Andja Marič: Ličenje jo pomirja

Vir: Story
5. 5. 2009

Andja Marič je kot manekenka in pevka nenehno izpostavljena javnosti, zato mora biti tudi njen zunanji videz brezhiben. Nikoli ne gre ven brez maskare in rdečila, ličenje pa je njen vsakodnevni ritual.

Story: Kaj na svojem obrazu z ličili najraje poudarite in kaj zakrijete?
Najraje poudarim oči in trepalnice, tako sem videti sveže, vedno pa poskušam skriti svoje podočnjake, ki jih imam, odkar pomnim, ne glede na količino spanja. Edini preparat, s katerim mi to uspe, je korektor znamke Kanebo. Vendar pa je treba paziti, da ni presvetel, saj si lahko hitro videti kot lemur iz Madagaskarja. (smeh)

Story: Kako pogosto si privoščite kakšno negovalno kuro?
Vsaj enkrat mesečno obiščem kozmetičarko, ko imam dovolj časa, pa si rada privoščim naravno nego nohtov v salonu Jessica, ki mi jo je priporočila moja soseda Salome. V Zagrebu že 16 let obiskujem salon Zdenke Mihelj, ki je zaslužna za lepoto večine hrvaških manekenk in voditeljic, ona pa je bila prva, ki mi je oblikovala obrvi, in od takrat sem njena zvesta stranka. Vsak bi si moral vzeti čas zase in svoje zdravje ter pozabiti na obveznosti, saj negovalni tretmaji nimajo blagodejnega učinka le na telo, temveč tudi na našo dušo.

Story: Se depilirate v kozmetičnem salonu?
Najraje sama. Enkrat sem poskusila v salonu, vendar sem zaradi bolečin skoraj zbežala s stola. Po porodu, ko se je moj prag bolečine korenito dvignil, pa sem se začela depilirati z električnim brivnikom.

Story: Se spomnite kakšnega neuspelega obiska pri frizerju, ko rezultat ni bil po vaših pričakovanjih?
Pred nekaj leti sem se ostrigla na kratko, in ker se mi ni dalo iti v salon, me je prijateljica barvala doma. Malo se je uštela pri odmerku hidrogena in ob umivanju las mi jih je večina ostala kar v roki, na glavi pa jih je bilo le za dva milimetra - rezultat se mi je zdel sijajen, saj sama nikoli ne bi zbrala dovolj poguma za tak korak. Od frizerja pa sem že velikokrat odšla nezadovoljna, saj večina ne zna striči skodranih las in je ob vsaki vlagi rezultat frizerja takoj pokvarjen. Zato imam zdaj dolge lase, nekoč se bom spet postrigla, vendar ne na srednjo dolžino, ker mi ne ustreza.

Story: Ženske moramo skrbeti za svojo kožo. Kako se sami upirate staranju?
Ni se nam treba bojevati proti staranju, temveč ga usmeriti tako, da dobimo najboljši rezultat. Najlepši so ljudje, pri katerih so na obrazu vidne sledi smeha in veselja. Če se počutiš mladega, boš takšen tudi videti in boš mladost izžareval navzven. Na žalost so nekatere moje vrstnice že podlegle botoksu in se same sebi zdijo prekrasne, čeprav so videti kot Jack Nicholson iz Batmana.

Story: Kako pozimi poskrbite za dobro počutje, telo in zdravje?
Mama mi je svetovala, da se je zdravo umiti s čistim snegom. Pozimi zaradi mraza in gretja res porabim več kreme, vendar se moja nega glede na letne čase ne razlikuje preveč.Napisala Anja Kontrec
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Mimi Antolovič
Ličenje: Maja Šušnjara
Stilistka: Lana C.
Pričeska: Mano za Mič styling

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story