Ne pustimo, da pomanjkanje sredstev ustavi naš največji sabljaški talent

Ne pustimo, da pomanjkanje sredstev ustavi naš največji sabljaški talent (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
16. 11. 2019

Peter Kranjc, sabljač, ki je kljub mladosti v Sloveniji dosegel že vse, kar se doseči da, je eden izmed kandidatov za Mladega upa 2019. Njegova največja želja je nekoč udeležiti se olimpijskih iger.

Že pri sedmih letih je Peter na pobudo starejših sester začel trenirati sabljanje. Kmalu je začel dosegati odlične rezultate, v sezoni 2018/19 celo naslov kadetskega, mladinskega in članskega državnega prvaka, zmagal pa je tudi v kategoriji kadeti in mladinci na edinem mednarodnem turnirju v Sloveniji, na 3. Kamnik Open.

Letos se Peter pripravlja na Evropsko prvenstvo v Poreču in Svetovno prvenstvo v Salt Lake Cityju, kjer mu napovedujejo lepe rezultate. Žal pa talent ni dovolj. Zaradi hude finančne krize slovenske sabljaške zveze je vse finančno breme na plečih Petrove družine, ki je močno zaslužna za njegove uspehe.

Pozitiven, nasmejan in iznajdljiv sabljač, ki zaradi mnogih potovanj govori že več jezikov, se rad vozi z motorjem in veliko bere, svoje življenje v celoti vidi v sabljanju. Ko ne bo več tekmoval, želi biti trener ali pa celo športni psiholog.

Lepo športno prihodnost mu napoveduje tudi njegov trener Roberto de Nicola, ki je svojo trenersko delo posvetil Petru, ki je po njegovih besedah in glede na mnoge odlične rezultate, nesporen talent.

Priporočamo