Mladi up 2018 Laura Unuk: Mladi upi uresničujejo sanje in vizijo

Mladi up 2018 Laura Unuk: Mladi upi uresničujejo sanje in vizijo (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
9. 10. 2019

Mlada šahistka Laura mladim toplo priporoča prijavo na letošnji razpis, ki poteka prav te dni. Prijave zbirajo do 15. oktobra.

Laura je bila nad uvrstitvijo med finaliste presenečena: "Ko sem se prijavila na razpis Mladi upi nikoli nisem mislila, da bom izbrana med finaliste. Sem namreč šahistka in prihajam iz zelo nepopularnega športa. Ampak sem poskusila in upala, da bo tokrat drugače in res je bilo."

V zavodu Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav bodo decembra izbrali tiste najboljše, ki bodo prejeli finančno pomoč ter jim omogočili napredek. Lauri je pomoč zelo pomagala: "Za finančno pomoč projekta Mladi upi sem res zelo hvaležna, saj mi bo v prihodnosti omogočila nastope na velikih mednarodnih tekmovanjih, ki skupaj z prevozom, bivanjem, prijavnino ter hrano lahko štejejo tudi 1000 €. Sredsta bom porabila v naslednjem letu, saj trenutno še premišljujem iz katerih tekmovanj se lahko največ naučim in katera tekmovanja bodo zame najbolj učinkovita. Lahko pa zagotovim, da bo leto 2020 šahovsko obarvano."

V zadnjem letu se Laura lahko pohvali z nekaj uspehi: "Tekmovala sem na nekaj mednarodnih tekmovanjih, to pomeni v mešani konkurenci (moški in ženske), kjer sem na primer v Franciji osvojila drugo mesto med ženskami, ter na Korziki tretjo mesto med ženskami. S svojo ekipo ŠK Ljubljana smo na državni ženski ligi osvojile 2. mesto, kar je tudi lep uspeh."

Že konec meseca jo čaka najpomembnejše tekmovanje letošnjega leta, Evropsko ekipno prvenstvo v Gruziji: "Letos bom ponovno zastopala 1. šahovnico Slovenije. Tekmovanje poteka na štirih šahovnicah, kjer se bomo pomerili z najboljšimi v Evropi in upam, da bom uspešno vodila ekipo." Želimo ji veliko uspeha!

Prijave na razpis Mladi upi 2019 zbirajo do 15. oktobra!

K sodelovanju zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav vabi mlade talentirane športnike, para-športnike in umetnike, stare od 16 do 19 let ter mlade talentirane znanstvenike, stare od 17 do 20 let. Več o prijavi najdete tukaj.

Dvajset prijavljenih, ki se bodo uvrstili v finale, bodo predstavili na www.mladi-upi.si in ostalih spletnih in tiskanih medijih.

Laura mlade poziva k prijavi: "Mladi upi uresničujejo sanje in vizijo, saj lahko iz lastnih izkušenj povem, da se mednarodnih tekmovanj brez njihove pomoči ne bi mogla udeležiti. Z njihovo pomočjo bom tudi lahko trenirala in tako izpopolnila svojo igro na nivo, kjer bom lahko konkurirala svetu." Dodaja, da je pomembno verjeti vase: "Toplo priporočam, da poskusiš tudi ti in slediš svojim sanjam. Pomembno je da vztrajaš pri svojih ciljih in ne obupaš, še preden dobiš odgovor."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri