Drzna Hannah Mancini

Drzna Hannah Mancini (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
Vir: Story
23. 5. 2013

Hannah Mancini smo nekako 'posvojili' in v slovenski modni prostor je prinesla malo ameriškega svobodnjaštva. Njen slog bi lahko opredelili kot eklektično urbanega, z njim pa bi se poistovetila večina modnih navdušenk pri nas.

Zase pravi, da je drzna, edinstvena in šik. Ljubiteljica zanimivih dodatkov se odlično znajde tako pri kombiniranju vsakodnevnih oblačil kot tistih za na oder. Na odru vedno preseneti z ekstravagantnimi kreacijami, pod katere se podpisujejo slovenski oblikovalci, saj velja za veliko podpornico našega dizajna.

Velikokrat pa se prepusti tudi nasvetom sti­listke Maje Lazar. Udobje ji pomeni največ, pri oblačenju poskuša upoštevati svoj prirojeni notranji občutek in vedno se veseli nepričakovanega z majhnim ščepcem drame.

Story: Kako bi opisali svoj slog?

Kot drznega, šik in edinstvenega.

Story: Kakšna je razlika med vašim osebnim stilom in tistim, ki ga imate na odru?

Razlika med obema je, da je moj vsakodnevni stil podrejen udobju. Iz dneva v dan rada nosim stvari, ki so res udobne, to je na prvem mestu. Čeprav še vedno rada kdaj presenetim s svojim modnim izražanjem, kjer rada veliko eksperimentiram. To velja za scenske nastope kot tudi vsakodnevno življenje.

Story: Kaj vam pomeni moda?

Moda mi pomeni, da razvijaš svojo lastno modno identiteto, ne le da se oblečeš modno. To je zame neke vrste umetnost. Če nekaj deluje na eni osebi, še ne pomeni, da bo delovalo na drugi, in to moraš znati določiti. Nekateri trendi delujejo, spet drugi ne, najpomembneje pa je, da znaš z osebno noto dodati nekaj nepričakovanega. To je zame moda.

Story: Sledite kakšnim pravilom pri igranju z modo?

Poskušam slediti svojemu instinktu. Če oblečem nekaj, o čemer nisem prepričana, in če se pogledam v ogledalo ter preveč podvomim o tem, kar imam na sebi, potem to pomeni, da ni zame.

Story: Ste šli skozi faze, preden ste lahko rekli: "Da, to sem jaz"?

Seveda, ko sem bila mlada, sem šla skozi kar nekaj modnih faz, ki niso bile ravno najbolj posrečene. Izredno rada eksperimentiram in menim, da le tako lahko razviješ svoj slog, nikakor ne tako, da si vedno oblečen 'varno'.

Story: Vam je težko izbrati oblačila, ko imate toliko dogodkov in nastopov?

Včasih postanem malenkost živčna, sploh če imam preveč stvari hkrati.

Story: Vedno radi popestrite svoj videz s kakšnim zanimivim dodatkom. Kateri so vaši najljubši in zakaj?

Res je, obožujem dodatke. Res dodajo veliko in lahko popolnoma spremenijo videz. Rada imam tako imenovane it kose, verižice, prstane in seveda tudi čevlje.

Manja Plešnar
Stajling: Matevž Faganel
Make up: Ana Lazovski
Frizura: Matjaž Šiška za Mič Styling
Organizacija: IFM – Image Fashion Managment

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 21/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 21/2013

Story Story 21/2013, od 15. 05. 2013