Spoznajte osemnajstletno Saro, ki na snegu deska že šestnajst let

Spoznajte osemnajstletno Saro, ki na snegu deska že šestnajst let (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
17. 11. 2019

Sara Goltes, ena najbolj perspektivnih in nadarjenih tekmovalk v deskanju na snegu v Sloveniji, je ena izmed kandidatk za Mladega upa 2019. Njen cilj je udeležiti se olimpijskih iger leta 2022.

Ni pogosto, da mladi zaupajo, da srečo čutijo takrat, ko se zbudijo pod ledenikom, opravijo jutranji tek na svežem zraku in se nato ves dan spuščajo po belih strminah. Ena izmed njih je prav Sara. Sara obožuje predvsem raznolikost, ki ga ta šport prinaša.

Ta šport od Sare zahteva popolno predanost. Predanosti pa ji ne primanjkuje. V prihajajoči sezoni se želi udeležiti čim več svetovnih pokalov in se uvrstiti na stopničke na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Sara obiskuje 4. letnik splošne gimnazine v Ljubljani, kjer uspešno opravlja vse šolske obveznosti. Je iznajdljiva, inovativna in nepopustljiva.

Med največje cilje si je zadala doseči normo za udeležbo na olimpijskih igrah leta 2022, ki bodo v Pekingu na Kitajskem.