Daša Podržaj: "Nisem modna navdušenka"

6. 7. 2013 | Vir: Story
Deli

Daša Podržaj prisega na preprost slog, ki ga rada popestri in nadgradi z modnimi dodatki.

Kako bi opisali svoj slog oblačenja?

Kot urbano-eleganten. Rada imam lepa oblačila - lepo krojena in iz kakovostnih materialov. Ne maram kičastih večbarvnih oblačil - največkrat me boste videli v enobarvnih kosih. Raje sem opazna z modnimi dodatki kot s samimi oblačili. Tako se najraje oblečem v kose z minimalističnim pridihom in jih popestrim z bolj 'posebnimi' čevlji, nakitom ali torbico.

Vas zanimajo moda, modne smernice in dogajanje v modi?

Ker sama trenutno delam v modni industriji, trende seveda spremljam. Vendar pa moram priznati, da nisem neka modna navdušenka ali 'fashionista'. Kupim in oblečem tisto, kar mi je všeč - ne glede na trenutne trende in modne zapovedi.

Katera vam je ljubša: damska moda ali sproščena, ulična moda?

Moram priznati, da mešanica obojega - in tako se navadno tudi sama oblačim. Všeč so mi elegantni, lepi kosi, obenem pa obožujem džins, tunike vseh barv in vse vrste oblek. Izrazito 'damsko' oziroma elegantno se navadno oblečem za kakšen dogodek, izrazito sproščeno pa za kavo s prijateljicami.

Imate kakšno modno obsesijo?

Včasih so to bile torbice ... Zdaj pa priznam, da pravzaprav ne ... Nimam obsesije kot take - mogoče sem le nagnjena k temu, da iz trgovine z oblačili nikakor ne morem priti praznih rok. Preprosto si vedno moram nekaj kupiti - za dušo. (smeh)

Se spomnite kakšnega modnega kiksa, ki ste ga zagrešili?

Uff,  ja ... Zdaj, ko gledam nazaj, jih je bilo veliko ... Od preveč kičastih oblek (ko sem bila še smrklja) do eksplozije različnih vzorcev, čudnih čevljev ... (smeh) Najbolj si bom zapomnila kiks, ko sem si za neki dogodek nadela črn korzet in kavbojke - korzet je bil bolj za v posteljo kot karkoli drugega. (smeh) Takrat me je seveda okrcala tudi modna mrha Manja Plešnar, haha ...

Kako pomembno vam je, da so oblačila neke znamke?

To mi ni niti najmanj pomembno ... V omari sicer imam nekaj kosov, ki so 'dizajnerski', vendar močno prevladujejo oblačila normalno dostopnih znamk - Zara, TopShop, H & M ... Če mi je nekaj všeč, to kupim - če seveda cena ni absurdno visoka. 'Firme' mi nikoli niso veliko pomenile ...

Ali menite, da je treba imeti res veliko denarja, če se želiš okusno oblačiti?

To seveda ne drži - sama se večkrat pohvalim, da sem oblečena za zelo malo denarja, pa vse skupaj navzven deluje lepo in drago. Slog nima nobene zveze s ceno oblačil, ki jih nosimo. Tako se veliko ljudi zna obleči fenomenalno za malo denarja, medtem ko poznamo ljudi, ki imajo samo draga oblačila, pa je njihov slog oblačenja popolnoma zgrešen oziroma ga ni.

Se vam kdaj zgodi, da stojite pred omaro in ne veste, kaj obleči?

Skoraj vsak dan, haha ... Sem takšna kot večina žensk - nikoli ni dovolj oblačil, čevljev in dodatkov. Še sploh se mi to dogaja na začetku nekega letnega časa - na primer poletja, ko stojim pred omaro in se sprašujem, kaj za vraga sem nosila lansko poletje?! Ker mi ni nič več všeč oziroma polovica oblačil kar izgine nekam ...

Za kateri kos garderobe porabite največ denarja?

Za obleke - večerne ali pa koktajl oblekice so moja slabost ... Zadnje čase veliko naročam po spletu in sem sposobna ves večer izbirati, katere si bom naročila. Zadnje čase sem sicer spletno nakupovanje spravila na minimum, saj veliko raje kupim kakšno stvar več svojemu sinčku ...

Koliko so za vas pri oblačenju pomembni modni dodatki in detajli?

Kot sem že omenila, se mi to zdi zelo pomembno. Sama celoten stajling vedno popestrim z dodatki, sicer bi (glede na moj bolj minimalističen slog oblačenja) celoten videz ostal prazen in dolgočasen. Neko preprosto obleko lahko z različnimi dodatki uporabiš na sto in en način - prav to se mi zdi super!

Poletje je tukaj. Ste si že kupili nove kopalke? Kakšne kopalke so vam všeč?

Čas mi še ni dopustil nakupa novih kopalk - sicer pa tudi vreme na žalost dolgo ni bilo pravo. Načrtujem pa nakup novih kopalk v teh dneh - rada imam kopalke živih barv, s kakšnimi dodatki (kamenčki, perlice, zlati ali srebrni kovinski detajli). Čeprav zagovarjam nenakičena oblačila, pa imam pri kopalkah povsem nasprotno mnenje - naj se čim bolj svetijo in bodejo v oči. (smeh)

Ne spreglejte tudi zakulisja nastajanja modne zgodbe z Dašo Podržaj, ki ga lahko ogledate TUKAJ.

Meta Kač
Kreativni vodja projekta: Špela Jambrek
Stilist: Boris Arivuković
Make Up artistka: Urška Bizjak za Make Up Artist Center
Pričeska: Matjaž za Mič Styling
Zahvala: Botanični vrt, Univerza v Ljubljani, Ižanska 15, Ljubljani

Nova Story že v prodaji

Story Story 27/2013

Story Story 27/2013, od 26. 06. 2013