Ta mlada športna plezalka je odločena, da se bo udeležila olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu

Ta mlada športna plezalka je odločena, da se bo udeležila olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
22. 11. 2019

Lučka Rakovec je ena najperspektivnejših športnih plezalk v Sloveniji ta hip. V naporne treninge je vlaga veliko truda, ki so že in še bodo prinesli veliko uspehov.

S športnim plezanjem se je seznanila v drugem razredu osnovne šole, čeprav je svoje plezalne sposobnosti kazala, še preden je dobro shodila. 18-letnica pravi, da je športno plezanje njeno življenje, naporni treningi pa del vsakdana, brez katerih si skorajda ne predstavlja življenja. Zato ji ni težko, da gre vsak dan takoj po pouku na treninge, ki se zavlečejo do poznih ur. 

Pred štirimi leti se je z nastopi na tekmah evropskega pokala in svetovnega mladinskega prvenstva začela vključevati v vrhunski šport in osvojila že nešteto medalj. Sama pravi, da je do zdaj najbolj ponosna na svojo udeležbo na olimpijskih igrah mladih v Argentini, kjer je bila ena od dveh Slovenk, ki sta se udeležili tekmovanja. Zelo je motivirana, da se še bolj posveti treningom in se uvrsti tudi na olimpijske igre v Tokiu 2020 in Parizu 2024.

Kljub predanosti športu pa Lučka uspešno usklajuje vse športne in šolske obveznosti in je kot vrhunska športnica in pridna dijakinja vzor mlajšim dijakom.

Bodoča študentka se še odloča med študijem na Fakulteti za šport in Ekonomski fakulteti. A že zdaj je prepričana, da bo športno plezanje še naprej velik del njenega življenja