Challe Salle: Moda je zame kultura

Challe Salle: Moda je zame kultura (foto: Aleks Štokelj) Aleks Štokelj
Vir: Story
26. 3. 2013

Challe Salle, verjetno najlepši raper na slovenski sceni in verjetno tudi eden izmed najbolj uspešnih, se, kot je pričakovati, najbolje počuti v trenirkah in bolj športnih oblačilih. Zato smo ga hoteli povsem spremeniti in zanj pripraviti drugačno, bolj elegantno podobo.

Story: Lahko zase rečete, da spremljate modne smernice?

Rekel bi, da bolj slabo. Oblačilom nikoli nisem posvečal prevelike pozornosti. Vedno bolj na silo, se mi zdi. Iz leta v leto si govorim, da bom začel slediti smernicam in se lepše oblačiti, vendar mi še ne uspeva.

Story: Kaj je tisto, kar najbolj vpliva na vaš slog?

Ne vem, verjetno ženske. (smeh)

Story: Kaj vam sploh pomeni moda?

Moda je zame nekakšna kultura in najnovejši slog oblačenja. Nikoli nisem pretirano sledil smernicam, vedno sem se oblačil preprosto in nekako po svoje. Upam, da šteje vsaj to, da pazim, da se barve ujemajo.

Story: Gleda na to, da ste raper, bi najprej pomislila, da imate doma celo garderobno omaro trenirk. Se motim?

Ne, res je. Najde se veliko različnih oblačil za vse priložnosti, vendar imam največ trenirk, puloverjev in superg. V njih se najbolje počutim. Rad nosim tudi džins in oprijete majice. Najpogosteje izberem sproščen ulični in športni slog, brez kompliciranja.

Story: Ali imate pred nastopom vnaprej dode­lano podobo ali pač oblečete, kar vam pride pod roke?

Odvisno od tega, kje je nastop in kakšen je. Vedno se trudim biti urejen, vendar na koncu navadno oblečem kar tisto, kar mi pride pod roko.

Story: Za našo modno zgodbo smo vas povsem spremenili in oblekli v oblačila, ki jih sicer ne nosite. Ste se vseeno dobro počutili?

Počutil sem se super in mislim tudi, da mi oblačila dobro pristajajo. Razmišljam o tem, da bi se moral večkrat obleči bolj elegantno.

Story: Ker ste tudi nesramno čedni, bi morda sprejeli ponudbo, da bi postali maneken? Ste se dobro počutili pred fotografskim objektivom?

Hvala. Čeprav se mi zdi tako delo zani­mivo, se nikoli nisem videl v manekenski vlogi. Če bi imel kakšne ponudbe, bi verjetno poskusil. Sam sebi se ne zdim pretirano fotogeničen, vsi pravijo, da sem lepši v živo (smeh), vendar se pred objektivom vedno počutim dobro in sproščeno, še bolje pa, če sem lepo oblečen in urejen.

Story: Bi pustili recimo svojemu dekletu, da vam izbira oblačila ali da kakorkoli vpliva na vaš slog oblačenja?

Verjetno bi pustil, če bi mi bili njeni predlogi všeč.

Story: Se vam zdi tudi spodnje perilo pomembno? Ali je vseeno, kakšne 'gatke' imate moški?

Ne zdi se mi tako zelo pomembno, vendar sam mu pripisujem velik pomen. Vedno no­sim elegantne boksarice, imam pa posebnost, da nosim samo boksarice znamke Calvin Klein, mogoče pa se najdejo tudi kakšne Armanijeve.

Story: Kateri je najdražji kos v vaši omari?

Najdražje so verjetno jakne in bunde, mislim, da sem največ denarja odštel za jakno Gianfranco Ferrè in smučarsko bundo znamke Descente.

Story: Kaj pa parfumi? Radi lepo dišite?

Seveda, tako kot večina moških. Najbolj so mi všeč parfumi znamke Armani.

Story: In kateri slog vam ugaja pri ženski? Športen? Eleganten? Zapeljiv?

Nekakšna mešanica vsega po malem, recimo elegantno-zapeljiv. Všeč so mi oprijete ženske obleke in seksi 'štikle', rad imam tudi pajkice.

Story: V zadnjem času ste nekoliko bolj sentimentalno razpoloženi ... So potem temu pri­merne tudi barve, ki jih najraje nosite?

Verjetno že, najraje imam temnejše barve, modro in črno, vendar je moja omara polna tudi živih barv. Največkrat ne razmišljam preveč, ampak oblečem, kar je pri roki.

Story: Katero oblačilo bi podarili svojemu dekletu?

Seksi spodnje perilo.

Napisala: Sandra Bratuša
Kreativni vodja projekta: Špela Jambrek
Fotografije: Aleks Štokelj
Stilist: Boris Arivuković
Ličenje: Urška Bizjak za Make Up Artist Center

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 12/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 12/2013

Story Story 12/2013, od 13. 03. 2013