David Urankar: "Sanjski žrebec"

David Urankar: "Sanjski žrebec" (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
21. 8. 2013

Minuli konec tedna so poročni zvonovi naznanjali, da je oddan še en zaželen samec z izklesanim telesom in nalezljivim nasmehom. Mi smo televizijskega voditelja in manekena Davida Urankarja ujeli še 'samskega' in izkazal se je za sanjskega.

V kratkem se poročite, zato me zanima moško stališče glede izbora obleke. Ste imeli zase posebne zahteve ali želje?

Nič posebnega. Pa saj po mojem smo si vsi moški pri tem kar podobni. Dve stvari sta pomembni: da mi je obleka prav in da je videti dobro. Izbral sem si klasično, temno sivo, srajca pa je svetlo modra.

Če za nevesto pregovorno velja, da naj bi imela nekaj starega, novega, modrega in izposojenega, kaj bi lahko obveljalo za moške?

Uf, prvič slišim. Po mojem je za moške prelomnica to, da preživijo fantovščino. (smeh) Poroka je potem le še, kot bi rekli Angleži, sprehod po parku.

Kje se prepleta poklic manekena z modo? Se vam zdi, da se skozi delo učite o modi, in ali se je vaš stil v tem času kaj spremenil?

Dobro vprašanje! Ko sem začenjal, je bila moda zame tlačenje nefunkcionalnih kosov oblačil nase, sprehod po pisti in potem prehitro preoblačenje. Ko si toliko časa na sceni, te vseeno malo potegne notri in kose se 'naučiš nositi'. Je pa res, da si lahko z malo domišljije in z nekajminutnim pomerjanjem videti odlično tudi v cenejših znamkah. Zgodi se, da me kdo vpraša, katera znamka je to, v bistvu pa je celoten stajling za nekaj deset evrov iz nizkocenovne tekstilne trgovine.

Kateri je najdražji in najljubši kos v vaši omari?

Nimam prav dragih kosov v omari, ni moj stil. Ponavadi se mi zdi škoda vsake 'drage' stvari, saj nikoli ni pravega trenutka, da bi to oblekel, in vedno se bojim, kam bom zadel, se umazal ... Ljudje tudi mislijo, da modeli hodimo s kupi dizaj-nerskih oblačil z modnih revij in fotografiranj, pa ni tako. Smo čisto normalni ljudje z mogoče malo večjo omaro.

Ali ste šli v mladosti skozi kakšne čudne modne faze, ki se vam zdaj zdijo smešne?

Seveda sem. Glede na to, da sem bil že od nekdaj v športu (košarka, atletika in bob), je bil vedno 'in' hiphop stil - široke hlače in podobno. Zaradi šprinterskih stegen kakšnih drugih hlač, po pravici pove-dano, tako ali tako nisem stlačil gor. Zdaj je malo bolje, a še vedno nisem za v ozke kroje. V Milanu so me stegna stala tudi kakšne reklame.

Najboljši stajling za moškega je ...?

Verjetno tisti, ki mu ga izbere ženska. Tukaj mi verjetno ni treba napisati, da mama in babica ne štejeta zraven? (smeh)

Kako se sicer počutite v moški obleki, se vam zdijo dovolj udobne?

Dobro se počutim v obleki. Nekoč bi si želel nositi več oblek, ampak vse ob svojem času. Sicer so mi všeč klasične obleke, stara šola. Ko bom velik, bom imel tudi zbirko manšetnih gumbov. (smeh)

Manja Plešnar
Kreativni vodja projekta: Špela Jambrek
Fotografije: Helena Kermelj
Stajling: Alenka Birk
Make up artistka: Neja Likar za Make Up Artist Center
Pričeska: Matjaž za Mič Styling
Zahvala Plečnikovi hiši v Trnovem, MGML, Mestnemu muzeju Ljubljane

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 34/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 34/2013

Story Story 34/2013, od 13. 08. 2013