To so novi Mladi upi, o katerih bomo še veliko slišali

Nasmejana šesta generacija Mladih upov je polna energije. (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Jana
15. 7. 2019

Trinajst obetavnih in nadarjenih mladih si bo letošnji junij zapomnilo za vse čase. Zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav jih je izbral za prejemnike finančne pomoči, ki jim bo pomagala pri doseganju vseh že začrtanih poti in morebiti odprla možnost še za kakšno novo.

Ob podelitvi diplom, kratki predstavitvi vseh prejemnikov finančne pomoči in zanimivih pogovorih z mladimi upi je bilo v dvorani čutiti ponos in vznemirjenje. Da jim bosta priznanje Zavarovalnice Triglav, da delajo dobro, in ne nazadnje tudi finančna pomoč pomagala pri prihodnjih podvigih, jim je zaupala tudi naša najboljša plezalka Janja Garnbret, članica elitne skupine Mladih upov leta 2015.

Med 61 prijavljenimi je strokovna komisija sedmih uglednih strokovnjakov z vseh področij najprej izbrala 20 finalistov, nato pa še 13 superfinalistov. Mladi, nadarjeni in že sedaj zelo uspešni mladi s področja športa, parašporta, znanosti in umetnosti, ki so bili polni ponosa in zanosa, imajo tako odlično priložnost še za nadaljnjo rast.

Šesto generacijo Mladih upov sestavljajo štiri športnice, ena znanstvenica, štiri glasbenice in športnik, parašportnik, znanstvenik in umetnik. Na prireditvi v Triglav Labu smo tako bolje spoznali šahistko Lauro Unuk, športno plezalko Vito Lukan, atletinjo Evo Pepelnak, ritmično gimnastičarko Aleksandro Podgoršek, znanstvenico Ano Meto Dolinar, saksofonistko Sandro Rijavec, klasično kitaristko Ano Gorjanc, flavtistko Katjo Ferenc, harfistko Leto Križanič Žorž ter biatlonca Alexa Cisarja, fizika Mitjo Suvajaca, alpskega parasmučarja Jerneja Slivnika in besednega umetnika Luko Podlipnika.

Veseli pa niso bili le izbrani superfinalisti. Na uspešno izbrano novo generacijo mladih upov so izredno ponosni tudi vsi, ki so projekt z največjim veseljem uspešno vodili vse te mesece. Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica zavoda Vse bo v redu, nam je zaupala, da je delati pri tako toplem, pozitivno naravnanem projektu pravo zadovoljstvo in da je na izbrana dekleta in fante izredno ponosna.

Vsem Mladim upom 2018 čestitamo in jim želimo še veliko uspehov.