Zlatko Dedič: Drugič bo očka

Melisa in Zlatko Dedič (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
4. 7. 2012

Eden izmed najbolj priljubljenih slovenskih nogometašev in nogometni reprezentant bo čez nekaj mesecev spet očka. Ekskluzivno nam je razkril, kako nestrpno pričakuje novega družinskega člana in kakšni so njegovi nogometni izzivi za prihodnost.

Story: Kako vam je Melisa zaupala, da bo vajina hčerka Sara dobila sestrico ali bratca?

Povečanje družine sva načrtovala, tako da sva nekako v teku časa kar pričakovala to novico. Je pa res, da je Melisa sama opravila test in me dobila kar sredi pogovora na Skypu. Tudi sama je bila navdušena in s Saro sta skakali za računalnikom ter v smehu šepetali, da bomo imeli dojenčka. S tistim skakanjem okoli mene sta me čisto zmedli, da kar nisem imel besed in koncentracije za pogovor s starši. (smeh) Tako sem takoj upravičeno našel izgovor in se sam na lastne oči najprej prepričal o izidu testa, nato pa se poveselil s svojima puncama ter z Meliso pogovoril o načrtih z dojenčkom.

Story: Kakšna so pričakovanja pred rojstvom drugega otroka? Si želita fantka, da bosta imela parček?

Vsi si želimo le tega, da bi bilo vse v najlepšem redu in da bi bil otrok zdrav ter da bi bil porod, kot je bil prvi, brez zapletov in hiter. Z Meliso si potihoma želiva, da bi imela parček. (smeh) Ampak to so nepomembne želje. Če ne drugič, bo pa tretjič prišel še moški član. (smeh)

Story: Za vašo družino se je zaradi nogometnih obveznosti v Nemčiji uveljavila zveza selitvena družinica. Kako pa bo zdaj, zadnje mesece Melisine nosečnosti?

Trenutno smo vsi trije v Kopru. Na začetku julija bom odpotoval na priprave z ekipo, moji punci pa bosta ostali v Kopru. Treba je počakati, saj smo spet v obdobju, ko je možnost, da do konca avgusta prestopim v kateri drugi klub oziroma podpišem novo pogodbo. Vsekakor pa se kljub številnim pogovorom z Meliso še nisva odločila, kje bo rodila. V igri je rojstvo otroka na slovenski obali ali pa v Nemčiji. Če se bo odločila roditi v Kopru, potem ne bi mogel biti z njimi prve mesece. O tem bomo še dobro premislili in izbrali najboljšo rešitev za vse.

Story: Kako Melisa prenaša drugo nosečnost?

Zelo dobro, tako kot prvo. Ni ji bilo slabo, ima veliko energije in je zelo aktivna. Le vročina jo malce moti, ampak se izogiba soncu. Prehranjuje se povsem normalno, tako kot do zdaj, le da se odreče jedem, ki so v nosečnosti odsvetovane. Tako je na krožnikih veliko sadja. S kilogrami se ne obremenjuje preveč, je pa, kot opažam, previdna, saj bi ji bilo potem po porodu težje znebiti se odvečnih kilogramov. (smeh)

Story: Vaša punčka Sara je vedno polna energije in hkrati nič kaj sramežljiva deklica. Se že veseli dojenčka?

Sara večkrat govori, da bomo imeli dojenčka, ki zdaj spi v maminem trebuščku, in ko bo zrasel, bo prišel ven. (smeh) Prav zanimivo je poslušati, kakšna je otroška domišljija. Vedno pravi, da ga bo čuvala, previjala, peljala na sprehod. Vendar mislim, da vseeno ne dojema povsem, kaj to pomeni, in misli, da gre za dojenčka, kot ga ima sama za igro. (smeh) Prav gotovo bo zanjo to na začetku nekaj novega, nejasnega, ampak verjamem, da se bo hitro navadila in da bo lepo sprejela družbo ter bo skrbna sestrica.

Story: Pred kratkim ste bili tudi na družinskem križarjenju po Sredozemlju ... Nam zaupate malo vtisov?

Za križarjenje se je odločila Melisa. Na začetku sva bila malce skeptična, saj smo šli prvič na take vrste počitnice in nismo vedeli, kaj pričakovati. Tudi zaradi nosečnosti sva veliko premlevala, ali bo to dobra izbira. Ampak glede na to, da Melisa dobro prenaša nosečnost, smo se dokončno odločili in po tedenskem junijskem križarjenju smo zelo navdušeni.

Pluli smo z italijansko luksuzno križarko MSC, in sicer po zahodnem Sredozemlju, od Genove do Neaplja, od Sicilije do Tunizije in nato še Barcelone in Marseilla. Ker je bila na križarki široka ponudba zabave, rekreacije in sprostitve, smo se odpravili na sprehod le po Siciliji in Barceloni ter se tako tudi izognili večji vročini in naporu za Meliso. Tudi najin mali sonček Sara je bila zelo navdušena nad ladjo in vso ponudbo zanjo. Vsekakor se bomo še odločili za take počitnice, saj je bil ves strah pred tem popolnoma odveč. (smeh)

Story: Si želita izvedeti spol otroka? Že imata seznam imen?

V zvezi s spolom sva že kar radovedna in bova vprašala, kaj lahko pričakujeva. Z Meliso sva že po značaju preveč radovedna, da bi zdržala do konca in se prepustila presenečenju. Zanimivo je, da sva prvič imela izbrano ime samo za punčko - če bi naju namesto Sare presenetil fantek, bi bil verjetno Sara. (smeh) Zdaj imava v glavi ime za fantka ... no, za punčko bi se tudi našlo kakšno zanimivo. Imava pa kar podobne okuse in se hitro dogovoriva za ime.

Story: Imate pred odhodom v Nemčijo, kjer vas čakajo priprave, še kakšne načrte za krajši oddih?

No, krajšega, mislim, da bomo imeli. (smeh) Žal se moj dopust že končuje in so tiste prave, res sproščujoče počitnice za nami. Zdaj sem že začel priprave na priprave, saj treniram vsak dan in se počasi osredotočam na novo sezono. Še vedno gremo z družinico na kakšen enodnevni izlet ali pa se z Meliso zvečer odpraviva na druženje s prijatelji oziroma na kakšno zabavo.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story