Denis Avdić: Imam spodnjice za srečo!

Imam spodnjice, za katere menim, da mi prinašajo srečo. (smeh) Če imam kaj v planu, si jih oblečem. (foto: Alex Štokelj) Alex Štokelj
Vir: Story
26. 6. 2011

Radijski voditelj Denis Avdić, ki vse od novega leta vstaja zgodaj zjutraj, da razveseli svoje poslušalce, je moški z okusom. Tako za ženske kot tudi za tisto, kar sam rad obleče, pa čeprav pravi, da za oblačila ne zapravi veliko, saj ima večje in pomembnejše načrte v življenju kot imeti polno omaro. Videz mu je sicer pomemben, a ne ob 3.30 zjutraj, ko zazvoni njegova budilka.

Denis, vemo, da vstajate zgodaj. Kako poskrbite za obraz, preden greste v službo?

Ob 3.30 zjutraj ga pogledam in mu rečem: “Upam, da si v redu, ker te ne vidim prav dobro …”

Pa imate sploh čas, da bi se na posvetili negi obraza in telesa?

Pravzaprav imam čas … Le vstati bi moral ob 2.30, do tega mi pa res ni.

Imate občutek, da se zgodnje jutranje vstajanje pozna tudi na vašem obrazu? Ste opazili kakšne znake, ki kažejo na to?

Ja, podočnjaki so res večji, neke gubice počasi nastajajo okoli oči, skratka, vse stvari se ti nekako povečajo … Resnično vse! (smeh)

Katere kreme, dišave in druge izdelke za nego obraza in telesa najdemo na vaši polici?

Zdaj, po dm teku za ženske, res lahko najdete vse. Sem prejel tako darilno košaro s kozmetiko za moške. Sploh nisem vedel, da obstaja toliko izdelkov 'for men'. Prej pa bi našli zobno kremo, gel za prhanje, šampon, dezodorant in čakarmiša (to je moje ime za roll on).

Ste torej tisti moški, ki uporablja le vodico po britju, zobno ščetko in glavnik ali za svoje telo in obraz poskrbite še kako drugače?

V bistvu je to to … Veliko se smejim, kar naj bi tudi pomagalo obrazu do lepšega videza. (smeh)

V modni zgodbi ste predstavljeni zelo moško, zelo modno. Je to tudi sicer vaš slog?

Rad sem oblečen udobno, športno-elegantno. Srajce mi recimo niso všeč, čeprav jih imam kar nekaj v omari, včasih jih oblečem, pa take fore. (smeh)

Pa kdaj za prireditve na pomoč pokličete tudi stiliste, da vam pomagajo pri izbiri oblačil?

Ja, bog ne daj, da bi mi Milan Gačanovič pomagal pri izbiri oblačil. To prepustim bolj denarnici, ki odloča, kakšno bo stiliranje. Včasih mi pusti več, včasih malo manj. (smeh)

Kako pa sicer izbirate oblačila in čevlje? Vam je pri tem pomembna blagovna znamka ali le videz?

Ne kupujem dragih stvari, ker imam občutek, da mi kradejo zaslužen denar! Če pa vidim nekaj, v kar se zaljubim na prvi pogled, potem se zagotovo vrnem v trgovino in stvar kupim. Znamka pri tem nekako je pomembna. Ne vem, ali je to reklama ali ne, ampak Jack & Jones in G-Star mi ustrezata.

Nam izdate, koliko ste največ zapravili za eno oblačilo ali za obutev, za katero? Koliko sicer povprečno zapravite za oblačila na mesec?

Za eno od večjih prireditev sem zapravil kar precej. Najdražja je bila obleka. Precej znižana je še vedno stala 360 evrov. Za oblačila pa ne zapravljam preveč. Kak mesec, dva nič, kak mesec 100 evrov. Ne morem dati povprečne številke. Za oblačila zapravim precej manj kot prej, ker si želim omisliti lastno stanovanje, v katerem bi doooolgo dooolgo živel, in ima to prednost. Oblačila lahko počakajo.

Kakšna oblačila pa najprej opazite na ženskah? Katera so vam najbolj seksi, najljubša?

Ženska mora biti v celoti lepo oblečena. In ne samo to, to, kar ima na sebi, mora znati tudi nositi. Zelo nerodno je, če ne zna hoditi v visokih petkah. Ob sebi si želim imeti žensko, ki ve, da je slog La Toye v javnosti zgrešen.

Česa svojemu dekletu nikoli ne bi pustili nositi oziroma bi ji odsvetovali nositi v javnosti?

Tigraste vzorce oziroma karkoli, kar bi bilo videti poceni! Če ima na sebi kavbojke in zgoraj majico, je lahko zelo seksi! Vsaj zame, no. (smeh)

Kdo je za vas najbolje in kdo najslabše oblečena ženska pri nas?

Najbolje oblečena je Katarina Kresal. Grrrrrrrrrrrr. Najslabše oblečena je La Toya. Čeprav bi njuni vlogi vsaj za en dan zamenjal. (smeh) Pri Katarini zgolj z moškega vidika, pri La Toyi pa iz čisto estetskih razlogov.

Česa ne bi nikoli oblekli? Kaj je za vas povsem 'out', pa vseeno opazite, da moški to nosijo?

Majice, ki so preveč odprte okoli vratu …. Nekako se počutim golega in tako, no, kako naj rečem? Gejevsko …

Kako pa izbirate čevlje? Imate priljubljeno znamko, vrsto obuvala?

Izbiram športno-elegantne čevlje, ki so udobni. Moja priljubljena znamka je Diesel.

Kako pomembno se vam zdi, da je moški urejen, odišavljen? Zakaj?

Zelo pomembno! Zakaj? Zato, ker sicer SMRDI! A je kaj hujšega od tipa, ki je prešvican in te ogovori? Moški mora biti urejen, ampak spet ne preveč urejen. Sej veste, kaj mislim, kajne, Borut? (smeh)

Ste ljubitelj parfumov in dišav?

Ja in ne. Doma imam 10 različnih parfumov. Ko mi eden ustreza, se kar navežem. Všeč mi je Black Suede Touch od Avona, ki je sicer kozmetika za ženske, ampak v katalog jim uspe spraviti tudi dve strani za moške, kar ni slabo. Armani Code! To pa je to!

Pravijo, da je služba na radiu hvaležna, saj ni pomembno, kako si oblečen, ker te nihče ne vidi. Ste v službi urejeni ali ne? Kaj oblečete za v službo?

Ne glede na to, kje delaš in kaj delaš, mislim, da je treba v službo in na delovno mesto priti urejen, ker s tem kažeš odnos do dela, ki ga opravljaš. Lahko bi prišel tudi v trenirki ali pa v pižami, ampak to se mi nekako ne zdi primerno. Sem pa že januarja vodil program v kopalkah. Imeli smo namreč poletni dan. Je bilo kar fino. Vsi sodelavci smo bili v kopalkah, v natikačih in z brisačo okoli vratu, in to januarja! Super! HEEEEJ, januarja! Pa reč’te, da nismo 'bolni'.

Znana je zgodba o tem, da so na britanskem radiu BBC morali moški zaradi spoštovanja do dela še pozno v sedemdeseta leta hoditi v službo z metuljčkom in suknjičem. Bi vam to danes zneslo pri tempu življenja, ki ga imate? Kako bi se počutili?

Zneslo bi že. Saj sem kot policist osem let hodil vsak dan enako oblečen, tako da mi to ne bi delalo večjih težav, bi se pa pri tem počutil zelo trapasto. Nekako tako kot Alfred Jermaniš, ki je na vseh TV-intervjujih v rjavem suknjiču.

Katera so vaša priljubljena oblačila, ki jih imate že dalj časa v omari in jih vedno znova oblečete?

To so moje majice, ki jih imam res ogrooomnoooo. Najmanj 40. Potem pa stojim pred omaro in 10 minut gledam, katero bi prešvical. Nimam pa priljubljenega oblačila. Oziroma imam - spodnjice, za katere menim, da mi prinašajo srečo. (smeh) Če imam kaj v planu, si jih oblečem. (smeh)

Napisal: Filip Kocijančič
Kreativni vodja projekta: Irena Lušičić
Fotografije: Alex Štokelj
Stilistka: Boris Arivukovič
Ličnje: Nataša Zajc
Zahvala: Avtoodpad Vrhovec

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story