Jernej dokazuje, da je harfa v moških rokah nadvse krotka

Jernej dokazuje, da je harfa v moških rokah nadvse krotka (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
15. 11. 2019

Jernej Mišič, ki ga je glasba spremljala še preden se je rodil, je rojen harfist. Je zasluženo kandidat za Mlade upe 2019, svojo prihodnost pa vidi na vseh največjih glasbenih odrih na svetu.

Sin harfistke je imel svojo prihodnost določeno že preden se je rodil. Tudi kasneje ga je uspavala glasba harfe. Zares se je začel učiti pri šestih letih in zaljubljenost v harfo se je le še stopnjevala.

Jernej kljub svoji mladosti izredno dobro razume in čuti glasbo, kar mu pomaga pri piljenju tehnike, razumevanju glasbe in interpretaciji glasbe. Prepričan je, da se delo nikoli ne bo končalo.

Že zelo zgodaj je Jernej vzljubil nastopanje na odrih in raznih tekmovanjih. Nastopi in tekmovanja mu predstavljajo izreden izziv. Želi si na študij na Švedsko. Z velikim veseljem pa se trenutno pripravlja na Svetovni harfistični kongres v Cardifu v Angliji, kamor se bo kot le eden izmed 25 harfistov s celega sveta, odpravil naslednjo leto v juliju.

Sicer Jernej istočasno obiskuje dve gimnaziji. Poleg 2. letnika Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju, obiskuje tudi 2. letnik univerzitetnega študija harfe na državnem konzervatoriju za glasbo v Vidmu, kamor se vozi enkrat tedensko k uram profesorice Patrizie Tassini.