat sem v svojem svetu in mi je zelo lepo!

Vam najljubši vaš komad?

Trenutno se pri meni največ predvaja Številka 3! To pa zato, ker se mi veliko pleše!

Številka 3 je znova duet. Tokrat z latino pevcem – zakaj skrivalnice, kdo je on?

Sicer so skrivalnice včasih res lahko zelo razburljive, a tokrat je ovira čas, saj je tudi 'moj skrivnostni Latinskoameričan' zelo zaposlen. Obljubim, da vam ga zelo kmalu predstavim!

Katerim skladbam oziroma katerim glasovom drugih slovenskih izvajalcev pa najraje prisluhnete?

Poznam zelo veliko slovenskih pesmi različnih izvajalcev in različnih zvrsti. Pri vsakem izvajalcu bi našla pesem, ki mi je všeč, od začetka do konca pa bi lahko vedno poslušala albume Adija Smolarja.

Kako pa je z avtorji glasbe in besedil, aranžerji ... Jih izbirate sami ali jih izbere menedžer Miki Šarac?

Izbranih imam nekaj avtorjev, ki zame pišejo že dlje časa, novi, ki se vključujejo v mojo glasbeno zgodbo, pa so tisti, ki me prepričajo s svojimi idejami. Seveda se vedno o vsem posvetujem s svojo ekipo, a o glasbi, ki jo izvajam, odločam sama.

Koliko let z Mikijem že sodelujeta?

Hja, tiho, tiho čas beži ... in že 17 let Založba Gong Records zame skrbi ...

Imate občutek, da bi bila vaša kariera takšna, kakršna je, tudi s katerim drugim menedžerjem?

Tega ne vem in niti ni pomembno. Pomembno je, da dobro delava že vsa ta leta. Glede na to, kako težko je najti človeka, ki bi ti pošteno in nesebično pomagal graditi glasbeno pot, sem na to sodelovanje ponosna in moj občutek mi pravi, da je pred nama še veliko novih, lepih glasbenih zgodb!

Je šlo med vama sploh kdaj kaj narobe?

Odvisno, kaj vzamemo kot narobe?! Če so to delavno-ustvarjalni konflikti in nesporazumi, je šlo večkrat tudi kaj narobe in bo zagotovo še večkrat tudi šlo. Nikoli pa ni prišlo da kakšnih grdih besed ali zamer. Do ljudi, s katerimi delam, imam spoštljiv odnos in vedno se o vsem pogovorimo. To pa se mi zdi ključno za uspešno sodelovanje!

Vas vabijo tudi drugi menedžerji? Navsezadnje ste, glede na število nastopov in vrtenje po radiih, precej vroča roba.

Bile so različne ponudbe, a to, da te nekdo poskuša odvrniti od dolgotrajnega sodelovanja z ekipo, s katero delaš zelo uspešno, se mi zdi predrznost! S predrznimi ljudmi pa ne želim imeti opravka, zato se na takšna vabila nisem nikoli ozirala.

Bi lahko živeli samo od nastopanja ali je nujno potrebno tudi poučevanje v glasbeni šoli?

Moja pevska in učiteljska pot se lepo dopolnjujeta in prepletata. Vse stvari v življenju pa imajo svoj rok trajanja. Ene daljšega, druge krajšega. In prepevanje je delo, kjer je prav vsak dan nov začetek in je lahko prav vsak dan tudi konec. Zaradi takšnih ali drugačnih razlogov. Nepopisno lep občutek je imeti zveste poslušalce, prelepo pa je imeti tudi navdušene mlade učence, katerih pomemben del njihovega odraščanja sem. Tega se zavedam, zato svoj poklic profesorice glasbe opravljam z veliko odgovornostjo, navdušenjem, vnemo in željo, da bi otrokom dala ne le znanje, temveč tudi navdih, voljo, iskrice v njihovih očeh. In brez teh otroških iskric bi bili moji dnevi veliko bolj dolgočasni in prazni!

Imate tudi zasebne ure?

Tudi. Poučevala sem že vse starostne skupine in velik izziv mi je delati tudi s starejšimi ljudmi, ki nimajo še nobenega predznanja, pa se želijo naučiti igrati. In do zdaj nam je še vedno uspelo!

Boste v prihodnosti osredotočeni samo na mikrofon ali boste bolj pogosto igrali tudi na inštrumente?

Ob klavirju me lahko slišite na mojih koncertih. Ko pa bodo izumili kakšen zložljiv klavir, ki ga bom lahko skrila v prtljažnik, obljubim, da se bom po črno-belih tipkah sprehodila še večkrat.

Vedno glasba, glasba, glasba ... bo končno čas tudi za ljubezen?

Nikoli nisem rekla, da za ljubezen nimam časa! Pravim ravno nasprotno. Za ljubezen je vedno pravi čas! Ni pa pravi vsak človek!

Radi prebirate ljubezenske zgodbe ali romane?

Zelo rada, saj sem rakica! J. Mansell: Ljubezen se zgodi, D. Steel: Le enkrat v življenju ... Obožujem tudi romantične filme. Eden od najlepših je film Najini mostovi!

In kakšni so pogoji, da bi neki moški lahko postal vaš mož?

Ne postavljam nobenih posebnih pogojev. Želim si moškega, s katerim se bova ljubila in si želela skupaj čim več doživeti. Ni nujno, da postane moj mož. Če bi ugotovila, da nimava več skupne zgodbe, si želim, da bi odšla brez obsojanja in zamer vsak novi ljubezni naproti. Nikogar ne želim na vsak način prikleniti nase, saj ima vsak pravico živeti, kot si želi. Tudi jaz.