Finalistka Mladi upi 2018: Atletinja Eva Pepelnak

15. 3. 2019
Deli
Finalistka Mladi upi 2018: Atletinja Eva Pepelnak (foto: Mateja Jordovič Potočnik)
Mateja Jordovič Potočnik

Evo šport navdihuje, pomirja in sprošča. Z atletiko se je srečala že v prvem razredu osnovne šole, danes pa posega po najboljših mestih na svetovnih mladinskih prvenstvih.

Prihaja iz družine, ki športu posveča veliko pozornosti, več čas pa Evo vzpodbujajo in se marsičemu tudi odpovedujejo. Njena predanost športu in talent sta ji prinesli že mnogo odličnih rezultatov, tudi četrto mesto na Svetovnem prvenstvu za mladince.

Leto rojstva: 2000

Disciplina delovanja: atletinja v troskoku

Dosedanji dosežki: 4. mesto na Svetovnem prvenstvu za mladinke na Finskem 2018, 2. mesto na Evropskem prvenstvu za mlajše mladinke 2016, 6. mesto na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladinke 2017

Vzorniki: vsi športniki, ki vztrajajo

Cilji in želje: kratkoročno uvrstitev v finale Evropskega atletskega mladinskega prvenstva

Potem, ko se je z atletiko srečala že na začetku osnovne šole in spoznala vse atletske panoge, je njena paradna disciplina danes troskok. Velik napredek je Eva dosegla nekaj let kasneje, ko je prestopila v atletsko društvo Kladivar Celje, kar 40 minut stran od njenega doma. Po mnogih logističnih akrobacijah in odrekanjih družine je pokazala, da ima talent in da ves trud ni zaman.

Njen pozitiven odnos do vsakega treninga in odprtost do novih nalog, večjih naporov in novih podvigov, se odražajo v njenih rezultatih. Ni uspešna le na nacionalnem nivoju, saj je z dobrimi skoki Slovenijo zastopala po vsem svetu.

Do sedaj so največji Evini uspehi srebrna medalja z Evropskega prvenstva za mlajše mladinke leta 2016, šesto mesto na Svetovnem prvenstvu za mlajše mladinke 2017 in četrto mesto na Svetovnem prvenstvu za mladinke leta 2018. Evin cilj je uvrstiti se med pet najboljših evropskih troskokačic na naslednjem Svetovnem mladinskem prvenstvu na Švedskem.

Sicer odlična dijakinja 4. letnika I. gimnazije v Celju se v prostem času rada druži s prijatelji, se sprehaja z družino in z bratom igra košarko.