Finalistka Mladi upi 2018: Košarkarica Gala Kramžar

Finalistka Mladi upi 2018: Košarkarica Gala Kramžar (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
14. 3. 2019

Komunikativna in vedno prijazna Gala je košarki predana že sedem let, kar je sicer manj kot njene vrstnice, vendar pa število let treninga nadomešča s talentom. Njene največje sanje so nekoč nastopiti v Evroligi.

Potem, ko se je v otroštvu ukvarjala tudi z judom, tenisom in odbojko, se je na koncu odločila za košarko in izbire do danes še ni obžalovala.

Leto rojstva: 1999

Disciplina delovanja: košarkarica

Dosedanji dosežki: 2. mesto na državnem prvenstu kadetinj v sezoni 2015/2016, 3. mesto na državnem prvenstvu članic v sezoni 2015/2016, 4. mesto na državnem prvenstvu mladink v sezoni 2017/2018

Cilji in želje: igranje v Evroligi

Potem, ko je v osnovni šoli začela obiskovati krožek košarke, so jo le po treh mesecih povabili, da se pridruži ŽKD Ježica, kjer je odigrala kar šest odličnih sezon. V tem času se je naučila vseh trikov igre in ugotovila, da je košarka res njen šport. Hvaležna je tudi za vse prijateljske vezi, ki jih je v tem času stkala.

V lanski sezoni se je nesrečno poškodovala in morala zato izpustiti kar celotno sezono. Ta čas je veliko delala na sebi ter vseeno trenirala po svojih zmožnostih. Prav zato se je letos vrnila še močnejša.

Letos je Gala naredila korak naprej v svojem košarkarskem razvoju, saj je prestopila v ŽKK Triglav, kjer v prvi peterki igra v Waba ligi in državnem prvenstvu. Nastopa tudi v državni članski reprezentanci.

Galo je na treningih moč videti kar šestkrat na teden, igra pa tudi na dveh tekmah tedensko. Pridno delo jo bo zagotovo pripeljalo do igranja v evroligi, kar je trenutno njena največja želja in dolgoročni cilj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri