Finalistka Mladi upi 2018: Kajakašica in kanuistka Eva Alina Hočevar

30. 3. 2019
Deli
Finalistka Mladi upi 2018: Kajakašica in kanuistka Eva Alina Hočevar (foto: Mateja Jordovič Potočnik)
Mateja Jordovič Potočnik

Eva Alina je šestnajstletna talentirana športnica, ki bo s svojim tehničnim znanjem in občutkom za drsenje po vodi, zagotovo še dolgo krojila svetovni vrh kajakašev in kanuistov na divjih vodah.

S športom se ukvarje vse svoje življenje, saj je njena družina zelo športna - oče in njen trener ter njen dedek sta bila oba olimpijca v slalomu na divjih vodah. Najprej je trenirala judo in ritmično gimnastiko, dolga leta pa je svoj čas razdeljevala med plesanjem jazz baleta in treniranjem v kajaku in kanuju.

Leto rojstva: 2002

Disciplina delovanja: kajakašica in kanuistka na divjih vodah

Dosedanji dosežki: aktualna mladinska svetovna prvakinja v slalomu, evropska podprvakinja v kajak slalomu

Vzorniki: Jessica Fox, Simon Hočevar, Lindsey Vonn

Cilji in želje: uvrstitev na članska svetovna prvenstva in olimpijske igre

Lani je dopolnila deset let plesanja baleta in tako končala višjo stopnjo glasbene šole smer balet na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Nastopala je tudi na številnih predstavah. Vendar pa je veslanje vseeno njena prva in največja ljubezen.

V veslanje se je zaljubila takoj, ko se je med poletnimi počitnicami v drugem razredu osnovne šole usedla v kajak. Navdušuje se nad občutkom plesanja čolna na vodi, uživa pa v vodi, naravi in adrenalinu.

Kmalu je Eva Alina začela posegati po medaljah. Lanska sezona je bila njena najbolj uspešna do sedaj, saj je na največjih tekmovanjih osvojila sedem medalj. Je aktualna mladinska svetovna prvakinja v slalomu in evropska podprvakinja v kajak slalomu. V prihodnje si želi uvrstitev na članska svetovna prvenstva in osvojitev medalje na olimpijskih igrah.

Poleg uspešnih športnih dejavnosti pa je Eva Alina uspešna tudi v šoli, saj se zaveda, da bo po koncu športne poti potrebovala poklic. Trenutno je dijakinja Bežigrajske gimnazije. Je čisto navadna najstnica, rada klepeta s prijateljicami in z družino preživlja prijetne nedeljske popoldneve.