Andreja Vakselj: Parfum da piko na i

Andreja Vakselj (foto: Primož Predalič ) Primož Predalič
Vir: Story
28. 9. 2011

Članica zasedbe SheDivaz Andreja Vakselj je organizirala tečaj plesa v petkah, zato ni čudno, da so njena modna obsedenost čevlji s čim višjimi petami. Čeprav je videz v plesnem svetu zelo pomemben, pravi, da se brez nadarjenosti in karizme ne dobi dela.

Story: Ali ples kakorkoli vpliva na vaš osebni slog?

Skozi ples sem se bolj naučila izražati samo sebe, tako z gibanjem kot tudi s svojim stilom. Zagotovo vpliva tako, da lahko na potovanjih po svetu zaradi plesa najdem bolj unikatne kose, v katerih se počutim super.

Story: Kako bi opisali svoj stil?

Je mešanica športne elegance s pridihom indijanskega, saj obožujem dodatke, ki izhajajo iz te kulture.

Story: Vam je pomembno, kako ste urejeni?

Večino časa preživim na treningih, za ka­te­re se oblačim udobno, zato se zasebno rada uredim. Oblačila in barve izbiram glede na počutje, priložnosti ter vremenske razmere.

Story: Menite, da se kot plesalka bolje zavedate svojega telesa in adutov ter tega, kar želite na sebi poudariti oziroma skriti?

Verjetno mi to pri tem pomaga, saj smo na treningih vsak dan pred ogledalom in natančno veš, katere dele lahko poudariš in katere prikriješ. Včasih ima to tudi negativen vpliv, saj postaneš že preveč obremenjen sam s sabo.

Story: Kaj najraje poudarite in kaj najraje skrijete na sebi?

Na sebi najraje poudarim trebuh, ker je ravno prav definiran in ga krasi 'piercing'. Glede na to, da sem med nižjimi, pa ne no­sim tričetrtinskih hlač in stvari, ki bi mi noge še skrajšale.

Story: Večina žensk ima modni fetiš. Kakšen je vaš?

To so prav gotovo petke. Čevljev s petko nikoli ni preveč in namesto spominkov si na potovanjih kupim čevlje. Največ sem jih kupila čez lužo v Los Angelesu. Všeč so mi predvsem taki z visoko peto. Višje so, bolje je. Letos sem zaradi začetka svojih plesnih delavnic v petkah na srečo dobila unikatne čevlje našega čevljarskega genija Mitja Hojaka, ki ga krasi podplat Swarovski ter diamantki.

Story: Koliko časa porabite, da se zjutraj uredite?

Za jutranje urejanje porabim 20 minut. Po ritualu se najprej oprham, si umijem zobe ter počešem. Čas za make up raje nadomestim z zdravim zajtrkom, ki je nepogrešljiv del mojega vsakdanjika.

Story: Kaj pa za posebne priložnosti?

Za posebne priložnosti pa si, če seveda to moj urnik dopušča, vzamem čas. Ob glasbeni spremljavi se vsaki stvari posvetim in tudi privoščim si poseben, a še vedno nežen make up. Tudi oblačila izberem bolj skrbno in se večkrat posvetujem.

Story: Se morda spomnite kakšnega svojega modnega kiksa?

Moja sestra bi imela o tem v mojih mladih letih kar veliko komentarjev. (smeh) Seveda je bilo nekaj spodrsljajev, kdo pa jih ne naredi? Najbolj se spomnim črnih čevljev z nizko peto in bulo na sprednjem delu čevlja.

Story: Organizirali ste tečaj plesa v petkah. Od kod zamisel?

Idejo sem dobila, ko sem letos januarja končala izobraževanje v Los Angelesu. Tam sem se udeležila učnih ur, ki so me zelo navdušile, in odločila sem se, da bi rada to pozitivno energijo prenesla tudi v Slovenijo in dekletom dala možnost, da se počutijo samozavestno ter se hkrati naučijo nastopanja in premikanja v petkah.

Story: Je potrebno dolgo časa, da se navadiš plesati v čevljih z visoko peto?

Tako kot vsaka stvar zahteva trening, tudi ples v petkah ni izjema. Moram priznati, da mi je gibanje v petkah veliko lažje zdaj, po pol leta treniranja, kot na začetku. Tudi višina pete ni problem, saj se navadiš na ravnotežje in meje nagibov.

Story: V prostem času raje nosite pete ali nizke čevlje?

V prostem času prisegam na supergice in najljubše nizke škornje. Za moja stopala in kolena ne bi bilo zdravo, če bi jih pretirano obremenjevala še v prostem času.

Story: Imate modne vzornice, ki vas vedno znova navdihujejo s svojim slogom in občutkom za modo?

Ne bi rekla, da me navdihuje prav določena oseba. Bolj gre za nekakšen navdih in modne smernice, ki jih okrasim s svojim pečatom.

Story: Koliko je v plesnem svetu pomemben videz, da dobiš delo?

Videz je v plesnem svetu kar pomemben in lažje je dobiti delo, če si urejen in v formi, saj si na odru izpostavljen. Seveda pa sta nuj­na tudi plesna nadarjenost in karizma, ki sta po mojem mnenju pomembnejša.

Story: Ali za nastope pogosto oblečete kaj neudobnega ali vam je bolj pomembno udobje?

Za nastope imamo kostume, ki se zlijejo s tematiko točke. Včasih je to kostum, ki ti je pisan na kožo, včasih kostum, v katerem se počutiš grozno. Pri hiphop nastopih večinoma nosimo kostume, ki so bolj udobni in preprosti, pri šovih drugih žanrov pa oblačila iz materialov, ki ne dihajo in so grobi za kožo, a na odru zasijejo v vsej svoji veličini. To je pač cena dobrega celostnega videza.

Story: Koliko so vam pri oblačenju pomembni modni dodatki in detajli?

Dodatek lahko preprosto oblačilo zelo spremeni in naredi videz bolj unikaten. Še zlasti so mi všeč indijanski dodatki, od resic, perja do trakov za v lase. Tudi rožice za v lase so letos nepogrešljiv modni dodatek.

Story: Kateri je zadnji kos oblačila, ki ste ga kupili?

Nazadnje sem kupila do tal dolgo obleko marelično bele barve. Do zdaj nikoli nisem našla takšne obleke, ki bi mi glede na mojo višino ustrezala, tokrat pa mi je uspelo. Kroj je super, saj ima stisnjen top, ki se nadaljuje v prosto padajoče krilo.

Story: Na kakšne kopalke prisegate letošnje poletje?

Zelo všeč mi je kombiniranje različnih kopalk. Letos sem kupila troje, ki sem jih kombinirala. Najbolj so mi všeč modrčki brez naramnic v obliki topa ter hlačke brazilke. Letos sem se odločila za kopalke v beli, rožnati in črni barvi. Zelo pa so mi všeč tudi kopalke istega kroja s tigrastim vzorcem, v katerih se počutim bolj seksi.

Story: Glede na to, da redno trenirate, ni dvoma, da ste v odlični kondiciji. Kaj pa kozmetična razvajanja telesa? Si jih kdaj privoščite?

Prisegam na kreme za telo po prhanju, s katerimi nahranim kožo s potrebnimi vitamini, ki jih z večkratnim prhanjem uničujem. Občasno pa si privoščim tudi profesionalno masažo.

Story: Kako negujete noge, ki zaradi napornih treningov pogosto najbolj trpijo?

Imam srečo, da kljub pretiranemu urniku in mučenju stopal že nekaj časa nimam težav s poškodbami nog. Poškodbe lahko preprečiš s tem, da se pravilno ogreješ in jih pripraviš na gibanje. Posvetim se predvsem kolenom, s katerimi sem imela v preteklosti že nekaj težav in sem morala prekiniti treniranje. Če je treba, jih namažem s kremami, primernimi za ublažitev bolečin, in posebno mešanico zelišč, ki sem jih dobila od nekega naravnega zdravilca. Tudi masaže stopal se ne branim.

Story: Menite, da parfum zaokroži slog kot celoto?

Zelo sem pozorna na vonje ljudi in si jih po tem tudi velikokrat zapomnim, zato menim, da parfum da piko na i osebnemu stilu ljudi. Rada uporabljam nežne parfume, moj najljubši vonj pa je White musk iz The body shopa.

Napisala: Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Primož Predalič
Stilist: Boris Arivuković
Ličenje: Maja Šušnjara
Pričeska: Matjaž za Mič stajling

Nova Story že v prodaji

Story