Večkratna državna prvakinja dokazuje, da je s predanostjo, strastjo in trdim delom mogoče doseči cilje

26. 11. 2019
Deli
Večkratna državna prvakinja dokazuje, da je s predanostjo, strastjo in trdim delom mogoče doseči cilje (foto: Mateja Jordovič Potočnik)
Mateja Jordovič Potočnik

Eva Alina Hočevar, ena izmed kandidatk za Mladega upa 2019, in večkratna državna prvakinja in svetovna prvakinja v kajaku in kanuju na divjih vodah na svoji poti dokazuje, da je s predanostjo, strastjo do športa in trdim delom mogoče doseči zastavljene cilje.

17-letnica se s športom ukvarja že od malih nog. Športno življenje ji je bilo dobesedno položeno v zibelko, saj sta bila tako njen oče kot dedek olimpijca v slalomu na divjih vodah.

Dijakinja 3. letnika bežigrajske gimnazije pravi, da je občutek plesanja s čolnom na vodi čudovit in neprecenljiv. Mlado športnico odlikujejo vrline, kot so vztrajnost, natančnost, delavnost in trma. Za doseganje ciljev naredi vse, kar je treba. Njen oče, ki je tudi njen trener, pravi, da mora včasih stopiti na zavoro, ker se preveč žene. Njena miselnost je miselnost zmagovalcev.

Na svoje dosedanje dosežke, ki jih ni malo, je izjemno ponosna, a ima še veliko zastavljenih ciljev. Eva Alina je ena najperspektivnejših mladih slalomistk, pravi njen trener Simon Hočevar, a ne le zato, ker je njen oče. Kot pravi, je trdo delo in pravi odnos do športa potrdila z vrhunskimi rezultati na največjih tekmovanjih. 

Njene želje so medalje na največjih tekmovanjih in udeležba na olimpijskih igrah