Vid Valič: "Fajn je, da vsak dan zašvicaš"

6. 7. 2013 | Vir: Nova
Deli
Vid Valič (foto: arhiv Pro Plus)
arhiv Pro Plus

Dežurni krivec za smeh = Vid Valič. In nič drugače ni bilo ob tokratnem intervjuju z njim. Polna skleda smeha ob vsakem odgovoru.

Za vami je naporna sezona: nastopi, predstave, oddaja VIP, za konec množični obisk predstave na Kongresnem trgu ... Ste utrujeni?

Ni hudega! Sem pa vesel, da se mi je neki ciklus zaključil in da lahko kmalu startam novega.

Kam greste na počitnice?

Na MORJE, kjer valovi bučijo in vsi mal' na ozko gledajo.

Pa tudi sicer: kako si polnite baterije? Še vedno tečete, boksate ...?

Veš da, baje je fajn, da vsak dan zašvicaš na takšen ali pa drugačen način.

Še vedno živite zdravo: oreščki, in podobno?

(smeh) Ja, oreščki so še vedno del moje prehrane in itd. tudi.

Z Denisom Avdićem sta navdušila Slovenijo s predstavo Udar po moško. Kolikokrat sta si šla tako na živce, da bi se najraje udarila?

Kakšno vprašanje je to, saj sva civilizirana človeka, ne bova se tepla. Raje človeku podtakneš odvajalo ali pa oso v sok.

Prihaja Udar po moško 2. Slišali smo že, da bo premiera nekaj posebnega ...

Ne vem, kaj ste slišali, vem pa, da se je Urški Alič, direktorici Špas teatra, prižgala iskra v očeh, ki je še nisem videl, tako da bo premiera spektakel v logističnem in ambientalnem smislu. Midva z Denisom pa bova poskrbela, da bo še v vsebinskem.

Kaj pa vsebina predstave – bosta kaj nadgradila, dopolnila? Želita ne le upravičiti, ampak preseči pričakovanja? Je to mogoče?

Oba želiva in delava za to, da bo predstava še bolj dinamična, vsebinsko zanimiva in provokativna, kot je bila prva. Najina pričakovanja bova težko presegla, zato upam, da bova presegla vsaj pričakovanja vseh, ki si bodo predstavo ogledali.

Kdo je bolj zabaven; Pero (Poles) ali Denis (Avdić)?

Vsak sta na svoj način zabavna, ne morem reči, da je kdo bolj ali manj, z obema se veliko nasmejim, z obema veliko debatiram in z obema veliko delam in upam, da bo to trajalo še dolgo časa.

Ste kdaj razmišljali, da bi 'ušpičili' kaj skupaj, vsi trije? Bi se karakterno ujeli? Ali želite delati dve povsem ločeni stvari?

Zagotovo bo prišel čas, ko bomo vsi trije lahko skupaj kaj ušpičili. Treba je samo prepričati ljudi, ki temu nasprotujejo.

Vedno delujete nasmejani, optimistični, najbrž pa pridejo trenutki, ko ste utrujeni, naveličani vsega, jezni. Kaj vam v takšnih trenutkih najbolj pomaga?

Najbolj mi pomaga lociranje vzroka za mojo utrujenost, naveličanost, jezo, analiza vzroka in iskanje rešitve. Če to ne pomaga, pa dober trening, kjer stres kar leti ven iz mišic.

Se vam zdi (sploh glede na poln Kongresni trg), da Slovencem primanjkuje smeha?

Vsi ljudje se radi smejemo! Ne poznam veliko ljudi, ki bi rekli: "Ne, ne grem tja, tam se bom zabaval! Bljak!!"

Zakaj imate radi poletje?

Zaradi valov, vročega ozračja, gole kože in DOPUSTA, kamor grem takoj po temle intervjuju.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu