Na prijetni zaključni prireditvi smo še uradno dobili šesto generacijo Mladih upov

Na prijetni zaključni prireditvi smo še uradno dobili šesto generacijo Mladih upov (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2019

Trinajst obetavnih in nadarjenih mladih si bo letošnji junij zapomnilo za vse čase. S strani zavoda Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav so bili izbrani za prejem finančne pomoči, ki jim bo pomagala pri doseganju vseh že začrtanih poti in morebiti odprla možnost še za kakšno novo.

Ob podelitvi diplom, kratki predstavitvi vseh prejemnikov finančne pomoči in zanimivih pogovorih z mladimi upi, je bilo v dvorani čutiti ponos in vznemirjenje. Da jim bo priznanje Zavarovalnice Triglav, da delajo dobro in nenazadnje tudi njihova finančna pomoč, pomagala pri prihodnjih podvigih, jim je zaupala tudi trenutno naša najboljša plezalka Janja Garnbret, članica elitne skupine Mladih upov leta 2015.

Med 61 prijavljenimi je strokovna komisija sedmih uglednih strokovnjakov z vseh področij najprej izbrala 20 finalistov, nato pa še trinajst superfinalistov. Mladi, nadarjeni in že sedaj zelo uspešni mladi s področja športa, parašporta, znanosti in umetnosti, ki so bili polni ponosa in zanosa, imajo sedaj odlično priložnost še za nadaljno rast.

Šesto generacijo Mladih upov tako sestavljajo štiri športnice, ena znanstvenica, štiri glasbenice in športnik, para športnik, znanstvenik ter umetnik. Na prireditvi v Triglav Labu smo tako pobliže spoznali šahistko Lauro Unuk, športno plezalko Vito Lukan, atletinjo Evo Pepelnak, ritmično gimnastičarko Aleksandro Podgoršek, znanstvenico Ano Meto Dolinar, saksofonistko Sandro Rijavec, klasično kitaristko Ano Gorjanc, flavtistko Katjo Ferenc, harfistko Leto Križanič Žorž ter biatlonca Alexa Cisarja, fizika Mitjo Suvajaca, para-alpskega smučarja Jerneja Slivnika in besednega umetnika Luko Podlipnika.

Veseli pa niso bili le izbrani superfinalisti. Na uspešno izbrano novo generacijo mladih upov so izredno ponosni tudi vsi, ki so projekt z največjim veseljem uspešno vodili vse te mesece. Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica zavoda Vse bo v redu, nam je zaupala, da je delati na tako toplem, pozitivno naravnanem projektu pravo zadovoljstvo in da je na izbrana dekleta in fante izredno ponosna.

Vsem Mladim upom 2018 čestitamo in jim želimo veliko uspehov še naprej.