Vse o sanjski poroki Igorja in Anje Anić

"Življenje je isto, samo še lepše." (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
11. 9. 2014

Zgodba profesionalnega športnika, letos razglašenega za najboljšega pivota francoske lige, Igorja Anića, in njegove ljubezni Anje je dobila nove razsežnosti. Simpatični par spremljamo že kar nekaj časa in bili smo zraven tudi pri njuni zaroki in kar dveh pravljičnih porokah.

Kakšno je življenje po tem, ko sta si dahnila usodni da?

Igor: Življenje je isto, samo še lepše.

Vajina poroka je bila pravo slavje, kajne? Poročila sta se kar dvakrat ...

Anja: Res je. Poročila sva se dvakrat, in sicer civilno v Rennesu v Franciji, kjer sva v februarju živela, medtem sva se zdaj julija preselila v Nantes, ker je Igor zamenjal klub, in nato konec junija v Splitu. Civilna poroka je bila bolj kot ne formalnost, na kateri so naju spremljali Igorjevi soigralci z družinami, druga, cerkvena poroka v Splitu, pa je bila dejanskega pomena za oba, saj sva se zaobljubila pred družinskimi člani in najboljšimi prijatelji.

Anić

Kako so potekale priprave na dvojno poroko in kaj vama je najbolj ostalo v spominu?

Anja: Uh, priprave so bile kar stresne. Za civilno poroko niti ne, za to je poskrbel Igor, ker mu gre francoščina veliko bolje kot meni, tudi restavracijo je izbral in rezerviral on. Za poroko v Splitu pa sem se organizacije lotila sama in moram priznati, da sem si na koncu ob petih zjutraj zaploskala. Organizirati poroko na daljavo ni majhna stvar, še posebej, če organiziraš poroko v mestu, kjer nikogar ne poznaš. Organizacija je potekala več mesecev in bila sem vesela, da sem izbrala prave ljudi, ker je bilo na koncu vse, no, skoraj vse, tako, kot sva si zamislila. Najbolj mi je mogoče ostalo v spominu to, da sem na poročni dan, dobro uro pred obredom, ugotovila, da nimam poročnega šopka in da smo ga pozabili v apartmaju, kjer je bil Igor, ki pa je že odšel na slavje. No, družicam ga je nekako uspelo dobiti šopek, in stvar, ki me je za trenutek spravila v paniko, je bila rešena.

Anić

Večje poročno slavje in obred sta potekala v enem izmed najlepših dalmatinskih mest. Zakaj sta si za poroko izbrala ravno Split?

Igor: Split sva izbrala, ker je neka kompromisna destinacija med Trbovljami, od koder prihaja Anja, in Mostarjem, od koder je moja družina. Želela sva si poroko ob morju, brez velikega pompa in več sto gostov, zato sva izbrala Split, in pravilno sva se odločila.

Anja: Zdaj ima Split za naju poseben pomen in z veseljem se bova vračala tja.

Kako sta potekala dekliščina in fantovščina?

Igor: Podrobnosti niso za javnost. Dovolj bo, če povem, da sem po Rennesu hodil v potapljaški opremi in plavutkah. (smeh)

Anja: Glede na to, da sem imela dve poroki, se spodobi imeti tudi dve dekliščini. Eno so mi pripravile žene Igorjevih soigralcev v Franciji, drugo pa moje najboljše prijateljice iz Zasavja. Moje punce so mi pripravile res super dekliščino, potrudile so se in nam izdelale posebne 'bachelorette' oprave - krilca iz tvila, majice z napisi, na glavi pa smo imele pajčolane. Najele so kombi, ga okrasile z baloni in napisi, navile so muziko in me popeljale okrog - med drugim tudi na cestninsko postajo, na Petrol, kjer sem prosila za prispevke, da bi se lahko poročila. (smeh) Večer smo zaključile v znani diskoteki v Zagrebu ob torti in šampanjcu.

Kako so potekale priprave na poroko? Izbor dvojne lokacije, več oblek, družice ...?

Anja: Organizirati je bilo treba veliko stvari - izbrati pravo lokacijo, najin izbor je bila terasa tik ob morju hotela Radisson Blu. Potem je bilo treba izbrati nekoga, ki bo poskrbel za razsvetljavo in dekoracijo prostora. Pa izbrati bend in fotografe ter snemalca. Jedilnik, izbor pijač, desertov in tort.

Izbrala sem si temo poroke in barve. Prevladale so bela, črna in barva marelice. Vse je bilo v tem stilu - od rož do vabil, darilc za goste in zahval. Vsaka stvar je bila načrtovana do podrobnosti. Kar se tiče obleke, sem imela malce smole, da na koncu ni bila točno takšna, kot sem si zamislila, ampak kdo se bo ob dobri jedači, pijači, glasbi in čudovitem ambientu spomnil na mojo obleko, no, jaz se bom, ampak to niti ni tako pomembno.

Anić

Kakšno vlogo pri vsem tem je imel vajin sinček Zack in kdo ga je medtem čuval?

Anja: Poročni dan ni bil samo najin dan, ampak tudi dan najinega Zacka, saj je bil ta dan krščen, in zelo sva vesela, da je bilo tako. Zack je velik smejček, kot ga kličemo, in je v vsaki družbi glavna atrakcija, saj se kar naprej smeji in razgraja, tako da ga vsak rad počuva, in tudi na poroki je bilo tako. Je šel kar iz rok v roke. (smeh) Ob začetku večerje, ko je bil čas za njegov spanec po tudi zanj napornem dnevu, je nanj popazila varuška, ki smo jo najeli za to priložnost.

Igor: Zelo sva bila navdušena, ko naju je ob petih zjutraj, ko sva se vrnila v hotelsko sobo, pričakal naspan Zack, ki se je hotel igrati, varuška pa je odšla domov. Z Anjo sva se menjala in dremala vsak pol ure.

Anić

Sledila je pravljica na Havajih, kjer sta uživala na poročnem potovanju. Kaj vse sta počela v raju, koliko časa sta bila tam in ali se bosta še kdaj vrnila?

Igor: Hawaii je pravzaprav ime za sklop več otokov in midva sva bila na otoku Maui, ki sva ga izbrala, ker je ponujal največ raznovrstni med vsemi drugimi. Na Mauiju sva zelo uživala, tam sva bila osem dni. Odpravila sva se na tako imenovano Road to Hana, ki je pot do mesta Hana, ki pravzaprav ni tako zanimivo, kot je zanimiva sama pod do njega - od visokih klifov do mogočnih slapov tik ob cesti, pa sedem svetih bazenov in gozda bambusov. S helikopterjem sva se popeljala do deževnega gozda in občudovala naravo, ki jo je nekoč oblikoval vulkan. Z najetim terencem sva raziskovala otok, spoznala domačine in njihov način življenja. Tudi na poležavanje na plaži nisva pozabila.

Pred kratkim ste se tudi preselili v novo stanovanje, kajne? Ste se že 'udomačili'?

Anja: Res je, preselili smo se v novo mesto, Nantes, in s tem tudi v novo hiško. Trenutno je naše življenje vse bolj kot urejeno - živimo med škatlami, Zackovimi igračkami in Igorjevo športno opremo, vendar vsak dan kaže na bolje. Pridružila se nam je tudi Igorjeva mama, ki mi je v veliko pomoč. Saj veste, kako pravijo: za vsakim uspešnim moškim je ženska, za vsako uspešno žensko pa babica, ki ji čuva otroke. Malce za hec, malce za res.

Anja, se je življenje po porodu in poroki, Igorjevi zmagi na prvenstvu zdaj kaj ustalilo in vrnilo 'v normalo'?

Anja: Glede na to, da smo v zadnjem mesecu imeli poroko, poročno potovanje in selitev ter prilagajanje novemu okolju, bi lagala, če bi rekla, da se je življenje že vrnilo v normalo. Ob vsem tem sem se posvetila še novemu projektu - blogu, ki bo na spletu v naslednjih tednih, tako da me do življenja 'v normali' verjetno še kar čaka kakšen mesec, dva, potem pa bo spet vse bolj rutinirano in utečeno, po tihem priznam, da že komaj čakam.

Igor, kaj pa ti? Kakšni so tvoji načrti in želje za naslednje leto, kar se tiče športa in družinskega življenje?

Igor: Na športnem področju si želim predvsem veliko zdravja in sezono brez poškodb, če bo osvojen še kakšen naslov, bo to samo pika na i. Kar se tiče družinskega življenja, pa bi si želel, da se naprej tako uživamo, da se imamo radi, da Zack srečno odrašča in da se mu morda pridruži še kakšna sestrica ali brat.

Kdaj bosta prišla na obisk v Slovenijo?

Anja: Igor je začel priprave in po teh ga čaka naporna sezona, tako da ne bo časa za pohajkovanja naokrog, jaz pa verjetno pridem domače pogledat že v začetku septembra, ker me čakajo še študijske obveznosti.

Napisala: Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story36/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 36/2014

Story 36/2014, od 28. 08. 2014