Ta osemnajsletnik ima že dvajset naslovov državnega prvaka

Ta osemnajsletnik ima že dvajset naslovov državnega prvaka (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
6. 12. 2019

Vid Oštrbenk, eden izmed kandidatov za Mladega upa 2019, je mladi kajakaš iz Čateža ob Savi. Osvojil je že več kot 20 nazivov državnega prvaka, postavlja pa si vedno nove in višje cilje.

Kraj, kjer se je rodil, je močno vplival na to, da se je že od malih nog zanimal za vodne športe. Ljubezen do kajaka mu je približal oče, ki je tudi sam treniral ta šport in je danes tudi njegov trener.

Vid trenira kajak že od svojega petega leta starosti. Vedno je treniral več različnih disciplin in bil v vseh zelo uspešen. Na državni ravni je osvojil več kot 20 naslovov državnega prvaka v vseh veslaških disciplinah – slalom, spust divje vode, sprint mirne vode in ekstremni slalom. V zadnjih letih pa tekmuje tudi v stoječem veslanju (supanje), ki postaja vse bolj priljubljeno.

Poleg kajakaštva pa kaže zanimanje tudi za mnoge druge športe – atletika, gimnastika, plavanje, smučanje, bordanje in drugo, kjer je prav tako sodeloval na šolskih tekmovanjih.

Najbolj ga navdušuje kajakaška disciplina slalom na divjih vodah, predvsem zaradi konstantnega spreminjanja vodnega toka in veliko različnih postavitev vrat. Za naslednje leto si je postavil cilj vključitev v reprezentanco v slalomu in sprintu na divjih vodah v višji starostni kategoriji (do 23 let), poleg tega pa se želi uvrstiti med prvih pet na evropskem prvenstvu v šprintu na divjih vodah ter uvrstitev v polfinalne oziroma finale v slalomu.

Vid že vrsto let kaže potencial, da se bo razvil v vrhunskega športnika, in to v različnih disciplinah, pravi njegov trener in oče Mitja Oštrbenk. Njegova volja in trdo delo pa ga bosta prav gotovo pripeljala do uresničitve teh ciljev.