Bernarda Žarn: “Obožujem parfume”

30. 7. 2010 | Vir: Story
Deli

Ker voditeljica Bernarda Žarn v službenem času svoj obraz obremenjuje z močnim make upom, se v prostem času ne liči pogosto.

Story: Ali na nego vašega obraza vpliva to, da ste zaradi dela pred kamero pogosto naličeni z močnimi ličili?

Seveda. Televizijski make up je res izrazito močan in po vsakem snemanju si temeljito očistim obraz, nanesem tonik in kremo, a samo to ni dovolj. Zdi se mi, da starejša je koža, težje odpušča in pozablja, s čim vse jo obremenjujemo.

Story: Kako negujete kožo na obrazu?

V zadnjem času razvajanje obraza z veseljem prepustim Karmen in Urši iz kozmetičnega salona Karmen v Rožni dolini v Ljubljani. Ker imam zelo suho kožo, za vsakodnevno nego zdaj uporabljam Eucerinove izdelke Aquaporin active, pod očmi pa njihov hyaluron-filler concentrate.

Story: Ste že kot deklica posvečali pozornost negi obraza ali je to prišlo postopoma z odraščanjem?

Kot deklica se skoraj nisem zavedala pomena nege, voda in Nivea iz legendarne modre škatlice sta bila dolgo časa edina prijatelja mojega obraza. Je pa res, da sem se tudi ličiti začela zelo pozno. Zanimivo je, da moja mami še zdaj skoraj ne uporablja dekorativne kozmetike in ima po mojem mnenju enega najlepših obrazov. Nisem pa prepričana, kaj je pri tem dejstvu vzrok in kaj posledica. (smeh)

Story: Glede na to, da ste v službi pogosto močno naličeni, koliko se ličite v prostem času in ko niste pred kamero?

V prostem času se skoraj nikoli ne ličim in prijetno je kdaj biti tudi brez 'maske', kot na televiziji rečemo make upu.

Story: Vam je kdaj kdo dal kakšen uporaben nasvet za nego kože?

Babica Fanika nam je vnukinjam vselej poudarjala, naj si obraz umivamo z mrzlo, in ne s toplo vodo, saj naj bi tako v zrelih letih imele manj zguban obraz. Pa sem jo očitno premalo ubogala. (smeh) Mami pa me je prepričala o blagodejnih učinkih arganovega in šentjanževega olja.

Story: Ste privrženka naravne kozmetike ali vam to pri izdelkih ni toliko pomembno?

Gaber iz skupine Nude me je navdušil nad kozmetiko Antipodes. Sem jo preizkusila, zares je odlična in jo toplo priporočam.

Story: Kakšne parfume radi uporabljate?

Obožujem parfume, vonjave mi lahko prikličejo prav žive spomine na posamezne dogodke ali kar cela življenjska obdobja. Zdaj sem v fazi nežnih, svežih vonjev.

Napisala: Meta Kač 
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Miran Juršič
Stilistka: Nina Jagodic
Ličenje: Nataša Zajc
Pričeska: Matjaž za Mič Styling