Finalistka Mladi upi 2018: Ritmična gimnastičarka Aleksandra Podgoršek

8. 3. 2019
Deli
Finalistka Mladi upi 2018: Ritmična gimnastičarka Aleksandra Podgoršek (foto: Mateja Jordovič Potočnik)
Mateja Jordovič Potočnik

17-letna Aleksandra se je športni gimnastiki popolnoma prepustila in si brez nje življenja ne predstavlja več. Predanost se že kaže, talent pa prav tako, saj je v zadnjih letih nanizala same lepe rezultate tudi na svetovnem nivoju.

Uspešna dijakinja 3. letnika gimnazije si želi svoj razvoj in napredek prek udeležb na mnogih tekomovanjih po vsem svetu enkrat kronati tudi z udeležbo in zmago na olimpijskih igrah. 

Leto rojstva: 2001

Disciplina delovanja: ritmična gimnastičarka

Dosedanji dosežki: večkratna absolutna državna prvakinja Slovenije, finalistka mediteranskih iger in svetovnih pokalov, 11. mesto z ekipo na svetovnem prvenstvu 2018, 6. mesto na Svetovnem prvenstvu v Taškentu s trakom leta 2018, 8. mesto na Sredozemskih igrah v Tarragoni leta 2018

Vzorniki: Margarita Mamun

Cilji in želje: finale na evropskem in svetovnem prvenstvu v mnogoboju, finale na svetovnih pokalih in dolgoročno uvrstitev na Olimpijske igre

Aleksandra trenira že več kot 11 let, trikrat na teden vsaj 5-6 ur dnevno in trikrat na teden celo 10 ur na dan. V ritmično gimnastiko se je zaljubila zaradi ekstremne fleksibilnosti, dela z mnogimi zanimivimi rekviziti in elementi ter zaradi možnosti nenehnega učenja. Kljub temu, da je šport zahteven in včasih težak, ga ljubi z vsem srcem, njemu pa je posvetila tudi celotno svoje življenje.

Aleksandra je kategorizirana športnica perspektivnega razreda po merilih OKS, članica članske državne reprezentance, leta 2018 pa je postala tudi članska državna prvakinja.

Leta 2018 je bila uspešna tudi v tujini. Na svetovnem prvenstvu v Taškentu je s trakom osvojila odlično 6. mesto. Na Svetovnem prvenstvu v Sofiji pa je skupaj z ekipo osvojila visoko 11. mesto, na Sredozemskih igraj v Tarragoni v Španiji pa 8. mesto.

Da bo osvojila svoj cilj udeležbe na olimpijskih igrah, se mora poleg predanega treninga udeležiti tudi čim več tekmovanj, predvsem svetovnih pokalov in grand prix turnirjev in tako pridobiti na prepoznavnosti in izkušnjah. Podpore družine in predanosti ji zagotovo ne manjka.