Tega strastnega mladega pianista bomo zagotovo videli še na mnogih svetovnih odrih

Tega strastnega mladega pianista bomo zagotovo videli še na mnogih svetovnih odrih (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
24. 11. 2019

Vid Ibic, eden izmed kandidatov za Mladega upa 2019, je perspektiven mladi pianist, ki ga izpolnjujejo tako lastni uspehi, kot tudi zadovoljstvo poslušalcev. Pod njegovimi prsti tudi najzahtevnejše skladbe oživijo, saj v njih prelije veliko občutkov.

Nad tem inštrumentom ga je navdušila sestra Maja, ki se je klavirja začela učiti prva. Kot pravi, je bila dolga leta prav ona njegova vzornica, saj je vedno igrala bolj zahtevne skladbe in bila uspešna na tekmovanjih. Sam se zdaj s klavirjem ukvarja že 11 let – torej od šestega leta starosti. Na začetku se mu je zdelo učenje klavirja igra, a kmalu so sledila tekmovanja in pomembnejši nastopi, tako da je klavir sčasoma postal njegova strast.

Na nastopih je izjemno suveren in publiko prepriča z zanimivo, barvito ter hkrati energično in virtuozno igro. Vid pravi, da mu je vsaka minuta za klavirjem dragocena in mu prinaša novo znanje in dodatno veselje do izvajanja. 

Za seboj ima že 24 izjemnih uspehov na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, kjer je največkrat dosegel prvo nagrado, devetkrat absolutno 1. mesto ter dvakrat vseh 100 možnih točk.

Poleg tega, da Vid izstopa v procesu učenja tudi najzahtevnejših del, prav tako izstopa po samostojnosti, vztrajnosti ter organiziranosti pri doseganju zastavljenih ciljev.

Glasba in muziciranje na najvišjem nivoju mu pomenita življenjski izziv, zato bo to počel tudi v prihodnosti.