Tina Maze: Na počitnicah z mamo in sestro

Vir: Govori.se
12. 5. 2012

Le redko se novinarjem ponudi priložnost, da se s smučarko Tino Maze ob njenem natrpanem urniku dogovorimo za intervju, tokrat pa smo imeli čast, da s Črnjanko po koncu sezone preživimo kar dva dni v prelepem okolju italijanskega mondenega mesteca Riva del Garda, kjer pa ji družbe ni delal trener in fant Andrea Massi, temveč mama Sonja in sestra Maja.

Mesto pri Gardskem jezeru je namreč prav v tistih dneh preplavilo na tisoče navdušencev gorskega kolesarjenja, ki so se udeležili festivala Sympatex Bike, na svoj račun pa so prišli tudi vsi ljubitelji čokolade, saj je Milka praznovala svoj 111. rojstni dan. Čeprav je bil namen obiska tudi za Tino delovno obarvan, saj so jo čakale sponzorske obveznosti do 'lila kravice', se je 29-letnica popolnoma sprostila in si v družbi mame in sestre privoščila tudi izlet s kolesom okoli jezera.

Story: Obisk mesta Riva del Garde je bil za vas sicer bolj ali manj poslovne narave, vendar pa ste imeli v teh treh dneh najbrž več prostega časa, kot ga imate sicer med sezono, kajne?

Celotno dogajanje, še zlasti vožnja s kolesom, mi je bilo v zabavo in sprostitev, obenem pa je šlo tudi za določen način treninga, saj je bil tisti zadnji vzpon resnično težak in moram priznati, da so me na vrhu mišice kar pošteno pekle. To je bil izvrsten uvod v začetno fazo mojih kondicijskih priprav pred novo sezono, ob takem razgledu in poteh, ki jih ponuja ta kraj, pa mi je trening še v večje veselje kot sicer. Tudi družba ljudi, ki so nas spremljali, mi je odprla nova vrata, ker so resnično strokovnjaki na področju gorskega kolesarjenja, zato sem se pri spustu od njih naučila marsikatere 'finte', ki je prej nisem poznala.

Story: Pri spustu s hriba čez drn in strn smo dosegli kar velike hitrosti. Hitrost je tudi pri smučanju stalnica, pa vseeno je najbrž kakšna razlika med smučmi in kolesom. Vas ni bilo nič strah?

Padec se tako na smučeh kot na kolesu lahko hitro pripeti, če nisi dovolj pozoren. V pogovorih s trenerjem, kjer odkrivava meje mojih sposobnosti, lažje premagujem tovrstne strahove; podam se tudi po poti, za katero se mi zdi, da po njej ne morem iti, saj se le tako lahko izboljšam. Všeč mi je bilo, da je celotno kolesarjenje potekalo v zelo sproščenem tempu, vmes smo se večkrat ustavili, na vrhu privoščili tudi kosilo, zato pri spustu nisem bila utrujena in sem bila bolj osredotočena na samo vožnjo. V celoti je bilo vse zelo pozitivno zame, tako Milkino povabilo kot kolesarski trening in ne nazadnje tudi druženje, za katero med sezono ni veliko priložnosti.

Celoten intervju s Tino Maze si preberite v novi Story, o Tininih zaslužkih iz pretekle sezone pa so pisali tudi na spletnem Cosmopolitanu.

Značke: Tina Maze
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 20/2012

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo