Alja Krušič: Princesa za en dan

12. 12. 2013 | Vir: Story
Deli

Zmagovalka šova Slovenija ima talent Alja Krušič je dokazala, da se odlično znajde tudi v vlogi fotomodela. Sicer dokaj sramežljivo dekle se je popolnoma prepustilo ekipi, ki se je znova dokazala z izjemnimi stajlingi.

Alja, kako je potekalo snemanje, kaj vas je najbolj navdušilo in ali ste se tokrat prvič fotografirali za modni editorial?

Snemanje je bila zame nova izkušnja, ki mi je bila zelo všeč. Že prej sem vedela, kako to poteka, a ko to doživiš na lastni koži, se ti zdi popolnoma drugače. Počutila sem se kot princeska za en dan, ki ima svojo vizažistko, stilistko in fotografa. Všeč so mi bile vse te zgodbe, ki sta jih pripovedovala vsakič druga scena in drug stil.

Vam je bil všeč stil, ki ga je ekipa izbrala za vas, in kaj vam je bilo najbolj pisano na kožo?

Sama si nisem znala predstavljati, kako kombinirati vse te stvari, a ko je bil stil dokončan, sem bila navdušena in všeč so mi bili prav vsi. Vsak je imel neko svojo zgodbo, v katero sem se poskušala vživeti. Na nekaterih slikah sem morala izkazovati resnost in strogost, a ker sem že po naravi zelo dobrovoljno in nasmejano dekle, mi je bilo najbolj pisano na kožo prav to, da sem lahko svoj nasmeh "uporabila" tudi na fotografijah, saj sem se tam počutila res jaz.

V čem se sicer najbolje počutite?

Najbolje se počutim v stvareh, ki so udobne. Ponavadi so to puloverji, kakšno nedeljo pa kar celo preživim kar v pižami. (smeh)

Kakšna moda vam je najbolj všeč, čemu radi sledite?

Rada sledim modnim trendom, a če mi ti niso všeč ali niso udobni, poskušam tiste stvari zamenjati.

Kaj bi videli, če bi odprli vašo omaro?

Videli bi predvsem veliko oblek za nastope in kot v omari vsake najstnice tudi puloverje in kavbojke za vsak dan.

Kaj je za vas stil in kako bi opisali svojega?

Zame je stil to, kar lahko vsak posameznik "naredi" iz oblačil, ki jih premore njegova omara. Svoj stil pa bi opisala kot dokaj trenden, vendar sta na prvem mestu udobnost in praktičnost.

Je nakupovanje obred ali nujno zlo?

Odvisno. Če se mi zdi, da imam vse, kar potrebujem, je lahko to zame nujno zlo. Zato se v šoping najraje odpravim s sestro. Takrat vem, da se nama nikamor ne mudi, in tudi najina okusa ter stila sta podobna, kar šoping zelo olajša, saj se obe zanimava za iste stvari. Najraje kupujem takrat, ko ni gneče. Kupim pa stvari, ki jih potrebujem in so mi všeč.

Česa imate več: oblek, torbic, čevljev ali nakita?

Ne bi rekla ravno, da je kaj od tega moja strast. Rada sem v stilu, zato imam tudi takšne stvari, ki pašejo skupaj. Nakita skoraj ne nosim, razen na nastopih.

Imate v omari kakšen kos oblačila, ki ima sentimentalno vrednost?

Imam majčko, ki mi jo je ati prinesel z Malte, ko sem bila stara štiri leta.

V oddaji vas je za nastope oblačila stilistka. Ste od nje dobili kakšno idejo za lastne stilske podvige?

Nisem si mislila, da lahko neke posamične stvari tako dobro funkcionirajo kot celota, pri čemer sem tudi sama dobila idejo kombiniranja z oblačili iz svoje omare in lahko rečem, da se je kar obneslo.

Se vam zdi pomembno, da imate na odru drugačno podobo, in zakaj?

Seveda. Nekako sem tudi sama drugačna oseba, ko stopim na oder. V zasebnem življenju sem bolj sramežljiva in tiha. A ko stopim na oder, mi adrenalin vlije nekakšno moč, da postanem druga oseba, ki je samozavestna in odločna, zato sem tudi na odru rada oblečena drugače. Rada se razlikujem od vsakdanjega življenja, zato nosim obleke, nakit, visoke pete in stvari, ki v vsakdanjiku ne pridejo v poštev.

Kreativni vodja projekta: Špela Jambrek
Napisala Manja Plešnar
Stiliranje: Alenka Birk
Make Up: Karin Bizjak
Pričeska: Matjaž za Mič Styling
Zahvala: Academia Artis Dimicatoriae in Športnemu društvu Tabor

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

ElleSTORY 50/2013

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 50/2013

Story Story 50/2013, od 04. 12. 2013