Po hudi poškodbi hrbtenice se je Nejc vrnil in danes niza uspeh za uspehom

Po hudi poškodbi hrbtenice se je Nejc vrnil in danes niza uspeh za uspehom (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
30. 11. 2019

Nejc Polenčič, eden izmed kandidatov za Mladega upa 2019, je po poškodbi hrbtenice znova začel tekmovati in dosegal izjemne rezultate tudi na mednarodni ravni. Zastavlja si visoke cilje, končni cilj pa je nastop na olimpijskih igrah.

Nejc je začel veslati že kot majhen otrok. Najprej z očetom, ki ga je vozil veslat na najlepše dele Soče v okolici Bovca, kjer se je tudi navdušil nad tem športom. Najprej je veslal v kajaku, nato pa na pobudo trenerja poskusil kanu in takoj ga je prevzel.

Kmalu je začel tekmovati in zmagovati. Nato je pri 13 letih doživel šok. Na treningu se je poškodoval, pregledi pa so pokazali na stresni zlom vretenca oziroma spondiloliza. Namestili so mu steznik za hrbtenico in mu zapovedali šest mesecev strogega mirovanja. Po pol leta mirovanja se je počasi znova vrnil na treninge ter pozneje tudi na tekmovanja. Začeli so se nizati uspehi na velikih tekmovanjih – tako državnih kot mednarodnih, ki jih je kronal z letošnjo zlato medaljo na svetovnem mladinskem prvenstvu.

Njegove želje so seveda visoke. Želi si čim prej postati član A članske reprezentance in redno tekmovati v svetovnem pokalu. Dolgoročni cilj pa so seveda olimpijske igre. S trdim delom in malo sreče mu bo zagotovo uspelo.

Nejc je dijak Srednje šole za mehatroniko. V osnovni šoli je bil več let modelar in dvakratni državni prvak. Kljub vsem napornim treningom in številnim odsotnostim se trudi, da tudi v šoli dosega solidne rezultate. Kolikor mu ostane prostega časa, gre rad z družino na gorsko kolesarjenje poleti, pozimi pa na turno smuko v gore.