Zvezdana Mlakar pripravlja knjigo za ženske

Zvezdana Mlakar (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
12. 3. 2014

Energično igralko smo ujeli, ko se je ravno vrnila iz Maribora, kjer je gostovala s predstavo. Z Zvezdano Mlakar smo klepetali o življenju, službi in knjigi, ki bo nastala v sodelovanju z Majo Martino Merljak in Tino Gorenjak.

V katerem kotičku Drame se najbolje počutite?

Kot vidite, je garderoba moj drugi dom. V njej imam tudi slike iz različnih življenjskih obdobij ali kako lepo fotografijo s predstave, pa svečke si kdaj prižgemo punce in tam v kotu je majhen hladilniček.

Kaj bi rekli, da je pri tem poklicu najtežje?

Verjetno ravno to čakanje. Ko se dela predstava, najprej 14 dni beremo, potem pa gremo počasi na oder. Zame je to najtežji čas. Ko se moraš odlepiti od teksta, ki si ga do tedaj tako pridno gledal – moraš ga dodobra osvojiti in se ga naučiti in takrat imam pogosto občutek, da tekst plava po neki drugi mentalni orbiti, jaz pa sem telesno na odru.

...

Kaj bi rekli Zvezdani, ki je bila tu pred 20 leti?

Hvala bogu, da se je Zvezdani izpred 20 let dogajalo vse, kar se ji je, ker drugače te Zvezdane zdaj ne bi bilo tukaj. Že od nekdaj pa čutim, da me vleče v smer izgrajevanja same sebe. Ker nisem bila srečen človek.

Ampak tega ne bi nihče rekel!

Seveda ni nihče opazil, saj niti sama nisem vedela, da znam to tako zelo dobro skriti. Hja, to bi rekla Zvezdani izpred 20 let: Na delo in ne boj se! Včasih sem se strašno bala.

...

Je res, da boste pisali knjigo?

Maja Martina Merljak in Tina Gorenjak sta me spodbudili, saj sta napisali tekst Šlogarce.com, ki ga bomo jeseni tudi igrale. Tako je prišlo do ideje, da bi me skupaj napisale knjigo, če si imamo že toliko povedati. (smeh)

O čem pa bo?

Ja, to so tri generacije, od Maje Martine, ki je ženska v tridesetih, ki pozna vse E-je, ki so v hrani, Tina se trudi kot mama samohranilka in svobodna umetnica, pa do mene. Vsaka od nas pa ima svojo pot, svoje ozadjaein vse prihajamo do spoznanj, ki bi jih rade delile. Predvsem z ženskami. Da se ne bi tako mučile. Če lahko pomagam, z veseljem!

Intervju si v celoti lahko preberete v aktualni številki revije Lea, za katero je Zvezdana iskreno spregovorila tudi o srčnih težavah.