Ta izredno nadarjena mlada balerina pleše v letošnjem baletnem spektaklu Veliki Gatsby

Ta izredno nadarjena mlada balerina pleše v letošnjem baletnem spektaklu Veliki Gatsby (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
14. 11. 2019

Flavija Žagar, izjemno nadarjena mlada balerina, ena izmed kandidatk za uvrstitev med izbrane Mlade upe 2019, ima po besedah njenega mentorja Mateja Selana, pred seboj izredno plesno prihodnost.

Svoj talent, svoje znanje in navdušenost nad plesom je že dokazala z mnogimi priznanji, v zadnjih dveh sezonah pa tudi na odru Opere in Baleta Ljubljana v predstavah Labodje jezero, Hrestač, Trnuljčica, Don Kihot in Giselle. Letos jo je svetovni znani in priznani koreograf Leo Mujić vključil tudi v zasedbo v novem baletu Veliki Gatsby.

Flaviji, dijakinji 3. letnika umetniške gimnazije na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, je balet predstavila starejša sestra. Flavija se je v lepoto baleta, v kostume, scene in gracioznost gibov zaljubila po ogledu svojega prvega baleta Hrestača.

Svoje plesno znanje in tehniko želi Flavija izpopolniti v tujini, najraje v Zurichu ali Monte Carlu. Po mnenju njenega mentorja bo le z delom s plesalkami in plesalci na mednarodni ravni pridobila nova znanja. V tujino mora za svoj napredek nujno oditi tudi zato, ker je v Sloveniji dobila vse znanje, ki ga je lahko.

Nekoč bi Flavija rada nastopila na velikih baletnih odrih povsod na svetu in se približala svoji vzornici, argentinski baletni plesalki Marianeli Nunez, eni glavnih plesalk v svetovno znani operni hiši v Londonu.

Priporočamo