Tim Kores: Na govorice se ne ozira

Vir: Lea
15. 8. 2012

Tim Kores, član zasedbe IN&OUT, ki se je proslavila v oddaji X Factor, nam je izdal še nekaj pikantnosti o skupini in načrte za poletje.

Ali kdaj zamujate ali ste vi vedno tisti, ki čakate druge?

To je odvisno od situacije. Priznam, da včasih zamudim, ampak saj veste, akademskih 15 lahko človek zamudi. (smeh) Se pa zgodi, da čakam druge več kot teh 15 minut ...

Kako ste zadovoljni s svojo prvo skladbo Te čakam?

S skladbo smo super zadovoljni, saj je naš prvi avtorski izdelek. Vanj smo vložili veliko energije in dela, saj je bilo treba narediti maksimalno v minimalnem času. Veseli nas, da je bilo veliko dobrih odzivov, saj smo želeli pokazati, da znamo ustvarjati glasbo na lastne prste in glasilke.

Ali to, da Uranjek igra pri vas bobne, pomeni, da boste sodelovali tudi v prihodnje?

Aleša smo samo prosili, če bi bil pripravljen posneti bobne za skladbo Te čakam, saj smo potrebovali nekoga z ogromno izkušnjami in nekoga, ki daje bobnu karakter. Na našo srečo je bil za. (smeh)

So vas kolegi s scene že obvestili, da Uranjek rad vzame v svojo agencijo izvajalce, ki so v tistem trenutku najbolj priljubljeni, saj potem tudi na njihov račun dobi več nastopov za svojo skupino? Dostikrat namreč pogojuje nastop v nekem trenutku najbolj priljubljenega izvajalca s tem, da mora organizator angažirati še njegovo zasedbo ...

Nismo še ujeli takšnih govoric od kolegov s scene. Je pa res, da se marsikaj govori o marsikomu, ampak menimo, da je zelo abotno soditi nekoga po govoricah, tako da si rajši sami ustvarimo mnenje na štiri oči.

Kako preživljate to poletje? Ste med tistimi, ki se pritožujejo nad vročino, ali vam je všeč, da je toplo?

To poletje preživljam zelo delovno, tako rekoč imam delovne počitnice, saj je veliko stvari za postoriti za IN&OUT. Ne maram pa vročine, sploh ne soparne vročine, veliko rajši imam finsko savno. (smeh)

Kje ste že bili, kakšni so še vaši načrti?

Bil sem samo s prijatelji v Avstriji na jezeru, sicer pa načrtujem še kakšen krajši skok na Hrvaško in mogoče v Grčijo pozneje v septembru.

Imate vedno s seboj kremo z zaščitnim faktorjem?

Kreme nimam vedno s seboj, saj nanjo preprosto pozabim, rajši imam olivno olje za kakšno poletno solato. (smeh)

Ste raje v vodi ali raje poležavate na soncu?

Oboje, najrajši plavam in ali se potapljam več ur, potem pa sledi zaslužena 'morska siesta' na plaži.

Ste navdušeni nad morskimi dobrotami?

Naravnost obožujem jih!

Kdo pa je prvi prepoznal vaš glasbeni talent?

Moja mama, saj je tudi sama pevka.

Koga od starih, pokojnih mojstrov klasike najbolj cenite?

Mozarta, Beethovna, Händla, Korsakova ...

Kaj vam pomeni glasba?

Glasba mi pomeni res veliko, skoraj vse, a je na to težko odgovoriti, recimo tako, da se želim s tem ukvarjati celo življenje.

Kako usklajujete zasebno življenje in posel? Se prepletata ali vse strogo ločujete?

Uf ... To je pa težava, saj je vse skupaj udarilo kot strela z jasnega, a sem stvari že uredil, tako da so tukaj le še drugi, ki se morajo navaditi na nov ritem življenja. Se pa definitivno prepletata, je skoraj nemogoče, da se ne bi, saj se vse skupaj odvija trenutno okoli posla. Poskušam pa ju čim bolj ločiti, da si lahko konec koncev oddahnem tudi sam.

Priporočamo