Mladi upi: Upi prejšnjih generacij pozivajo mlade k prijavi

Mladi upi: Upi prejšnjih generacij pozivajo mlade k prijavi (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
8. 1. 2019

Zavarovalnica Triglav in njen zavod Vse bo v redu do 18. januarja 2019 zbirata prijave nadarjenih mladih z vseh področij, izbrani kandidati pa se bodo pridružili mladim, ki so z denarno pomočjo zavoda Vse bo v redu že lahko nadgradili svoja znanja in lažje dosegali svoje cilje.

Letošnji razpis poteka že šesto leto, zavod Vse bo v redu pa išče najmanj sedem novih mladih upov, ki bodo za leto dni prejeli finančno pomoč.

Pet uspešnih let

Prvo leto, leta 2013, je zavod Vse bo v redu finančno pomagal 13 izjemnim mladim, med njimi je bil tudi danes zelo uspešen in prepoznaven motokrosist Tim Gajser.

Leta 2014 sta se med prejemnike finančne pomoči uvrstila tudi astronom Darko Kolar in naravoslovec Uroš Prešeren. Ravno s tega področja si zavod Vse bo v redu želi več prijavljenih, zato poziva vse ljubitelje znanosti, naj se prijavijo.

Mladi upi 2015 so prav zaradi pomoči dosegali cilje in rezultate, ki bi jih sicer težje oziroma jih sploh ne bi mogli. Še posebej izstopa Janja Garnbret, športna plezalka, ki je
dosegla vrhunske rezultate na svetovni ravni.

V četrtem letu projekta Mladi upi sta bila prejemnika finančne pomoči kar dva dobitnika medalj na mednarodni fizikalni olimpijadi, zlati Aleksej Jurca in srebrni Luka Govedič.

Mlada upa, Maša in Nik

Lanski mladi upi so strokovno komisijo prepričali predvsem s svojim trdim delom, voljo in talentiranostjo, to dokazujeta tudi karateistka Maša Simonič in kolesar Nik Čemažar

Maša, ki karate trenira že več kot deset let, približno 10­ do 12­krat na teden, je dosegla že mnogo nadvse odmevnih rezultatov. Že več let je članska državna prvakinja, postala pa je tudi najmlajša karateistka, ki je za Slovenijo osvojila medaljo.

Zaradi finančne pomoči se je udeležila mnogih tekem, ki se jih sicer ne bi mogla, hvaležna pa je, da si je s finačno pomočjo lahko "nabrala izkušnje, znanje in rezultate".

Za leto 2019 ima velike načrte: "Februarja se bom udeležila svojega zadnjega mladinskega prvenstva, ki bo potekalo na Danskem. Kasneje pa bom v članski konkurenci poskušala doseči najboljše rezultate. Kot vsakemu športniku, je tudi moj cilj udeležiti se olimpijskih iger". Te bodo v Tokiu leta 2020, kjer bo karate prvič olimpijska disciplina.

Nik Čemažar, ki dnevno trenira od tri do štiri ure dnevno, je lani postal državni prvak v vseh treh kolesarkih disciplinah: na velodromu, v kronometru in na cestni dirki, kar je prej izjema kot pravilo. Da je postal Mladi up, mu veliko pomeni: " pomočjo sredstev Mladih upov sem lahko investiral vase in tako stopil korak bližje svojim sanjam, saj sem si lahko privoščil boljšo opremo za svoj športni razvoj."

Uspešnim in predvsem perspektivnim mladim priporoča, "naj se prijavijo, saj je lahko ravno ta pomoč ključnega pomena v tvoji karieri".

Prijave zbirajo do 18. januarja

Prijave za novo, že šesto generacijo Mladih upov so odprte do 18. januarja 2019, vse informacije za prijavo pa so dostopne na www.mladi-upi.si.

Priporočamo