Finalistka Mladi upi 2018: Športna plesalka Ana Ekart

Finalistka Mladi upi 2018: Športna plesalka Ana Ekart (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
24. 3. 2019

Energična devetnajstletnica s svojim plesnim partnerjem živi svoje otroške plesne sanje. Njun talent, vztrajnost in delavnost so že prinesli mnoge odlične rezultate.

Ana je plesati začela v družinski dnevni sobi in ko se je brat Nejc naveličal plesati, se je vpisala v plesni klub. Njena plesna kariera se je začela že pri šestih letih. Navdušenje nad plesom in želja po znanju novih korakov in plesnih kombinacij prihaja iz nje same, saj ne potrebuje veliko zunanjih motivacij s strani trenerjev ali staršev. In to je vidno že od otroštva dalje.

Leto rojstva: 1999

Disciplina delovanja: športna plesalka

Dosedanji dosežki: 9x državna mladinska prvakinja, srebrna in 2x bronasta plaketa Plesne zveze Slovenije, polfinale na svetovnem prvenstvu v Madridu in Moskvi

Vzorniki: Katarina Venturini in Andrej Škufca

Cilji in želje: čim boljše zastopanje Slovenije na mednarodnih tekmovanjih in čim višja uvrstitev na mednarodni lestvici

S soplesalcem Ivanom Jarnecom, ki prihaja iz Varaždina, je dolga leta treninge uresničevala po mnogih prepotovanih kilometrih, saj sta pol časa trenirala v Mariboru, drugo polovico pa v Varaždinu. Sedaj, ko oba študirata na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, je lažje. Trenirata vsak dan po najmanj tri ure, med vikendi pa se udeležujeta mnogih tekmovanj.

Ana ima za seboj že veliko uspehov, najljubše tekmovanje pa ji bo vedno domači Maribor open. Z Ivanom je osvojila kar devet naslov državnih prvakov v mladinski kategoriji, člana pa sta tudi državne reprezentance. Med največje uspehe do sedaj štejeta uvrstitev v polfinale na svetovnem prvenstvu v Madridu in Moskvi v kombinaciji desetih plesov.

Lani sta prestopila v člansko kategorijo, kjer je konkurenca še močnejša. V prihodnje imata visoke cilje, ki jih bosta zagotovo uresničila. Želita čim višjo uvrstitev na mednarodni lestvici in dobre rezultate na svetovnih prvenstvih do 21 let v latinsko-ameriških, standardnih in kombiniranih plesih.

Plesalka standardnih in latinsko-ameriških plesov živi ples in njemu predaja vse svoje življenje. Čeprav prostega časa nima, saj ali študira ali pa pleše, pravi, da živi svoje življenje in ničesar ne pogreša. Nadvse je hvaležna vsem, ki jo podpirajo, saj se zaveda, da vsi svojih otroških sanj ne (do)živijo.